Lapin ELY-keskus

Tervolan sillan peruskorjaus alkaa

Jaa
Lapin ELY-keskus aloittaa Tervolan sillan peruskorjauksen 24.4.2023. Sillan korjaustyöt toteutetaan vuosien 2023 ja 2024 aikana.
Tervolan silta. Kuva Hannu Heikkilä
Tervolan silta. Kuva Hannu Heikkilä

Sillan korjausurakassa huonokuntoisen sillan vesieristeet, päällysteet, kaiteet ja laakerit uusitaan. Myös sillan reunapalkit sekä väli- ja maatuet kunnostetaan. Samassa yhteydessä uusitaan Keskustien ja Paakkolantien tievalaistus led-valaisimiksi.

Sillalla on korjaustöiden aikana 30 km/h nopeusrajoitus ja liikenne ohjataan yhdelle kaistalle (3,0 m) liikennevalo-ohjauksella. Jalankulkua ja pyöräilyä varten varataan oma kaista (1,5 m), jossa polkupyörää on talutettava. Liikennevalo-ohjaus ei koske kevyttä liikennettä. Sillan betonointitöiden aikana nopeusrajoitus on 15 km/h. Liikennejärjestelyt aiheuttavat haittaa liikenteelle.

Talvikauden työmaa on tauolla, jolloin molemmat kaistat ovat liikenteellä.

Urakoitsijana toimii Oteran Oy.

Tervolan silta on rakennettu vuonna 1975. Se on Lapin pisin silta ja se on pituudeltaan 494 metriä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Hannu Heikkilä, puh. 050 320 6897, hannu.heikkila(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tervolan silta. Kuva Hannu Heikkilä
Tervolan silta. Kuva Hannu Heikkilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kesän päällystystyöt painottuvat Lapissa valta- ja kantateille31.5.2023 09:44:09 EEST | Tiedote

Päällystystyöt ovat käynnistyneet Lapissa ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Tänä kesänä päällystämme mm. Enontekiöllä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Posiolla. Huonokuntoisia päällysteitä uusitaan vain 95 km kilometrin matkalta ja kävely- ja pyöräilyteitä noin 6 kilometriä. Kilometrejä vähentävät sekä kustannustason jyrkkä nousu että rakenteenkorjausten määrän kasvu. Korjausvelka maantieverkolla kasvaa tänäkin vuonna.

Lapissa tuotetaan palveluja ja tuotteita, joille on globaalia kysyntää31.5.2023 08:00:17 EEST | Tiedote

Lapin suhdannekatsauksen mukaan kehitys jatkui positiivisena vuonna 2022. Koronapandemian aiheuttamasta notkahduksesta on toivuttu. Liikevaihdon vuosimuutos jatkui positiivisena kaikilla tarkastelluilla toimialoilla. Eniten liikevaihto kasvoi matkailupalveluissa ja majoitus- ja ravitsemistoiminnassa ja vähiten kaupassa. Henkilöstömäärän, mukaan lukien julkinen sektori, vuosimuutos jäi liikevaihtoa vaisummaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme