Aluehallintovirasto

Terveystarkastukset toimivat Itä-Suomen avin toimialueen rajanylityspaikoilla

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto selvitti maahan saapuvan matkustajaliikenteen terveystarkastusten sekä koronatestausten toimivuutta alueensa rajanylityspaikoilla. Saadun selvityksen mukaan terveystarkastukset ja koronatestaukset toimivat rajanylityspaikoilla hyvin.

Itä-Suomen aluehallintovirasto selvitti antamansa tartuntatautilain 15 § mukaisen määräyksen toteutumista alueellaan ja pyysi selvitykset maahan saapuvien terveystarkastuksista rajanylityspaikoilla. Saadun selvityksen mukaan terveystarkastukset ja koronatestaukset toimivat hyvin, eikä tartuntatautilain 16 § mukaisen massapäätöksen tekeminen pakollisesta terveystarkastuksesta ole välttämätöntä.

Terveystarkastuksissa Niiralan rajanylityspaikalla on todettu yhdeksän (9) positiivista koronatestitulosta ajalla 9.1. - 17.3.2021. Nämä henkilöt on ohjattu eristykseen jo rajanylityspisteellä, eikä heistä ole tullut tartuntaketjuja. Aluehallintoviraston tartuntatautilain 15 § mukaisen määräyksen voimassaoloaikana Niiralan rajanylityspaikalla terveystarkastuksesta on kieltäytynyt kolme (3) henkilöä, jotka kaikki on määrätty tartuntatautilain mukaiseen velvoittavaan karanteeniin. Siun Sote on ilmoittanut, että terveystarkastukset ja koronatestaukset toimivat hyvin, eikä ole tarvetta aluehallintoviraston massapäätökselle pakollisista terveystarkastuksista.

Joensuun lentokentälle ei 1. - 17.3.2021 ole tullut kansainvälisiä lentoja. Myöskään Kuopion lentoasemalle Siilinjärvelle ei ole tullut tarkastelujaksolla yhtään kansainvälistä lentoa. Näin ollen myöskään testauksia ei ole tarvittu. Siilinjärven kunta on ilmoittanut, että tämän hetken tilanteessa ei ole todennäköistä, että pakollista massatestausta tarvittaisiin.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee tartuntatautilain 15 § mukaista jatkopäätöstä

Itä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 26.2.2021 tartuntatautilain 15 §:n mukaiset terveystarkastukset rajanylityspaikoille ajalle 1. - 31.3.2021 (Tiedote 26.2.2021). Aluehallintovirasto on 3.3.2021 lähettänyt alueensa kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille tartuntatautilain mukaisia terveystarkastuksia ja niihin liittyvää koronatestausta koskevan ohjauskirjeen (ISAVI/993/2021) (Tiedote 4.3.2021).

Nyt tehdyn selvityksen perusteella Itä-Suomen aluehallintovirasto toteaa, että tartuntatautilain 16 § mukaisen massapäätöksen tekeminen pakollisesta terveystarkastuksesta ei ole välttämätöntä. Aluehallintovirasto seuraa tilannetta ja on valmis tekemään päätöksen nopeasti, jos tilanne muuttuu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt valmistelun tartuntatautilain 15 § mukaisen määräyksen jatkamista. Päätöksellä aluehallintovirasto määrää alueensa kuntia järjestämään kaikille alueellaan sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastuksen yleisvaarallisen covid-19-tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Uusi päätös tulee olemaan voimassa huhtikuun ajan ja se julkaistaan aluehallintovirastojen verkkosivuilla päätöksen valmistuttua.

Lisätietoja medialle

johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikille Vestas Oy:n tuulivoimatyömaiden työntekijöille pakollisen terveystarkastuksen Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla16.4.2021 16:21:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tänään tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 mukaisen päätöksen pakollisista terveystarkastuksista Vestas Oy:n tuulivoimatyömaihin kuuluvilla Saunamaan ja Suolakankaan työmailla Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla työskenteleville henkilöille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Määräys on voimassa 16.-30.4.2021.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Ähtärin eläinpuistossa olevan Flowparkin vaijeriliukuradan vaikutukset eläinten hyvinvointiin16.4.2021 15:19:08 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti 7.4. Ähtärin eläinpuiston vaijeriliukuradan, joka kulkee osittain karhujen ulkotarhan ylitse. Karhut vaikuttavat hyvinvoivilta, mutta eläinpuisto on velvoitettu järjestämään tehostettua seurantaa, jotta mahdollisiin toimenpiteisiin voidaan tarvittaessa ryhtyä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme