Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Terveysasemien chatbot auttaa 24/7

Jaa

Joulukuussa jokaiselle Helsingin terveysasemalle laajentunut chatbot antaa terveyteen ja sairauksiin liittyviä neuvoja kätevästi ja nopeasti ilman jonottamista puhelimessa.

Chatbot ohjaa hakemaan terveyspalveluja oikeasta paikasta ja neuvoo myös hammashoitoon, mielenterveyteen, päihteisiin ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Asiointi onnistuu kellon ympäri anonyymisti ja tietoturvallisesti. Palvelu vastaa yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin ja ohjaa luotettavan tiedon äärelle.    

”Chatbot vie terveysasemien sähköisiä palveluja ison askeleen eteenpäin ja on osa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on tulevaisuudessa tarjota terveysaseman palveluita monipuolisesti kellon ajasta riippumatta” terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo.   

”Palvelu täydentyy tulevaisuudessa chatiksi, jossa chatbot ja ammattilaiset yhdessä työskentelevät asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseksi. Käyttöliittymästä on haluttu luoda mahdollisimman helppo käyttää myös mobiililaitteella”, Lukkarinen jatkaa.

”Chatbot on sovitettu yhteen muiden sähköisten palvelujen kanssa. Se yhdistää asiakkaan esimerkiksi kaupungin sähköiseen asiointiin, Omaoloon, Omakantaan tai sosiaalineuvonan chattiin. Lisäämme kattavuutta jatkuvasti ja määrätietoisesti, jotta tulevaisuudessa asiakas saisi kaiken avun yhden kanavan kautta”, digitaalisen terveysaseman johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi kertoo. Digitaalinen terveysasema on perustettu vauhdittamaan ja tukemaan asiakkaiden sähköisten palvelujen käyttöönottoa Helsingissä.

Chatbot löytyy Helsingin jokaisen terveysaseman sivulta. Terveysasemien sivut ovat osoitteesta www.hel.fi/terveysasemat.

Chatbot ei osaa vielä vastata kaikkiin kysymyksiin. Esitetyt kysymykset ja palvelussa annettu palaute auttavat robottia kuitenkin oppimaan koko ajan lisää. Palautetta voi antaa myös osoiteessa www.hel.fi/palaute.   

Chatbot täydentää terveysasemien palveluja. Helsinkiläiset saavat edelleen yhteyden omalle terveysasemalle tuttuja kanavia pitkin sähköisesti (omaolo.fi ja www.hel.fi/asiointi), soittamalla palvelunumeroon tai tulemalla paikanpäälle terveysasemalle.  

Kiireellisissä asioissa asiakkaita kehoitetaan ottamaan yhteyttä omaan terveysasemaan tai päivystysaikana päivystykseen, p. 116 117.

Lisätietoa

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, p. 040 7255 199, timo.lukkarinen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneilla koronavirustartuntoja20.3.2020 14:36:38 EETTiedote

Koronavirustartuntojen jäljityksessä on todettu, että Musiikkitalon 8.3. naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat riskiarvion perusteella saattaneet altistua koronavirukselle. Tämän hetken tiedon mukaan seitsemällä tilaisuuteen osallistuneella on todettu koronavirustartunta. Sairastuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu henkilökohtaisesti toimintaohjeet. Kaikkia konserttiin osallistuneita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan vointiaan. Jos heille tulee nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, heidän tulee soittaa oman kunnan terveysasemalle tai työterveyshuoltoon. Jos helsinkiläisille ilmaantuu oireita, he voivat olla yhteydessä arkisin klo 7 - 20 koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 ja muina aikoina Päivystysapuun p. 116 117. Verkossa voi myös tehdä koronaviruksen oirearvion Omaolo.fi. Palvelusta saa oireiden perusteella toimintaohjeet. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme