Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

This is FINLAND Magazine 2023–2024: Hyvän elämän lähteillä

Jaa
Suomen vahvuuksia ja osaamista esittelevä This is FINLAND Magazine 2023–2024 on ilmestynyt englanniksi. Tämä vuoden julkaisu nostaa esiin hyvän suomalaisen arjen rakennuspalikoita: luontoa, työelämää, kulttuuria, uusiutuvaa energiaa ja innovaatioita.

”Lehti pyrkii avaamaan kansainväliselle yleisölle monipuolisesti sitä, mitä tämän päivän Suomi todella on. Meillä on kattavia digipalveluita ja hienoja ruokainnovaatioita, mutta myös huippuelokuvia ja upeita kulttuuritapahtumia. Iloitsen, että kansainvälistä mainetta Tytöt tytöt tytöt -elokuvallaan saanut elokuvaohjaaja Alli Haapasalo pääsi kertomaan meille omasta työstään”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras.

”Suomen luonto ja ilmastokysymykset ovat lehdessä vahvasti mukana. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo suomalaisesta metsästä, joka antaa energiaa ja palauttaa. Toisaalta tuomme esille, kuinka Suomi pyrkii esimerkillään osoittamaan, että kunnianhimoisetkin ilmastotavoitteet on tehty saavutettaviksi”, Kamras kertoo.

Kansainväliselle lukijakunnalle suunnattu julkaisu on osa monikanavaista This is FINLAND –maakuvaperhettä. Maistiaisen suomalaisesta työelämästä tarjoaa Lappeenrannan LUT-yliopiston työelämäprofessori, Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman, joka kertoo arvostavansa suomalaista sisua ja rehellisyyttä. Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen puolestaan herättelee pohtimaan tulevaisuuden työtä ja sen rakenteita. ”Yhdet pitävät freelancerin työstä ja toiset vakaasta työsuhteesta. Monimuotoisuus on tässäkin avainasemassa”, hän toteaa haastattelussa.

Lehti myös kertoo Suomen tavoittelevan hiilineutraaliutta 2035 mennessä, mikä edellyttää paitsi energiatehokkuuden lisäämistä, myös yritysten panosta ja kansainvälistä yhteistyötä. Perhearkea helpottavien digipalveluiden äärellä tutustutaan puolestaan suomalaisiin metaverse-toimijoihin. "Metaverse on vasta tiensä alussa, mutta on selvää, että yritykset näkevät potentiaalin", ZOAN-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Rosendahl sanoo.

Digitalisaation nurjat puolet, kuten kyberuhkat ja disinformaatio ovat nekin esillä. Kolumnisti Julia Alajärvi Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista muistuttaa lukijoita medialukutaidosta, joka on myös osa suomalaista opetussuunnitelmaa. ”Kun ihmisillä on hyvät medialukutaidot, on vaikeampaa vaikuttaa heihin disinformaatiolla tai saada heidät toimimaan vastoin omia etujaan.”

This is FINLAND Magazinea julkaisevat yhteistyössä ulkoministeriö, Business Finland ja Sitra. Lehteä jaetaan globaalisti toimitusneuvoston jakelukanavia hyödyntäen, ml. Suomen edustustoissa. Alkuvuoden 2023 aikana lehti on saatavana myös saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia BtoB.

Lue This is FINLAND Magazine 2023–2024

Lisätietoja:

Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. 0295 351 558

Mika Hammarén, tiedottaja, ulkoministeriö; päätoimittaja, This is FINLAND Magazine, puh. 0295 351 316

Salla Salovaara, Head of International PR & Media, Business Finland, puh. 040 526 0100

Julia Helminen, päätoimittaja, Good News from Finland, Business Finland, puh. 040 375 8641

Tuula Sjöstedt, asiantuntija, viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra, puh. 0294 618 429

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministrarna Haavisto och Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G2.6.2023 11:51:19 EEST | Tiedote

Utrikesminister Pekka Haavisto och Förenta staternas utrikesminister Antony Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G mellan Finland och Förenta staterna i Helsingfors den 2 juni. Uttalandet uttrycker en gemensam vilja att intensifiera samarbetet på de centrala forsknings- och utvecklingsområdena inom 6G och att öka interaktionen mellan finländska och amerikanska aktörer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme