WSOY

Tiedote: George Eliot 200 vuotta – WSOY julkaisee suomeksi naisklassikon viimeisen romaanin Daniel Deronda

Jaa

Kirjailija George Eliotin (1819–1880) syntymästä tulee 22.11.2019 kuluneeksi kaksisataa vuotta, ja sen kunniaksi WSOY julkaisee Eliotin ennen suomentamattoman romaanin Daniel Deronda.

Daniel Deronda (1876) on 1800-luvun suuria lukuromaaneja. Se kertoo nuorista ihmisistä, jotka etsivät itseään edellisen polven salaisuuksien ja päätösten varjossa. Daniel Derondaan tutustuva itsetietoinen Gwendolen Harleth on yksi maailmankirjallisuuden unohtumattomista hahmoista. Rikkaaseen, monipolviseen juoneen punoutuu myös teema juutalaisten tilanteesta 1800-luvulla.

George Eliot (oik. Marian Evans) oli sivistynyt nainen, psykologisen romaanin uranuurtaja ja yksi englantilaisen kirjallisuuden suurista nimistä. Hän julkaisi seitsemän romaania, joista lähimmäksi hänen omaa aikaansa ja elämänpiiriään sijoittuu niistä viimeinen, Daniel Deronda. Sen on suomentanut maineikas englantilaisen kirjallisuuden kääntäjä Alice Martin.

Daniel Derondasta huokuu paitsi kirjailijan laaja lukeneisuus, yleissivistys ja uteliaisuus ajan tapahtumista, myös huumorintaju ja kiinnostus ihmisluontoon”, Alice Martin toteaa.

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus(at)wsoy.fi

Lisätietoja: kustantaja Leena Balme, leena.balme(at)wsoy.fi

Lisää kirjasta: https://www.wsoy.fi/kirja/george-eliot/daniel-deronda/9789510433126

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme