Vaasan kaupunki - Vasa stad

TIEDOTE JA KUTSU: JULKISTUS JA TIEDOTETILAISUUS VAASAN KAUPUNGIN MUSEOIDEN NÄYTTELYOHJELMA VUODELLE 2021.

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 15 vaihtuvaa näyttelyä. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen ja laaja-alainen kattaus modernismia, nykytaidetta ja vanhempaa taidehistoriaa kokoelmanäyttelynä. Kulttuurihistorian osuutta esittelee Huvilaelämää – näyttely, joka pandemian vuoksi siirrettiin vuodella eteenpäin. Tikanojan taidekoti juhlistaa 70-vuotista olemassaoloaan sekä kokoelmanäyttelyllä Vers la lumière että uusilla avauksilla.

Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.

KUTSU

Tervetuloa Vaasan kaupungin museoiden näyttelyohjelman 2021 julkistukseen ja tiedotustilaisuuteen maanantaina 7. joulukuuta 2020 klo 10 Tikanojan taidekotiin, Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa.

Tiedotustilaisuudessa on Vaasan kaupungin museoiden näyttelypäällikkö Maaria Salo, näyttelyteam ja kokoelmaprosessin edustajat.

Lisätietoja: Näyttelypäällikkö Maaria Salo, Vaasan kaupungin museot, p. 040 353 7377, maaria.salo@vaasa.fi

TIEDOTE

Vaasan kaupungin museoiden näyttelyohjelma 2021

Vaasan kaupungin museoiden näyttelyohjelma vuodelle 2021 tavoittelee tasapainoista kokonaisuutta, jossa esitellään sekä valtakunnallisesti merkittäviä taiteilijoita että myös alueellisia ja paikallisia taiteilijoita.

Tikanojan juhlavuosi käynnistyy jo marraskuussa 2020 Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide – näyttelyllä, joka jatkuu aina huhtikuulle 2021 saakka. Olli eli Olga Gummerus-Ehrström edustaa vaasalaisia taiteilijoita, koska hän asui lapsena samassa talossa, josta vuonna 1951 tuli kaikille avoin Tikanojan taidekoti. Tikanojan taidekodin näyttelyohjelma on huolellisesti rakennettu kokonaisuus, joka kesänäyttelyssään esittelee perustajansa kokoelmaa ja sitä seuranneita sukupolvia ryhmänäyttelyssä Kotona. Tikanojan näyttelyvuosi huipentuu uuteen yhteistyöhön Tampereen taidemuseon kanssa.

Kuntsin modernin taiteen museo esittelee kokoelmanäyttelyn jälkeen laajan kokonaisuuden valokuvataidetta. 1868-2021- 2068 –ryhmänäyttelyssä nähdään suomalaisia nykyvalokuvaaja ja sen yhteydessä kansainvälistä menestystä nauttivan taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Vuoden päättää ainoastaan Vaasassa nähtävän modernistin retrospektiivinen näyttely.

Pohjanmaan museossa vuosi alkaa tekstiilitaiteen ja nykytaiteen vuoropuhelulla, kun esillä on viiden nykytaiteilijan ja muotoilijan näkemys käsityön menneisyydestä. Hyvissä käsissä –näyttelyssä taitelijat esittelevät millaista inspiraatiota muotoilija voi ammentaa museokokoelmasta. Huvilaelämää – näyttely esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin ja mökkeilyn kulttuurihistoriaa 1700-luvun lopulta nykyaikaan. Vuoden päättää tunnetun suomalaisen nykytaiteilijan yksityisnäyttely, joka on hänen ensimmäinen Vaasassa ja Pohjanmaalla.

Vaasan taidehallin ohjelmisto perustuu avoimeen hakuun, johon viime vuonna tuli yli 60 hakemusta. Paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita nähdään niin ikään pandemian vuoksi siirtyneessä projektissa Filmverkstaden 10 : Kun valo osuu juuri oikein. Taidehallin ohjelmistossa taiteilijat tuottavat omat näyttelynsä ja 2021 esittäytyvät: Benjamin Orlow, Elina Helkala, Anna Niskanen ja Valontaivuttajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Näyttelypäällikkö Maaria Salo, Vaasan kaupungin museot, p. 040 353 7377, maaria.salo@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme