ThoughtWorksThoughtWorks

ThoughtWorks ostaa johtavan suomalaisen konsulttiyrityksen Fourkindin

Jaa

Kauppa vahvistaa ThoughtWorksin koneoppimis-, datatiede-, strategia-, design- ja ohjelmistokehitysosaamista.

1.2.2021, Chicago - Kansainvälinen konsultointiyritys ThoughtWorks ilmoitti tänään toisesta yritysostostaan vuonna 2021. Se ostaa Fourkindin, yksityisomisteisen suomalaisen strategisiin teknologiahankkeisiin erikoistuneen konsulttipalveluyrityksen.

Vuonna 2017 Helsingissä perustetussa Fourkindissa työskentelee 40 hengen tiimi datatieteen ja koneoppimisen asiantuntijoita, suunnittelijoita, ohjelmistokehittäjiä sekä strategeja. Yhtiö on työskennellyt yli 80 organisaation kanssa yli 10 maassa.

Fourkindin 40 työntekijää jatkavat työskentelyä yhtiön nykyisissä tiloissa Helsingissä ja Amsterdamissa. Yhtiön perustajat Jonne Heikkinen, Mikko Pajulahti, Topi Manu ja Ossi Syd sekä muu johtoryhmä jatkavat yhtiön kehittämistä ja kasvattamista myös yrityskaupan jälkeen.

"Olemme etsineet yritystä, joka auttaa meitä nopeuttamaan kasvuamme tärkeimmillä strategisilla painopistealueillamme. Näitä ovat data, digitalisaatio, yritysten modernisointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Olemme iloisia, että Fourkind liittyy ThoughtWorks-perheeseen. Fourkindin koneoppimis-, datatiede-, strategia-, design- ja ohjelmistokehitysosaamisen yhdistelmä on auttanut yhtiön asiakkaita lieventämään tekoälyn hyödyntämiseen liittyviä riskejä. Olimme vaikuttuneita heidän osoittamastaan kyvystä saada merkittävää sijoitetun pääoman tuottoa asiakkaidensa tekoäly- ja koneoppimisinvestoinneille. Uskomme, että vahvuuksiemme ja kulttuuriemme yhdistäminen tekee Fourkindista ja ThoughtWorksista voittavan yhdistelmän", sanoo ThoughtWorksin toimitusjohtaja Guo Xiao.

"Kun perustimme Fourkindin, visiomme oli mahdollistaa tulevaisuuteen suuntautuneiden organisaatioiden seuraavat kasvuloikat uuden teknologian avulla. Meidät tunnetaan parhaiten uraauurtavista koneoppimisen hyödyntämisen innovaatioista, jotka ovat rikkoneet aiemmin mahdottomina pidettyjä rajoja. Uskomme, että osana ThoughtWorksia pystymme kasvamaan entistä nopeammin osana ketterää ja menestyvää globaalia tiimiä. Siihen kuuluu meidän laillamme teknologiaan intohimoisesti suhtautuvia osaajia, jotka haluavat jättää jälkensä maailmaan”, sanoo Fourkindin toimitusjohtaja Jonne Heikkinen.

Yritysjärjestely kasvattaa Fourkindia ja vahvistaa ThoughtWorksin toimintaa Euroopassa sekä parantaa merkittävästi ThoughtWorksin kykyä tukea ja palvella asiakkaitaan Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Alankomaissa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Niina Haasola, viestintätoimisto Cocomms, p. 050 545 0548, niina.haasola@cocomms.com

Kuvat

Guo Xiao
Guo Xiao
Lataa
Jonne Heikkinen
Jonne Heikkinen
Lataa
Fourkind office
Fourkind office
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Fourkind

Fourkind on konsultointitoimisto, joka työskentelee strategiakonsultoinnin ja luovien teknologiatalojen välimaastossa.Yritys tunnetaan parhaiten uraauurtavista innovaatiosta koneoppimisen ja datatieteen hyödyntämisessä. Fourkind on perustettu vuonna 2017 Helsingissä, ja yrityksessä työskentelee 40 hengen joukko datatieteen ja koneoppimisen asiantuntijoita, suunnittelijoita, ohjelmistokehittäjiä ja strategeja. Fourkind on työskennellyt yli 80 organisaation kanssa yli 10 maassa.

ThoughtWorks

Olemme ohjelmistokonsultointiyritys ja intohimoisten sekä määrätietoisten yksilöiden yhteisö, jossa työskentelee yli 7000 ihmistä 48 toimistossa 17 maassa. Yli 25-vuotisen historiamme aikana olemme auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan monimutkaisia liiketoiminnan ongelmia, joissa teknologia on ratkaiseva tekijä. Kun vain muutos on pysyvää, me valmistaudumme ennakoimattomaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.