WSOY

Tiedote: Kaksi Tolkien-uutuuskirjaa WSOY:ltä

Jaa

Fantasiakirjallisuuden suurnimi J. R. R. Tolkien on tänä keväänä taas ajankohtainen, kun Dome Karukosken elokuva Tolkien brittikirjailijan nuoruusvuosista saa ensi-iltansa 3.5. WSOY osallistuu uuteen Tolkien-huumaan julkaisemalla kaksi merkittävää kirjauutuutta: J. R. R. Tolkienin Gondolinin tuho ja Catherine McIlwainen Tolkien: Mies joka loi Keski-Maan.

Gondolinin tuho on J. R. R. Tolkienin ensimmäinen kertomus Keski-Maan tarumaailmasta. Riipaiseva tarina kertoo ihmismies Tuorista, jonka merten jumala Ulmo lähettää viemään viestiä Gondolinin salaiseen haltiavaltakuntaan. Tolkien kirjoitti sen vuonna 1916 keskellä ensimmäistä maailmansotaa. Uuden teoksen on koonnut kirjailijan poika Christopher Tolkien, ja se sisältää kaikki Tolkienin tarinasta vuosikymmenten aikana kirjoittamat moninaiset versiot. Gondolinin tuhon upeasta kuvituksesta vastaa Alan Lee, joka on aiemmin kuvittanut myös Tolkienin pääteokset Hobitin ja Tarun Sormusten herrasta.

Tolkien: Mies joka loi Keski-Maan on kattavin suomeksi julkaistu J. R. R. Tolkienin elämää, tuotantoa ja uraa käsittelevä kuvateos. Komea tietokirja perustuu Oxfordin yliopiston Bodleian-kirjaston laajan Tolkien-kokoelman aarteisiin. Se esittelee yli 300 kuvan voimin Tolkienin käsikirjoituksia, karttapiirroksia ja maalauksia sekä valokuvia kirjailijaprofessorin perheestä, ystävistä ja elämän keskeisistä paikoista. Teoksen kuvaesittelyt on laatinut Bodleianin Tolkien-arkiston hoitaja Catherine McIlwaine.

J. R. R. Tolkien: Gondolinin tuho
Toimittanut Christopher Tolkien
Kuvittanut Alan Lee
Suomentaneet Jaakko Kankaanpää ja Kersti Juva

Catherine McIlwaine: Tolkien: Mies joka loi Keski-Maan
Suomentaneet Jaakko Kankaanpää ja Seppo Raudaskoski

Lisätietoja: toimituspäällikkö Mikael Ahlström, mikael.ahlstrom(at)wsoy.fi, puh. 041 507 7025

Arvostelukappaleet: tiedotus(at)wsoy.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme