EMMA – Espoo Museum of Modern Art

The Men Who Fell from Earth on täynnä maalaustaiteen energiaa

Jaa

EMMAn kevään päänäyttely tuo nykymaalauksen kolme kansainvälistä kärkinimeä Suomeen. Jonathan Meesen, Daniel Richterin ja Tal R:n yhteisnäyttelyssä taiteilijoiden teoksia nähdään ensimmäistä kertaa näin laajasti. Näyttely on avoinna yleisölle 30.1.–7.7.2019.

Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA

The Men Who Fell from Earth on ainutlaatuinen yhteistyöprojekti, jossa on esillä Jonathan Meesen, Daniel Richterin ja Tal R:n yhdessä työstämiä installaatioita ja spontaaneja maalauksia sekä videoteos. Yhteistyössä syntyneen osion ympärille on kuratoitu syventävät katsaukset kunkin taiteilijan viimeaikaiseen tuotantoon.

Näyttelyn nimi viittaa Nicolas Roegin 1976 kulttimaineeseen kohonneeseen David Bowien tähdittämään elokuvaan The Man Who Fell to Earth. Elokuvan teemat: ekologinen kriisi, muukalaisiin kohdistuva epäluulo, kaiken läpitunkema kaupallisuus sekä kysymykset ihmisyydestä ja inhimillisyydestä ovat edelleen ajankohtaisia. Taiteilijakolmikko havainnoi maailmaa ja sen vakavaa tilaa kuitenkin absurdin huumorin, leikillisyyden ja performatiivisuuden kautta.

Jonathan Meese (s. 1970) työskentelee suvereenisti niin maalaustaiteen, kuvanveiston, performanssin kuin installaatioidenkin parissa ja lähes tainnuttaa katsojan ylitsepursuavan runsaalla ilmaisullaan ja energisyydellään. Hän luo sarjamaisia ja värikkäitä teoskokonaisuuksia ja yllätyksellisiä esinekoosteita, joissa hän yhdistää aineksia populaarikulttuurista, mytologiasta ja poliittisesta historiasta.

Tal R (s.1967) on yli kahden vuosikymmenen ajan luonut omaa tunnistettavissa olevaa kuvakieltään, joka läpäisee hänen laajan ja monipuolisen tuotantonsa. Hänen taidettaan ja työskentelyään luonnehtivat elinvoimaisuus, uteliaisuus sekä jatkuva uuden etsiminen ja samalla käytettyjen, tai ylijääneiden ainesten hyödyntäminen.

Daniel Richter (s. 1962) poimii maalauksiinsa vaikutteita kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Hänen kankaillaan vilahtavat viitteet niin päivän uutisista kuin taidehistoriasta ja rock-musiikista. Richterin juuret ovat 1980-luvun punkissa ja muiden vaihtoehtoliikkeiden visuaalisessa kulttuurissa. Hänen teoksensa ovat toisinaan selkeän kerronnallisia, toisinaan ne häilyvät esittävän ja abstraktion välimaastossa.

Näyttely on yhteistyöhanke tanskalaisen Holstebron taidemuseon, saksalaisen Kunsthaus Staden sekä EMMAn välillä. Installaation osana olevat mineraalit ja luonnonobjektit ovat laina REDGALLERYsta, Hampurista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Den världsberömda Chiharu Shiota förverkligar på EMMA en stor rumslig installation på hösten 202114.11.2019 12:50:00 EETTiedote

I samarbetsformen mellan EMMA och Saastamoinens stiftelse har man ända sedan år 2018 kunnat se verk av betydelsefulla internationella konstnärer som skapats speciellt för EMMAs utrymmen. Den fjärde konstnären som framträder inom ramen för detta samarbete är Chiharu Shiota som är känd för sina imponerande rumsliga verk där hon förenar trådnät med olika slags objekt. I utställningen Beröring som presenterar Saastamoinens stiftelses konstsamling och som visas permanent i EMMA har gjorts tillägg för mediakonstprogrammet för år 2020.

Maailmankuulu Chiharu Shiota toteuttaa EMMAan suuren tilallisen installaation syksyllä 202114.11.2019 12:50:00 EETTiedote

EMMAn ja Saastamoisen säätiön välisessä yhteistyömuodossa on vuodesta 2018 nähty varta vasten EMMAn tilaan luotuja teoksia merkittäviltä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Yhteistyön puitteissa neljäs taiteilija on Chiharu Shiota, joka on tunnettu vaikuttavista tilallisista teoksista, joissa hän yhdistää laajoja lankaverkostoja erilaisiin arkisiin objekteihin. Lisäksi EMMAssa pysyvästi esillä olevaan, Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevään, Kosketus-näyttelyyn on tehty lisäyksiä mediataiteen ohjelmaan vuodelle 2020.

The internationally acclaimed artist Chiharu Shiota will create a large spatial installation for EMMA in autumn 2021 14.11.2019 12:50:00 EETPress release

Since 2018, the collaboration between EMMA and Saastamoinen Foundation has seen works created by topically relevant international artists, tailored site-specifically for EMMA’s unique space. The fourth artist in the collaboration is Chiharu Shiota, who is known for her impressive spatial artworks, where she combines vast webs of threads with various everyday objects.

Uusi tilataideteos julkistetaan Merituulentorin uudessa pyöräparkissa – kaupunkilaiset mukana nimeämässä teoksen hahmoja!23.10.2019 10:55:00 EESTTiedote

Espoon Tapiolassa avataan uusi yli 400 pyörän pyöräparkki torstaina 24.10. Tapiolan metroaseman yhteyteen. Taidegraafikko Seela Petra on luonut tilallisen julkisen taiteen teoksen, joka levittäytyy uuden pyöräparkin seinille ja pylväisiin ja tuo taiteen lähelle ihmisten arkea. Uutta teosta juhlistetaan kaikille avoimissa avajaisissa 24.10. klo 16–17.

EMBARGO The Tapio Wirkkala Rut Bryk design award goes to the bold ceramic artist Hinrich Kröger – the winner’s work will be on display at EMMA for one weekend only!18.10.2019 16:00:00 EESTPress release

The first Tapio Wirkkala Rut Bryk prize was awarded in 2016 honoring the memory of the noted artist/designer couple during the celebration of their centennial year. The award is given out every three years and this year marks the second time the prize is awarded. The ceremony will be held on the birthday of Rut Bryk, October 18, 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme