EMMA – Espoo Museum of Modern Art

The Men Who Fell from Earth on täynnä maalaustaiteen energiaa

Jaa

EMMAn kevään päänäyttely tuo nykymaalauksen kolme kansainvälistä kärkinimeä Suomeen. Jonathan Meesen, Daniel Richterin ja Tal R:n yhteisnäyttelyssä taiteilijoiden teoksia nähdään ensimmäistä kertaa näin laajasti. Näyttely on avoinna yleisölle 30.1.–7.7.2019.

Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA

The Men Who Fell from Earth on ainutlaatuinen yhteistyöprojekti, jossa on esillä Jonathan Meesen, Daniel Richterin ja Tal R:n yhdessä työstämiä installaatioita ja spontaaneja maalauksia sekä videoteos. Yhteistyössä syntyneen osion ympärille on kuratoitu syventävät katsaukset kunkin taiteilijan viimeaikaiseen tuotantoon.

Näyttelyn nimi viittaa Nicolas Roegin 1976 kulttimaineeseen kohonneeseen David Bowien tähdittämään elokuvaan The Man Who Fell to Earth. Elokuvan teemat: ekologinen kriisi, muukalaisiin kohdistuva epäluulo, kaiken läpitunkema kaupallisuus sekä kysymykset ihmisyydestä ja inhimillisyydestä ovat edelleen ajankohtaisia. Taiteilijakolmikko havainnoi maailmaa ja sen vakavaa tilaa kuitenkin absurdin huumorin, leikillisyyden ja performatiivisuuden kautta.

Jonathan Meese (s. 1970) työskentelee suvereenisti niin maalaustaiteen, kuvanveiston, performanssin kuin installaatioidenkin parissa ja lähes tainnuttaa katsojan ylitsepursuavan runsaalla ilmaisullaan ja energisyydellään. Hän luo sarjamaisia ja värikkäitä teoskokonaisuuksia ja yllätyksellisiä esinekoosteita, joissa hän yhdistää aineksia populaarikulttuurista, mytologiasta ja poliittisesta historiasta.

Tal R (s.1967) on yli kahden vuosikymmenen ajan luonut omaa tunnistettavissa olevaa kuvakieltään, joka läpäisee hänen laajan ja monipuolisen tuotantonsa. Hänen taidettaan ja työskentelyään luonnehtivat elinvoimaisuus, uteliaisuus sekä jatkuva uuden etsiminen ja samalla käytettyjen, tai ylijääneiden ainesten hyödyntäminen.

Daniel Richter (s. 1962) poimii maalauksiinsa vaikutteita kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Hänen kankaillaan vilahtavat viitteet niin päivän uutisista kuin taidehistoriasta ja rock-musiikista. Richterin juuret ovat 1980-luvun punkissa ja muiden vaihtoehtoliikkeiden visuaalisessa kulttuurissa. Hänen teoksensa ovat toisinaan selkeän kerronnallisia, toisinaan ne häilyvät esittävän ja abstraktion välimaastossa.

Näyttely on yhteistyöhanke tanskalaisen Holstebron taidemuseon, saksalaisen Kunsthaus Staden sekä EMMAn välillä. Installaation osana olevat mineraalit ja luonnonobjektit ovat laina REDGALLERYsta, Hampurista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Men Who Fell from Earth, taiteilijat: Daniel Richter, Tal R, Jonathan Meese, EMMA 2019. Photo: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

EMMAs nya utställning utforskar gränslandet mellan konst och formgivning, samt samspelet mellan tekniskt kunnande och kreativitet4.6.2019 12:01:15 EESTTiedote

Utställningen Interwoven – Sammanvävda belyser textil som material genom att ta fasta på konstnärers och formgivares arbetssätt, samt genom att förmedla historier. Hantverkets uråldriga traditioner sammanfogas i utställningen med vår föränderliga värld: olika tekniker, material och ny teknologi tar fram nya möjligheter för konsten och utformningen. Interwoven – Sammanvävda visas på EMMA 5.6.2019–1.3.2020.

EMMAssa avautuva näyttely tutkii taiteen ja muotoilun rajapintaa sekä teknisen taidon ja luovuuden yhteensovittamista 4.6.2019 11:55:00 EESTTiedote

Interwoven – Yhteen kudotut -näyttely avaa tekstiiliä materiaalinaan hyödyntävien taiteilijoiden ja suunnittelijoiden työskentelyä, ja välittää tarinoita taideteosten kautta. Näyttelyssä käsityön ikiaikainen perinne yhdistyy muuttuvaan maailmaan: tekniikat, materiaalit ja uudet teknologiat tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia taiteeseen ja suunnitteluun. Interwoven – Yhteen kudotut on esillä EMMAssa 5.6.2019–1.3.2020.

EMMA’s new exhibition explores boundaries between art and design, unions of craft and creativity4.6.2019 11:55:00 EESTTiedote

The Interwoven exhibition sheds light on the work of artists and designers utilising textile as a material, conveying stories through the artworks. In the exhibition, the ancient tradition of handicraft meets a changing world, as techniques, materials and new technologies create new possibilities for art and design. Interwoven will be on display at EMMA during 5 June 2019 – 1 March 2020.

KUTSU medialle: Interwoven – Yhteen kudotut -näyttelyn ennakkoesittely ti 4.6. klo 1022.5.2019 13:13:33 EESTKutsu

Tervetuloa tutustumaan Interwoven – Yhteen kudotut -näyttelyyn EMMAan tiistaina 4.6. klo 10. Näyttelyssä on esillä teoksia 12 suomalaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Ryhmänäyttely tekstiilisuunnittelun ja taiteen vuorovaikutuksesta luo katseen tämän päivän rohkeaan ja kehittyvään materiaalien maailmaan. Näyttely avautuu Bryk & Wirkkala -katseluvaraston ympäröimään tilaan. Katseluvaraston puolella esillä on vastikään konservoituja Rut Brykin Seita-kankaita. Saastamoisen säätiön Kosketus-näyttelyn mediatilaan avautuu Pilvi Takalan videoteos Players (2010).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme