Jyväskylän yliopisto

THE-ranking: Psykologia Suomen kärkeä, terveystieteet ja luonnontieteet myös mukana listoilla

Jaa

Jyväskylän yliopiston psykologian ala sijoitettiin välille 176–200 maailman huippuyliopistojen joukossa. Times Higher Education – World University Rankings laittoi juuri julkaistulla Psychology–tieteenalalistalla järjestykseen 494 parasta yliopistoa. Jyväskylän sijoitus laski hieman viime vuodesta.

Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.

Suomesta psykologian tieteenalalistalle nousi kaikkiaan viisi yliopistoa, joista Jyväskylän yliopiston sijoitus oli toinen yhdessä Tampereen yliopiston kanssa. Edellä oli Helsingin yliopisto. Maailman parhaaksi arvioitiin yhdysvaltalainen Stanfordin yliopisto.

Terveystieteiden sijoitus laski sijoille 401–500 Pre-clinical, Clinical & Health –listauksessa. Edellisessä listauksessa sijoitus oli välillä 301–400. Suomesta listalle ylsi kuusi yliopistoa. Kaikkiaan listalla oli maailman 775 johtavaa yliopistoa lääketieteen, hammaslääketieteen sekä terveystieteen aloilta.

Jyväskylän yliopiston luonnontieteet arvioitiin sijoille 501–600 kaikkiaan 1 054 yliopiston joukossa. Physical sciences -listalle pääsevät yliopistot, jotka ovat maailman kärkeä matematiikan, tilastotieteen, fysiikan, astronomian, kemian, geologian ja ympäristötieteen aloilla.

- Hienoinen laskusuunta tuloksissa voi selittyä osaltaan vuosittaisella vaihtelulla. Arvioinneissa painotetaan eniten julkaisuaktiivisuutta ja kansainvälistymistä, kehittämispäällikkö Anna Grönlund kertoo.

Tieteenala-arvioinneissa painotettiin opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Listaus:

Huom! Uudet, vuodelle 2020 merkityt tulokset, julkaistaan verkkosivuilla 19.11.

Psychology: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2020/subject-ranking/psychology

Clinical, Pre-Clinical & Health: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2020/subject-ranking/clinical-pre-clinical-health

Physical Sciences: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2020/subject-ranking/physical-sciences

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kannattaako avohakkuista luopua? Tuore simulaatiomallinnus vertaili metsänkäsittelytapojen vaikutuksia pitkällä aikavälillä5.8.2020 09:29:26 EESTTiedote

Luopuminen kokonaan avohakkuista suomalaisissa talousmetsissä ei ole paras vaihtoehto. Jatkuvan kasvatuksen tulisi kuitenkin olla eniten käytetty metsien käsittelyn tapa, koska se turvaa paremmin monitoiminnallisuuden kuin avohakkuisiin perustuva metsien käsittely. Tämä ilmenee Jyväskylän yliopiston bio­ ja ympäristötieteiden laitoksen uudesta tutkimuksesta. Tutkimus julkaistiin Land Use Policy –tiedejulkaisussa verkkojulkaisuna heinäkuussa 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme