Jyväskylän yliopisto

THE-ranking: Luonnontieteet, psykologia ja terveystieteet mukana arvostetussa listauksessa

Jaa

Jyväskylän yliopiston luonnontieteet nousi sijoille 251-300 kaikkiaan 1 227 yliopiston joukossa Times Higher Education – World University Rankings –tieteenalakohtaisella listalla. Sijoitus oli edellisvuonna välillä 301-400.

Physical sciences -listalle pääsevät yliopistot, jotka ovat maailman kärkeä matematiikan, tilastotieteen, fysiikan, astronomian, kemian, geologian ja ympäristötieteen aloilla. Suomesta listalle pääsi seitsemän yliopistoa, joista JYU oli kolmas.

Jyväskylän yliopiston psykologian ala sijoitettiin välille 251-300 maailman huippuyliopistojen joukossa. Psychology–tieteenalalistalla järjestykseen 568 parasta yliopistoa. Jyväskylän sijoitus laski hieman viime vuodesta. Suomesta listalla oli kuusi yliopistoa.

Terveystieteiden sijoitus pysyi ennallaan välillä 401–500 Clinical & Health –listauksessa. Suomesta listalle ylsi kuusi yliopistoa. Kaikkiaan listalla oli maailman 925 johtavaa yliopistoa lääketieteen, hammaslääketieteen sekä terveystieteen aloilta.

- Tieteenala-arvioinneissa mitattiin opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä. Arvioinneissa painavat eniten julkaisuaktiivisuus ja kansainvälistyminen, kehittämispäällikkö Anna Grönlund kertoo.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Listaus:

Huom! Uudet, vuodelle 2022 merkityt tulokset, julkaistaan 16.9.

Physical Sciences: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/physical-sciences

Psychology: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/psychology

Clinical and Health: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/subject-ranking/clinical-pre-clinical-health

Seuraavat THE-tieteenalakohtaiset tulokset julkaistaan 6.10., 13.10. ja 3.11.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Liberialaisella järjestöllä on monta isäntää20.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Anja Onalin (VTM, KTM) väitöskirjatutkimuksen tulokset kertovat, miten globaalin etelän kansalaisjärjestöt tasapainottelevat paikallisen toimintaympäristön ja kansainvälisen kehitysyhteistyön vaatimusten välillä. Järjestöt ”palvelevat monia isäntiä” ollakseen sekä tehokkaita että ylläpitääkseen järjestön legitimiteettiä, eli uskottavuutta ja olemassaolon oikeutusta eri sidosryhmien silmissä.

Potkupyöräily voi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää19.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tasapainon ylläpitämistä helpottavat välineet voivat merkittävästi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää. Erityisesti potkupyörän käytön yleistyminen 2010-luvulta alkaen yhdistyy selvästi varhaistuneeseen pyöräilytaidon oppimisikään. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan pyöräilytaidon keskimääräinen oppimisikä on laskenut noin 1,5 ikävuodella 1950-luvulta 2010-luvulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme