Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL:n koronakarttasovellus päivittyy kiirastorstaista lähtien uusilla tiedoilla klo 12

Jaa

THL päivittää 9.4.2020 alkaen koronakarttasovelluksen päivittäin klo 12. Tiedot ovat haettavissa myös avoimen rajapinnan kautta omia verkkosivuja ja sovelluksia varten klo 12. Tähän asti sovelluksen tiedot on päivitetty klo 9.30.

Muutos mahdollistaa sen, että THL pystyy varmistamaan, että kaikki tartuntatautirekisteriin tulleet tiedot päivittyvät karttasovellukseen oikein.

THL:n verkkosivuilla oleva karttasovellus laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.
Siirry sovellukseen

Laboratoriovarmistetuissa tapauksissa 2–4 päivän viive ennen tietojen näkymistä kartalla – sairaanhoitopiireistä ilmoitetaan kaikki alueella todetut tapaukset kotikunnasta riippumatta

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot saattavat poiketa sairaanhoitopiirien itse ilmoittamista tiedoista myös siksi, että sairaanhoitopiirit ilmoittavat kaikki alueellaan todetut tautitapaukset henkilön kotipaikasta riippumatta. Tartuntatautirekisteriin tapaukset kirjataan henkilön asuinkunnan mukaan ja henkilön asuinkunnan mukaan ne näytetään myös koronakartalla.

Koronakarttasovelluksen sisältö

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain. Suomen tapausmääriä voi tarkastella myös näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Testausmäärätiedot ovat tarkasteltavissa sairaanhoitopiireittäin.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Koronakarttasovelluksen tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. Koronakarttasovellusta on katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Lisätietoja

Palautetta ja mahdolliset kysymykset sovelluksesta voit lähettää osoitteeseen info(at)tartuntatautirekisteri.fi

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000http://www.thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Coronavirus i avloppsvatten i Helsingfors och Åbo, men inte i andra uppföljningsobjekt2.6.2020 13:30:00 EESTTiedote

THL:s avloppsvattenundersökning har hittat coronavirus i avloppsvatten i Helsingfors och Åbo. Däremot har inga tecken på virus hittats i prover som samlats in i Tammerfors, Kuopio och Uleåborg. THL:s laboratorium för vattenmikrobiologi i Kuopio började i april–maj använda en undersökningsmetod för att fastställa mängden av coronavirusets RNA, dvs. virusets arvsmassa, i prover som samlats in från avloppsreningsverk. Nu har man de första resultaten från undersökningen.

Koronavirusta Helsingin ja Turun jätevesissä, mutta ei muissa viikkoseurantakohteissa2.6.2020 13:30:00 EESTTiedote

Helsingin ja Turun jätevesistä on löytynyt koronavirusta, selviää THL:n jätevesitutkimuksesta. Sen sijaan Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa kerätyistä näytteistä ei ole löytynyt viitteitä viruksesta. THL:n vesimikrobiologian laboratoriossa Kuopiossa otettiin huhti-toukokuussa käyttöön tutkimusmenetelmä, jolla pystytään määrittämään koronaviruksen RNA:n, eli viruksen geeniperimän, määrä jätevedenpuhdistamoilta kerätyistä näytteistä. Nyt tutkimuksesta on saatu ensimmäisiä tuloksia.

Terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen hyödyttäisi ikääntyneitä ja pienituloisia, muttei toisi helpotusta alkuvuoden maksutaakkaan28.5.2020 02:00:00 EESTTiedote

Terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen helpottaisi eniten sairastaville, ikääntyneille ja pienituloisille kotitalouksille koituvaa vuosittaista maksurasitetta, kertoo THL:n ja Kelan tuore selvitys. Maksukatto tarkoittaa summaa, jonka täytyttyä terveydenhuollon palvelut, matkat tai reseptilääkkeet ovat asiakkaalle sinä vuonna lähes maksuttomia. Suomessa on tällä hetkellä käytössä kolme maksukattoa eri maksuille: lääkekatto Kela-korvatuista reseptilääkkeistä maksetuille omavastuuosuuksille (577,66 €/v) asiakasmaksukatto julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuille (683 €/v) matkakatto terveyteen liittyvien matkojen kustannuksille (300 €/v). Maksukattojen tarkoituksena on hillitä kotitalouksille kertyviä vuosittaisia terveysmenoja. Kattojen yhdistämistä on usein ehdotettu keinoksi pienentää eniten sairastaville ja pienituloisille kotitalouksille koituvia kuluja. THL ja Kela selvittivät, miten edellä mainittujen kolmen maksukaton yhdistäminen eri tavoilla vaikuttaisi kotitalouksien toim

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme