Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Tervolan taajaman parannustyöt ovat valmistuneet (Lappi)

Jaa

Tervolan taajaman parannustyöt ovat valmistuneet. Hankkeessa rakennettiin kiertoliittymä Siltatien ja Keskustien liittymään, parannettiin kevyen liikenteen väyliä maantien 19571 Keskustien ja Kurjentien varrella. Keskustielle rakennettiin myös 8 suojatiesaareketta. Myös maantielle 928 (Siltatie) rakennettiin suojatiesaareke M.A. Castrenintien kohdalle.

Tervolan taajama. Kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Tervolan taajama. Kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.

Tervolan taajaman parantaminen sujuvoittaa liikennettä, parantaa liikenneturvallisuutta sekä liikenneympäristön viihtyvyyttä ja esteettömyyttä.

Tervolan taajaman parannustyöt aloitettiin keväällä 2019 tietoliikenneyhteyksien, kunnallistekniikan ja kevyen liikenteen väylien rakentamisella. Kiveystyöt, asfaltointi, vihertyöt ja tievalaistus tehtiin kevään ja kesän 2020 aikana. Hankkeen rakentamiskustannukset olivat noin 2,5 M€. Kustannuksista osan rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto EAKR. Hankkeen kustannuksiin osallistui lisäksi Väylävirasto ja Tervolan kunta. Rakennuttajana toimi Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja urakoitsijana Destia Oy.

Tervolan taajaman kunnossapito siirtyy jo tänä talvena Tervolan kunnan vastuulle ja kokonaan taajaman tiet luovutetaan kunnan hallintaan 5 vuoden kuluessa.

Tervolan kunnan järjestämää avajaisjuhlaa vietetään tiistaina 29.9.2020 alkaen kello 12.00 http://tervola.fi/tapahtuma/keskustien-avajaiset/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tervolan taajama. Kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Tervolan taajama. Kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohdataan! - Työelämän ja koulutuksen yhteistyöfoorumi ETAPPI 2021 Pyhätunturilla 2.-3.12.202125.11.2021 10:32:50 EET | Tiedote

Pyhätunturilla kokoonnutaan keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja hyvin ajankohtaisiin kohtaannon haasteisiin Lapissa. Vuosittain järjestettävän ETAPPI 2021 -yhteistyöfoorumin teemana tänä vuonna on työelämän, osaamisen ja työvoiman kohtaannon kehittäminen Lapissa. Foorumiin kokoontuu elinkeinoelämän kehittäjiä, aluehallinnon edustajia, koulutuksen järjestäjiä sekä yrityksiä keskustelemaan ajankohtaisista teemoista osaamisen ja kohtaannon ympärillä.

Lapissa 40 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta22.11.2021 14:21:44 EET | Tiedote

Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena. Valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita on Lapissa nyt yhteensä 40, joista 23 sijaitsee saamelaisten kotiseutualueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme