Teurastamo – aitoa helsinkiläistä kaupunki- ja ruokakulttuuria jo 10 vuotta

Jaa

Vuonna 2012 kaupunkilaisille avautuneesta vanhasta teurastamolaitoksesta on kehittynyt ainutlaatuinen kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin Kalasatamaan. Teurastamon 10-vuotisjuhlaa vietetään tänä kesänä monipuolisen ohjelman ja herkullisten makuelämysten parissa.

Teurastamon sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha. Kuva: Eetu Ahanen
Teurastamon sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha. Kuva: Eetu Ahanen

- Kun itse tulin alueelle ensimmäisen kerran, tilat olivat entisen teurastamolaitoksen jäljiltä melko hurjassa kunnossa ja perusteellisen remontin tarpeessa.  Mutta huomasimme kyllä heti, mikä potentiaali tähän rosoiseen miljööseen kätkeytyi, muistelee Kellohallin ravintoloitsija ja Teurastamon yrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Santala.

Tänä päivänäkin alueella on lihaleikkaamo, joka palvelee lukuisia pääkaupunkiseudun ravintoloita, päivittäistavarakauppoja ja erikoisliikkeitä. Museoviraston suojelemissa 1930-luvun punatiilirakennuksissa toimii nykyään kuitenkin myös laaja kattaus korkeatasoisia ravintoloita, sekä ainutlaatuista pientuotantoa: jäätelötehdas, leipomo, tislaamo, kahvipaahtimo, taidegalleria ja kauppoja.

- Teurastamo on todella mielenkiintoinen kokonaisuus teollista historiaa, brutaaliakin arkkitehtuuria, innovatiivista yrittäjyyttä ja kaupunkilaisten omaehtoista toimintaa, keskellä kasvavaa Kalasatamaa. Erittäin arvokasta yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä! hehkuttaa Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Alueen sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha, jolta löytyy mm. iso grilli. Grilli on vapaasti kaikkien halukkaiden käytössä ja se on kunnostettu juhlavuoden kunniaksi. Grilliherkut ja piknikeväät voi koukata kätevästi alueen putiikeista. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä.

- Teurastamon piha on täydellinen paikka kesäpäivien ja -iltojen viettoon niin lapsiperheille kuin ystäväporukoillekin. Hyvää ruokaa, juomaa, pelejä, riippumatossa loikoilua… kuvailee Santala.

Juhlakesän aikana pihalla järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia. Aina keskiviikkoisin jamitellaan livejazzin tahdissa. Torstain Singer & Songwriters -illoissa kuullaan uusia kykyjä. Perjantaisin DJ't tuovat musiikin eri puolille Teurastamoa. Lauantaisin tarjoillaan päivällä musiikkia ja muuta ohjelmaa, iltaisin on luvassa yllätysesiintyjiä. Teurastamo Wrestling järjestetään 6.8. ja Elokuu Indie Music Festival 20.8.  

Teurastamon juhlakesä huipentuu 3.9. järjestettävään Teurastamo Jazz Festivaliin, sekä legendaariseen Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtumaan. Tuolloin alueen ravintolat ja myymälät esittelevät tuotteitaan ja tarjoavat parhaimpia annoksiaan maistelukoossa.


Teurastamon toimijat kesällä 2022

Kellohalli
Jädelino
Taqueria Lopez ý Lopez
Flavour Studio
B-Smokery
B-Side Bar
Tukkutorin kala
Teurastamon Portti
Ravintola Palema
Tislaamon pullottamo
The Helsinki Distilling Company
Tislaamo – Distillery Bar
Leipomo Väyrynen pop up
Leipomo Väyrynen (tuotantotila)
Helsingin Kahvipaahtimo (tuotantotila)
Moko Market
Kohta taidehalli
Helsingin Kahvipaahtimon Päiväkahvibaari
Pizzala
Natural Drinks Factory

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Matti Santala
Kellohalli | Teurastamon yrittäjät ry:n puheenjohtaja
puh. 0503393209
matti@kellohalli.f

Kuvat

Teurastamon sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha. Kuva: Eetu Ahanen
Teurastamon sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin urbaani piha. Kuva: Eetu Ahanen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Kaupunkitilat OyHelsingin Kaupunkitilat Oy (ent. Helsingin Leijona Oy ja Tukkutori) on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä mm. Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Kaupunkitilat Oy

Tilanvaltaajat-kokeilu on tuonut uudenlaista vilinää Torikortteleihin8.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Jo lähes vuoden jatkunut Tilanvaltaajat-kokeilu on ollut menestys Torikortteleissa. Valtaajat ovat tuoneet kukin vuorollaan kortteleihin uudenlaista vilinää, ja vastavuoroisesti saaneet itse kokeilla kivijalassa erilaisia luoviakin liiketoiminnan muotoja. Joulukuussa Tilanvaltauksia on peräti kaksi: Taiteilijapariskunta Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan Koutaffa Pop up Art Shop, sekä Torikortteleiden toimijoiden oma joulukauppa ja talviterassi, Orange Market.

Munakauppa 2.0 avautuu Torikortteleihin – uudenlainen Foodhub tarjoaa lähiruokaa kontaktittomasti29.3.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pääsiäisviikolla Torikortteleissa aloittaa toimintansa Uudenmaan ruoan Foodhub, joka tuo herkullisen valikoiman lähiruokaa tarjolle aivan Helsingin ytimeen, Senaatintorin laidalle. Munakauppa 2.0 on lähiruoan noutopiste, josta kukin voi noutaa tilaamansa tuotteet täysin kontaktittomasti. Nopeimmat ehtivät tilaamaan vielä pääsiäisherkut suoraan maatiloilta.

Tilanvaltaajat tulevat Torikortteleihin – kokeilussa testataan kivijalan ulottuvuuksia1.2.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Helsingin historialliseen keskustaan tulee uutta elämää, kun joukko erilaisia sisällöntuottajia, creatoreita ja vaikuttajia valtaa käyttöönsä Torikortteleiden vapaita liiketiloja aina kuukaudeksi kerrallaan. Kyse on Tilanvaltaajat-kokeilusta, jossa Torikorttelit yhteistyössä markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa tutkii kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme