Thales DIS Finland Oy

Thales ostotarjous Gemaltosta on saatettu loppuun, maailman johtava digitaalisen turvallisuuden yritys syntyy

Jaa

- Thales (Euronext Paris: HO) on tänään saattanut loppuun Gemalton osakekannan hankinnan (Euronext Amsterdam and Paris: GTO), jonka seurauksena syntyy maailman johtava digitaalisen turvallisuuden yritys.

- Gemalton hankinnan myötä Thales pystyy tarjoamaan asiakkailleen aukottoman arvoketjun digitaalisessa maailmassa datan generoinnista asiakastukeen saakka.

- Yrityskauppa nostaa Thalesin liikevaihdon 19 miljardiin euroon. Sen panostukset tutkimus- ja tuotekehitykseen ovat miljardi euroa vuodessa ja yhtiöllä on 80 000 työntekijää 68 eri maassa. 

Yrityskaupan hinta oli 4,8 miljardia euroa ja Gemalton hankintaprosessi kesti 15 kuukautta. Kaupan myötä Thales kasvattaa liikevaihtoaan ja laajenee maailman johtavaksi digitaalisen turvallisuuden yhtiöksi, joka työllistää 80 000 henkilöä.

Uusi suurempi Thales saa teknologisen johtoaseman kaikilla markkinoillaan asiakkaidensa, yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten, digitaalisessa muutoksessa. 

Gemaltolta yrityskaupassa saadun osaamisen ja teknologioiden avulla Thales kehittää turvallisia ratkaisuja mittaviin yhteiskunnan haasteisiin, kuten miehittämättömän lentoliikenteen hallinta, tietoverkko- ja kyberturvallisuus, lentokenttien turvallisuus tai rahaliikenteen turvallisuus.

Yhdessä Gemaltosta ja Thalesista tulee maailman johtava digitaalisen turvallisuuden toimija, joka tarjoaa digitaalisen tunnistautumisen, biometrian, tiedon suojaamisen ja jopa kyberturvallisuuden teknologioiden ratkaisuja.

Thales tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua kriittisten infrastruktuurien omistajille, joiden asiakkaina on pankkeja, operaattoreita, viranomaisia, yrityksiä ja muita teollisuuden aloja niiden siirtyessä uusiin palveluihin, joissa tarvitaan ihmisten ja esineiden tunnistamista ja turvallista tietosuojateknologiaa.

Tutkimus ja tuotekehitys: uutta huomiseen maailmaan

Thalesin ja Gemalton 80 000 työntekijää ovat sitoutuneita ja omistautuneet huipputeknologioiden kehittämiseen.

Tutkimus- ja tuotekehityksen henkilöstö, 3 000 tutkijaa ja 28 000 insinööriä, ovat yhtiössä keskeisessä asemassa.

Thales on kehittänyt jo vuosikymmeniä huippuluokan teknologioita, jotka vastaavat kaikkein vaatimpienkin asiakkaiden vaatimuksiin maailmassa.

Nyt yhtiöstä on muodostunut jättimäinen laboratorio, joka kehittää huomista maailmaa ponnistuslautanaan 20 500 patentin portfolio, joista yli 400 uutta patenttia rekisteröitiin vuonna 2018.

Teknologisia synergioita

Uusi Thales osallistuu kaikilla päätöksentekotasoilla digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen jatkuvasti verkostoituvassa ja haavoittuvassa maailmassa. Siksi yhtiö investoi resursseihin, joita ovat ohjelmistokehitys, tiedon prosessointi, oikea-aikainen päätöksen tuki, liitettävyys ja loppukäyttäjän verkoston hallinta.

Yhtiö panostaa vuosittain miljardi euroa omaan tuotekehitykseen, jonka tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja avainmarkkinoilleen panostamalla maailmanluokan digitaaliseen asiantuntijuuteen asioiden internetin (Internet of Things), Bid Datan, tekoälyn ja kyberturvallisuuden alueilla.

Yhtiön portfolioon kuuluvia liiketoiminnan alueita ovat:

- Pankkisektori: Big Data -analytiikka

- Puolustusteknologia: biometriikka

- Avaruusteknologia: miehittämättömät ohjausjärjestelmät

- Joukkoliikenne: Esineiden internet (Internet of Things)

- Telekommunikaatio: Big Data -analytiikka

Toimintaa maailmanlaajuisesti

Yrityshankinnan myötä Gemaltosta tulee Thalesin seitsemäs liiketoimintayksikkö, Digital Identity and Security.

Gemalto toimii yhteydessä kaikkien Thales-konsernin siviili- ja puolustushallinnon asiakkaiden kanssa ja vahvistaa huomattavasti sen tuotannollista toimintaa 68 maassa.

Thales laajentaa erityisesti toimintojaan Pohjoismaissa ja Baltiassa (440 työntekijästä       1 020 työntekijään), Latinalaisessa Amerikassa (600 työntekijästä 2 500 työntekijään), kolminkertaistaa toimintojaan Pohjois-Aasiassa (700 työntekijästä 1 980 työntekijään), Kaakkois-Aasiassa (800 työntekijästä 2 500 työntekijään) ja Intiassa (400 työntekijästä 1 150 työntekijään) ja Pohjois-Amerikassa (4 600 työntekijästä 6 660 työntekijään).

”Gemalton, joka on maailman johtava digitaalisen tunnistamisen ja tiedon turvaamisen ratkaisujen toimittaja, hankinnan myötä Thales on ostanut huipputeknologiaa ja ohjelmistoja kaikilta viideltä merkittäviltä sektoreilta: ilmailu, avaruus, joukkoliikenne, digitaalinen turvallisuus sekä puolustus ja turvallisuus.

 Nämä älykkäät teknologiat auttavat ihmisiä tekemään parhaita valintoja ratkaisevilla hetkillä.

 Yrityskauppa merkitsee muutosta yhtiön 80 000 työntekijälle.

 Yhdessä nousemme markkinajohtajan asemaan maailmassa digitaalisen turvallisuuden alalla”,

 Thalesin konsernijohtaja Patric Caine toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Thales, Media Relations
Cédric Leurquin
+33 (0)6 31 01 53 25
cedric.leurquin@thalesgroup.com

Thales, Media Relations
Constance Arnoux
+33 (0)6 44 12 16 35
constance.arnoux@thalesgroup.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Thales DIS Finland Oy
Thales DIS Finland Oy
Myllynkivenkuja 4
01621 VANTAA

09 89411http://www.thalesgroup.com

Thales

Luotamme ihmisiin, jotka saavat asiat toimimaan maailmassa – ja he luottavat Thalesiin.

Asiakkaamme kääntyvät puoleemme tavoitellen parempaa elämää ja turvallisuutta.

Laaja-alaisella asiantuntemuksella ja erityisosaamisella järjestelmäarkkitehtimme kehittävät ja toimittavat huipputeknologisia ratkaisuja.

Ratkaisuja, jotka tekevät huomisen mahdolliseksi jo tänään.

Valtamerten syvyyksistä avaruuden syöverein ja kyberavaruuteen avaamme asiakkaillemme uusia näköaloja ja autamme tekemään ratkaisevia päätöksiä yhä monimutkaisemmissa ympäristöissä.

Thalesin liikevaihto oli 19 miljardia euroa vuonna 2018. Sen palveluksissa oli 80 000 työntekijää 68 eri maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Thales DIS Finland Oy

Uusi SAP-tokenisointiratkaisu auttaa suojaamaan arkaluonteisia tietoja pilvessä30.5.2022 08:55:37 EEST | Tiedote

● Thalesin SAP-sertifioitu tokenisointiratkaisu mahdollistaa datan kattavan suojauksen lukuisissa SAP-sovelluksissa. ● CipherTrust-tokenisointi ratkaisee merkittäviä pilveen siirtymisessä syntyviä tietoturvahaasteita suojaamalla tiedot käyttöoikeuksien hallinnan avulla ● Thalesin CipherTrust Tokenization -ratkaisu on saanut SAP-sertifioinnin ”Co-Innovated with SAP” -ohjelmassa

Gemalto toimittaa Suomen uudet biometriset passit ja henkilökortit - sopimukseen kuuluvat myös oleskelulupakortit19.1.2016 08:00:00 EET | Tiedote

Maailman johtava digitaalisen turvallisuuden ratkaisutoimittaja Gemalto on valittu Poliisihallituksen kesällä 2015 järjestämän kilpailutuksen perusteella Suomen uusien biometristen passien, sähköisten henkilökorttien ja oleskelulupakorttien toimittajaksi. Sopimuksen mukaiset toimitukset alkavat vuoden 2017 alussa. Poliisihallitus on edustanut hankinnassa myös Maahanmuuttovirastoa, Ulkoasiainministeriötä ja Väestörekisterikeskusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme