Jyväskylän yliopisto

Tiedekilpailu jakoi jälleen opiskelupaikkoja fysiikan, kemian, matematiikan ja tietotekniikan parhaimmille Jyväskylän yliopistoon

Jaa

Perinteiset tiedekilpailut lukiolaisille järjestettiin Jyväskylän yliopistolla torstaina 23.1.2020. Kilpailussa menestyneitä nuoria odottaa opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen.

Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio.
Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio.

Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta (MLTK) ja informaatioteknologian tiedekunta (ITK) järjestivät perinteiset tiedekilpailut torstaina 23.1.2020. Osallistujia kilpailuihin saapui 13 lukiosta sekä Gradia Jyväskylän yhdistelmäopinnoista. Yhteensä osaa kilpailuihin oli ottamassa 60 nuorta.

– Opiskelijoilla oli omia ratkaisuja kokeellisia töitä pohtiessaan. Eri tavoilla päädyttiin oikeaan ratkaisuun, sitä oli mukava seurata. Myös ryhmätyötaidot näyttivät olevan hyvin hallinnassa, yliopistonopettaja Elina Laurila kemian laitokselta kertoo päivän tunnelmista.

Vuosittain järjestettävät kilpailut ovat oiva tilaisuus nuorille napata itselleen opiskelupaikka Jyväskylän yliopistosta. Fysiikan, kemian ja matematiikan kilpailussa viiden kärki saa opiskeluoikeuden vastaavaan koulutukseen ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen. Tietotekniikan opiskelupaikka on odottamassa tietotekniikan, matematiikan ja fysiikan kilpailun kolmen parhaimmistoon sijoittuneita nuoria.

– Kilpailu oli tänä vuonna joukkuekisan osalta edellisvuosia tasaisempi, toteaa opintopäällikkö Marja Korhonen.

Tulokset:                                                

Fysiikkakilpailu

 1. Jaakko Olkkonen, Jyväskylän normaalikoulun lukio
 2. Niko Koskinen, Laukaan lukio
 3. Noora Hasu, Lahden lyseo
 4. Joel Hoffren, Schildtin lukio
 5. Justus Leppäaho, Jyväskylän Lyseon lukio

Kemiakilpailu

 1. Pietari Junkala, Jyväskylän Lyseon lukio
 2. Jaakko Jarva, Schildtin lukio
 3. Vili Keinänen, Schildtin lukio
 4. Juulia Poranen, Schildtin lukio
 5. Elli Korpimo, Jyväskylän Lyseon lukio

Matematiikkakilpailu

 1. Juuso Lehrbäck, Jyväskylän normaalikoulun lukio
 2. Misa Zitting, Schildtin lukio
 3. Veronika Akimova, Jyväskylän normaalikoulun lukio
 4. Onni Dahlman, Schildtin lukio
 5. Jesse Viertola, Ähtärin lukio

Tietotekniikkakilpailu

 1. Hermanni Huhtamäki, Ähtärin lukio
 2. Antti Paappanen, Kangasniemen lukio
 3. Jimi Suora, Schildtin lukio

Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio kahden pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Jyväskylän normaalikoulun lukioon. Kilpailun kiertopalkintoon on nyt Schildtin lukiolla kolme kiinnitystä, ja Jyväskylän normaalikoulun lukiolla yksi kiinnitys. Kiertopalkinnon saa omakseen viidellä kiinnityksellä.

– Tänä vuonna tietotekniikan kilpailun voittaja oli omaa luokkaansa, ja sattumoisin voitti myös edellisvuoden matematiikan kilpailun. Kaikkien kilpailuiden kärkipaikoilla oli useita tuttuja nimiä edellisvuodelta, kilpailua seurannut tietotekniikan yliopistonopettaja Vesa Lappalainen kommentoi.

Lisätietoja: 

Marja Korhonen, MLTK, puh. 040 770 7777, marja.e.korhonen(at)jyu.fi
Jaana Markkanen, ITK, puh. 040 805 3279, jaana.a.markkanen(at)jyu.fi
Tuomas Nurmi, LUMA K-S,puh. 040 703 7158, tuomas.m.a.nurmi(at)jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Kirke Hassinen, viestinta@jyu.fi, 040 024 7458 (ITK)
Tiedottaja Tanja Heikkinen, viestinta@jyu.fi, 050 581 8351 (MLTK)

Kuvat

Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio.
Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Suunnittele, jousta ja luota itseesi – eli kuinka vanhemmat välttävät uupumisen poikkeusaikana6.4.2020 10:03:18 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne luo perheille yhdessäolon mahdollisuuksia, mutta voi johtaa myös monenlaisiin vaikeuksiin ja ongelmiin. Tutkijat pelkäävät, että monien työn ja perheen samanaikaisten vaatimusten yhteensovittaminen saattaa altistaa vanhemmuuden uupumukselle. Lasten etäkoulunkäynnin puitteista huolehtiminen tuo myös oman lisänsä kiireiseen arkeen.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yhteishaussa rikottiin ennätyksiä2.4.2020 15:29:35 EESTUutinen

Keskiviikkona päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen maisteriohjelmat säilyttivät suosionsa. Tänä vuonna hakijaryntäys nähtiin erityisesti Vaasan yliopiston alaisessa liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmassa, johon haki ennätykselliset 394 hakijaa, heistä 247 ensisijaisesti. Kokkolan maisteriohjelma oli Vaasan yliopiston suosituin hakukohde.

Yksin asuvat iäkkäät selviävät luunmurtuman jälkeen yhtä hyvin kuin yhdessä asuvat31.3.2020 07:00:00 EESTTiedote

Luunmurtumat lisäävät ikääntyneillä henkilöillä terveyden heikkenemisen ja kuoleman riskiä etenkin ensimmäisenä murtuman jälkeisenä vuotena. Yksilölliset erot ovat kuitenkin suuria murtuman jälkeisessä selviytymisessä ja kotona saatu tuki voi olla siinä tärkeässä roolissa. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tuoreen tutkimuksen mukaan yksin tai jonkun kanssa yhdessä asuvien ikääntyneiden henkilöiden välillä ei kuitenkaan ollut eroa murtuman jälkeisessä selviytymisessä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme