WSOY

Tiedote: Dekkaristi Vera Vala aloittaa uuden Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -sarjan

Jaa

Dekkaristi Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen vahvan oikeuspsykologisen otteen ja italialaista sykettä. WSOY julkaisee kirjasarjan avausosan Italialainen peli elokuussa 2022. Kirjasarjan päähenkilö on Milanossa profiloijan uraansa aloitteleva Salla Kotka. Hän tempautuu puolustusasianajan avustajana heti mukaan keskelle sarjamurhatutkintaa samalla kun käy vaikeaa kamppailua oman menneisyytensä kanssa.

WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson iloitsee yhteistyöstä Valan kanssa: "Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen todella kiinnostavan henkilögallerian. Profiloija Salla Kotka tutkii ihmismielen synkimpiä puolia ja päätyy samalla keskelle oman sukunsa varjoja. Vera Valan monipuolisuus kirjailijana näkyy sarjassa, joka tulee varmasti vangitsemaan lukijansa ja herättämään keskustelua,” kuvailee WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson. 

 Yli 20 vuotta sitten Italiaan muuttanut Vera Vala vakuuttaa, että vaikka kirjan keskiössä on murhatutkimus, tarjoaa Salla Kotka -sarja lukijoilleen myös roiman annoksen aitoa, elämänmakuista Italiaa. Milano edustaa minulle italialaisen yhteiskunnan ristiriitaisuuksia parhaimmillaan ja pahimmillaan: kerjäläiset nukkuvat sakkopaikalle pysäköityjen Lamborghinien takana, ja huippudesignia ja tieteellisiä läpimurtoja suunnitellaan samalla, kun syödään isoäidin vanhoilla resepteillä laitettuja perinneruokia. 

Vera Vala on jo aiemmin ihastuttanut lukijoita Italiaan sijoittuvilla kirjoillaan. Kuusiosaisen Arianna de Bellis -dekkarisarjan (Gummerus) lisäksi Vera Valalta on julkaistu vuonna 2021 lukuromaani Aprikoosiyöt (Gummerus). Kirjoittamisen ohessa Vera Vala opiskelee psykologiaa Milanossa, Bicocca-yliopistossa. Ihmismielen pimeimmät puolet kiehtovat häntä loputtomasti ja Valan asiantuntemus psykologian saralla näkyy hänen tavassaan rakentaa Salla Kotka -kirjasarjan henkilöitä. 


Lisätietoja:
WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi

 

Avainsanat

Kuvat

Vera Vala, kuva (c) Mikko Rasila
Vera Vala, kuva (c) Mikko Rasila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY julkaisee Jenni Haukion kirjan keväällä 202316.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Teoksessa Jenni Haukio kertoo työstään tasavallan presidentin puolisona kymmenen vuoden ajalta. Hän kirjoittaa teoksessaan kohtaamistaan ihmisistä, presidentin puolison roolista sekä niistä teemoista, joiden puolesta hän on puhunut ja joiden hyväksi työskennellyt. Keskeisinä sisällöllisinä aihealueina teoksessa nousevat esille muun muassa kirjallisuus, lasten ja nuorten hyvinvointi, luonto- ja ympäristökysymykset, kansallisen kulttuuriperinnön vaaliminen sekä veteraanisukupolven työn kunnioittaminen. Teos ilmestyy 26.4.

Tiedote: Kirsi Kunnas -runopalkinto 2022 myönnetään postuumisti Jukka Itkoselle30.5.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

WSOY:n ja WSOY:n kirjallisuussäätiön Kirsi Kunnas -palkinto myönnetään tänä vuonna postuumisti kirjailija–runoilija Jukka Itkoselle (1951–2021) tämän ansioista lastenrunokulttuurin hyväksi. 10 000 euron suuruinen palkinto ohjataan Valveen sanataidekoululle lastenrunoutta, sen tekemistä ja kokemista tukevaan toimintaan. Maamme rakastetuimpiin kuuluva kirjailija, akateemikko Kirsi Kunnas menehtyi viime syksynä 96-vuotiaana. Hänen muistonsa ja lähtemätön jälkensä kirjallisuuteen vaikutti erityisellä tavalla nyt kolmatta kertaa jaettavan Kirsi Kunnas -runopalkinnon myöntämiseen. Tänä vuonna WSOY:n ja WSOY:n kirjallisuussäätiön nimeämä raati kohdisti huomion sinne, missä Kunnaksen vaikutus on ollut voimakkain ja missä kielen ja kirjakulttuurin tulevaisuus kytee: lastenrunouteen. Palkinnon saajaksi valittiin Jukka Itkonen, jonka runsas ja monilajinen tuotanto on kannatellut ja uudistanut Suomen lastenrunokulttuuria vuodesta 1974. Kirsi Kunnas -palkinnon avulla raati halusi nostaa esiin Itkos

Ruotsin suosituimmat hiiret vipeltävät vauhdilla Suomeen: kolme Musse ja Helium -lastenromaania ilmestyy kuluvana vuonna17.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Ruotsissa kirjailija–lauluntekijä Camilla Brinckin Musse ja Helium -kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta, ja hiiret ovat nousseet valtavaksi ilmiöksi eri-ikäisten lasten keskuudessa. WSOY julkaisee kuluvan vuoden aikana suomeksi sarjan kolme ensimmäistä kuvitettua lastenromaania. Avausosa ilmestyy 19.5. Kuuden vuoden aikana hiirisisarukset Musse ja Helium ovat nousseet valtavaan menestykseen länsinaapurissamme. Kirjailija Camilla Brinck on onnistunut luomaan jännityksen- ja huumorintäyteisen fantasiamaailman, joka kolahtaa niin leikki-ikäisiin, kouluikäisiin kuin lapsille lukeviin aikuisiin. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistä hän teki yli 15-vuotisen uran laulajana ja lauluntekijänä. ”Minulla on lukihäiriö, joten koen tärkeäksi kirjoittaa mukaansatempaavia ja helposti seurattavia tarinoita”, Brinck kertoo. ”Saan joka päivä palautetta lukijoilta viesteinä, kirjeinä ja piirustuksina, ja hienointa on kuulla, miten kirjat ovat innostaneet lukemaan itse ja yhdessä.” Nyt sat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme