WSOY

Tiedote: Antti Holman lukema Täällä Pohjantähden alla -trilogia julkaistaan alkuvuodesta

Jaa

Väinö Linnan syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta 20.12.2020. Osana juhlavuoden kokonaisuutta ilmestyy Täällä Pohjantähden alla -trilogia näyttelijä ja kirjailija Antti Holman lukemana.

”Minulle Täällä Pohjantähden alla on ennen kaikkea teos luokasta. Olen valittanut siitä, että nykyisen identiteettikeskustelun rinnalla tai sisällä ei puhuta tarpeeksi rahasta, siitä, miten toimeentulon kysymys ajaa mielestäni muiden kysymysten edelle. Ajattelen, että vuokralaisen käsitys oikeudenmukaisuudesta, tai jopa sellaisista käsitteistä kuin ’kansallinen luonne’ tai ’yhteiset asiat’ tai ’jumala’, on harvoin sama kuin sillä ihmisellä, jolle vuokra maksetaan. Siitä, tai siitäkin, Linna kirjoittaa. Ottaapa teos osaa vuosikymmenten takaa identiteettikeskusteluunkin näyttämällä, miten yhteisö muokkaa kokonaisia ihmiskohtaloita pelkästään arkisessa kanssakäymisessä; sisälle pääseminen tai ulos jääminen ovat iäisesti asioita, jotka saattavat ratkaista sen, miten ihminen asemansa maailmassa näkee, vaikka kyse ei olisi sen suuremmasta vaikutuspiiristä kuin Pentinkulman kylänraitti”, Antti Holma kertoo.

Antti Holma kertoo lisää ajatuksistaan äänikirjan lukemisesta ja teoksesta kirjeessään.(liite)

”Pohjantähti-trilogia on mestarillinen teos, joka saa suomalaiset yhä uudestaan keskustelemaan yhteisestä historiasta ja siitä, miten yhteistä mikäkin lopulta on. Romaanitrilogia on klassikkoteos, joka käsittelee alati ajankohtaisia aiheita. Olen kiitollinen, että onnistuimme poikkeusvuoden erikoisjärjestelyin saamaan Antti Holman lukijaksi tälle teokselle ja tuomaan siihen jälleen yhden uuden sävyn”, toteaa WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Äänikirjat ilmestyvät:

Täällä Pohjantähden alla 1 22.1.2021
Täällä Pohjantähden alla 2 29.1.2021
Täällä Pohjantähden alla 3 5.2.2021

Väinö Linnalla on merkittävä rooli suomalaisen kirjallisuuden historiassa, ja hänen 100-vuotisjuhlavuotenaan WSOY on julkaissut lisäksi kiittäviä arvioita saaneen Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija-romaanin, Jyrki Nummen, Maria Laakson, Toni Lahtisen ja Pertti Haapalan toimittaman Väinö Linnatunnettu ja tuntematon -teoksen sekä Eeron Ahon lukemana Tuntematon sotilas -äänikirjan.

Lisätietoja:
WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149

Avainsanat

Kuvat

Täällä Pohjantähden alla 1, äänikirjan kansi
Täällä Pohjantähden alla 1, äänikirjan kansi
Lataa
Täällä Pohjantähden alla 2, äänikirjan kansi
Täällä Pohjantähden alla 2, äänikirjan kansi
Lataa
Täällä Pohjantähden alla 3, äänikirjan kansi
Täällä Pohjantähden alla 3, äänikirjan kansi
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY:n syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 09:21:47 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun runoilijan ja kirjailijan Johanna Venhon Syyskirja on romaani Tove Janssonista. Teoksessa avataan taiteelle eletty elämä, sen kapina, lohtu, seikkailu ja ilkikurinen nauru. Kansainvälistä mainetta niittäneen Miki Liukkosen Elämä: esipuhe on hulvattoman hauska ja antelias romaani, joka tuo lukijan eteen todennäköisiä mahdottomuuksia ja pahaenteisiä todennäköisyyksiä. Syksyllä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anja Snellmanin Kaikki minun isäni on romaani isästä, isättömyydestä, rakastumisen helppoudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku on jälleen polttavan ajankohtainen trilleri, jossa Suomen valtiojohto joutuu lopulta valitsemaan isänmaan ja oman henkensä välillä. Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja iskee suoraan remontti-, kotoilu- ja mökkeilybuumiin! Kira Poutasen Surun kartta on kirkkaasti soiva romaani sukupolvelta toiselle siirtyvistä muistoista ja haavoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme