WSOY

Tiedote: Dekkaristi Vera Vala aloittaa uuden Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -sarjan

Jaa

Dekkaristi Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen vahvan oikeuspsykologisen otteen ja italialaista sykettä. WSOY julkaisee kirjasarjan avausosan Italialainen peli elokuussa 2022. Kirjasarjan päähenkilö on Milanossa profiloijan uraansa aloitteleva Salla Kotka. Hän tempautuu puolustusasianajan avustajana heti mukaan keskelle sarjamurhatutkintaa samalla kun käy vaikeaa kamppailua oman menneisyytensä kanssa.

WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson iloitsee yhteistyöstä Valan kanssa: "Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen todella kiinnostavan henkilögallerian. Profiloija Salla Kotka tutkii ihmismielen synkimpiä puolia ja päätyy samalla keskelle oman sukunsa varjoja. Vera Valan monipuolisuus kirjailijana näkyy sarjassa, joka tulee varmasti vangitsemaan lukijansa ja herättämään keskustelua,” kuvailee WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson. 

 Yli 20 vuotta sitten Italiaan muuttanut Vera Vala vakuuttaa, että vaikka kirjan keskiössä on murhatutkimus, tarjoaa Salla Kotka -sarja lukijoilleen myös roiman annoksen aitoa, elämänmakuista Italiaa. Milano edustaa minulle italialaisen yhteiskunnan ristiriitaisuuksia parhaimmillaan ja pahimmillaan: kerjäläiset nukkuvat sakkopaikalle pysäköityjen Lamborghinien takana, ja huippudesignia ja tieteellisiä läpimurtoja suunnitellaan samalla, kun syödään isoäidin vanhoilla resepteillä laitettuja perinneruokia. 

Vera Vala on jo aiemmin ihastuttanut lukijoita Italiaan sijoittuvilla kirjoillaan. Kuusiosaisen Arianna de Bellis -dekkarisarjan (Gummerus) lisäksi Vera Valalta on julkaistu vuonna 2021 lukuromaani Aprikoosiyöt (Gummerus). Kirjoittamisen ohessa Vera Vala opiskelee psykologiaa Milanossa, Bicocca-yliopistossa. Ihmismielen pimeimmät puolet kiehtovat häntä loputtomasti ja Valan asiantuntemus psykologian saralla näkyy hänen tavassaan rakentaa Salla Kotka -kirjasarjan henkilöitä. 


Lisätietoja:
WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi

 

Avainsanat

Kuvat

Vera Vala, kuva (c) Mikko Rasila
Vera Vala, kuva (c) Mikko Rasila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY:n syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 09:21:47 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun runoilijan ja kirjailijan Johanna Venhon Syyskirja on romaani Tove Janssonista. Teoksessa avataan taiteelle eletty elämä, sen kapina, lohtu, seikkailu ja ilkikurinen nauru. Kansainvälistä mainetta niittäneen Miki Liukkosen Elämä: esipuhe on hulvattoman hauska ja antelias romaani, joka tuo lukijan eteen todennäköisiä mahdottomuuksia ja pahaenteisiä todennäköisyyksiä. Syksyllä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anja Snellmanin Kaikki minun isäni on romaani isästä, isättömyydestä, rakastumisen helppoudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku on jälleen polttavan ajankohtainen trilleri, jossa Suomen valtiojohto joutuu lopulta valitsemaan isänmaan ja oman henkensä välillä. Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja iskee suoraan remontti-, kotoilu- ja mökkeilybuumiin! Kira Poutasen Surun kartta on kirkkaasti soiva romaani sukupolvelta toiselle siirtyvistä muistoista ja haavoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme