Jyväskylän yliopisto

Tiedeseminaarissa aiheena sote-uudistus ja sen tuomat muutokset

Jaa

Keski-Suomen tiedeseminaari 2021 to 16.11.2021 klo 13-14.30, kutsuvierasseminaari ja verkkolähetys

Onko sote-uudistus tuomittu epäonnistumaan? Mitkä ovat terveysdatan mahdollisuudet hyvinvoinnin ongelmien ratkomisessa?

Ensimmäisen Keski-Suomen tiedeseminaarin aiheena on sote-uudistus ja sen tuomat muutokset alueilla. Teemaan syvennytään viiden asiantuntija-alustuksen ja yhteisen keskustelun avulla. Tilaisuuden järjestää Jyväskylän yliopistosäätiö yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Jyväskylän yliopistosäätiö kutsuu vuosittain vuoropuheluun kolme tärkeää osapuolta: Keski-Suomen kunnalliset päättäjät, elinkeinoelämän edustajat ja tiedeyhteisön. Maakunnallisen vuoropuhelun perustana on aina tutkimusperusteinen tieto. Ajatuspajatyyppisen seminaarin teema nousee vaalivuosina alueelliseen tai valtakunnalliseen päätöksentekoon liittyvistä aiheista ja muina vuosina erikseen valittavista ajankohtaisista teemoista.

Tiedeseminaari järjestetään kutsuvieraille 16.11.2021 klo 13.00–14.30 Jyväskylän yliopiston juhlasalissa. Suuri yleisö voi seurata seminaaria verkkolähetyksenä.

Linkki verkkolähetykseen julkaistaan sivulla:

https://www.jyu.fi/fi/yhteistyo/jyvaskylanyliopistosaatio/tiedeseminaari/kutsuvieraille

Lisätietoja ja median edustajien ilmoittautumiset:
Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi  

Ohjelma

Tiedeseminaarin juontaa Tuija Melville

Tervetuloa
/ Yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä

Muutoksen johtaminen: Miten varmistaa sote-uudistuksen toimeenpanon onnistuminen?
/ Antti Koivula, pääjohtaja, työterveyslaitos, Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsen 2022–

Mission Possible? Sosiaali- ja terveydenhuollon tasavertainen integraatio
/ Aila-Leena Matthies, sosiaalityön professori, Jyväskylän yliopisto

Vanheneeko Suomen väestö oikeasti?
/ Taina Rantanen, gerontologian professori, Jyväskylän yliopisto

Terveysdatan mahdollisuudet hyvinvoinnin ongelmien ratkomisessa
/ Sami Äyrämö, Digitaalisen terveysälyn laboratorion johtaja, Jyväskylän yliopisto

Onko sote-uudistus tuomittu epäonnistumaan?
/ Aki Kangasharju, ETLA:n toimitusjohtaja, Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsen

Keskustelu
/ Kutsuseminaarin osallistujat ja asiantuntijat

Puolestapuhuja-palkinnon julkistaminen

Päätösanat
/ Rehtori Keijo Hämäläinen, Jyväskylän yliopisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät vuoden Nobel-palkitut aiheet verkkolähetyksessä 7.12.1.12.2021 13:06:28 EET | Tiedote

Tieteen suurista saavutuksista kerrotaan ja keskustellaan jälleen Jyväskylän yliopiston Nobel-illassa tiistaina 7.12.2021. Tilaisuus on Jyväskylän kaupunginkirjastossa Minnansalissa kello 18-20, mukaan pääset ilmoittautumalla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä sekä yliopiston että tapahtuman yhteistyökumppanin Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä, yleisö voi lähettää kysymyksiä jo ennakkoon. HUOM! Tapahtuma järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia koskevien ohjeiden mukaisesti, tiedot mahdollisista rajoituksista voivat päivittyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme