Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 15.6.2022

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti kesäkuun kokouksessaan, että Latokasken koulun nimi muuttuu 1.8.2022 Nauriskasken kouluksi. Lautakunta hyväksyi lisäksi suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelman muutokset sekä muutokset esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmiin. Espoolaisille nuorisoyhdistyksille lautakunta myönsi yleisavustusta 137 700 euroa.

Nuorisopalveluiden yleisavustukset

Kasvun ja oppimisen lautakunta myönsi yleisavustusta 137 700 € espoolaisille nuorisoyhdistyksille liitteen mukaisesti ja että avustuksia maksettaessa otetaan huomioon maksetut ennakot.

Latokasken koulun nimen muuttaminen 1.8.2022 lukien

Latokasken koulu on siirtymässä lukuvuoden 2022-2023 alusta alkaen osoitteesta Kulolaakso 1 osoitteessa Nauriskaski 1 sijaitsevaan uudisrakennukseen. Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Latokasken koulun nimi on elokuun 2022 alusta alkaen Nauriskasken koulu.

Espoon suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelman muuttaminen 1.8.2022 alkaen

Kasvun ja oppimisen lautakunta

1. hyväksyi suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelman liitteen mukaisena. Muutokset tulevat voimaan 1.8.2022 alkaen kuitenkin siten, että alkaneet kielten ryhmät jatkuvat peruskoulun loppuun.

2. oikeutti suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön tekemään vähäisiä, teknisluontoisia muutoksia Espoon suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelmaan.

Selvitys tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta ja lausunnon antaminen

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi selostusosan mukaiset selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esitettyihin toimialaa koskeviin kannanottoihin ja antoi ne lausuntonaan vuoden 2021 arviointikertomuksesta.

Lisäksi lautakunta hyväksyi muutokset esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmiin sekä käsitteli kuntalaisaloitteen erityisryhmien lisäämisestä Espoon kouluihin. Lautakunta merkitsi tiedoksi Opetushallituksen 10.5.2022 hyväksymät muutokset perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman perusteisiin koskien oppilaan oikeusturvaa ja oppimisympäristöjen turvallisuutta.

Muuta

Lautakunta hyväksyi lisäksi muutokset esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmiin. Suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman muutoksiin kuuluu mm. koronasta palautumissuunnitelma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme