Kustannusyhtiö Kosmos

Tiedote: Kosmos julkaisee ensimmäiset käännösromaaninsa keväällä 2021

Jaa

Kosmos julkaisee keväällä 2021 kaksi käännettyä kaunokirjaa. Maaliskuussa julkaistava Simone de Beauvoirin Erottamattomat on klassikkokirjailijan aiemmin julkaisematon romaani. Toukokuussa julkaistava Akwaeke Emezin romaani Vivek Ojin kuolema on noussut Yhdysvalloissa valtavaksi arvostelumenestykseksi, ja se debytoi elokuussa myös The New York Timesin bestseller-listalla.

”Vaikka Suomessakin on vielä paljon kertomattomia tarinoita, haluamme tuoda lukijoille moninaisempia ääniä myös muualta maailmasta. Kosmoksen käännöslistalle valitsemme vain parhaat kirjat: sellaiset, joita rakastamme ja joita uskomme myös lukijoiden rakastavan. Haluamme arvojemme näkyvän myös julkaisemassamme käännöskirjallisuudessa”, Kosmoksen käännöskirjallisuudesta vastaava Anni Moilanen kertoo.

Kosmoksen käännetyn kaunokirjallisuuden listan avaa feministisen kirjallisuuden suurnimen Simone de Beauvoirin Erottamattomat (Les inséparables). De Beauvoir on kirjoittanut romaanin vuonna 1954, mutta hän ei halunnut julkaista kirjaa elinaikanaan sen henkilökohtaisuuden vuoksi. Erottamattomat julkaistaan suomeksi maaliskuussa 2021, ja sen kääntää palkittu suomentaja Lotta Toivanen. Teoksen esipuheen on kirjoittanut de Beauvoirin adoptiotytär Sylvie Le Bon de Beauvoir.

”Olen äärettömän ylpeä, että voimme avata kaunokirjallisuuden käännöslistamme Simone de Beauvoirin toistaiseksi julkaisemattomalla romaanilla. Sen keskiössä on tyttöjen välinen ystävyys, joka on aivan liian vähän käsitelty aihe kirjallisuuden kaanonissa. Luvassa siis herkkua de Beauvoir -faneille ja tietysti muillekin lukijoille”, Moilanen iloitsee.

Toukokuussa 2021 Kosmos julkaisee nigerialaissyntyisen Akwaeke Emezin romaanin Vivek Ojin kuolema (The Death of Vivek Oji). Teos julkaistiin Yhdysvalloissa elokuun alussa, ja se on saanut oitis ylistävän vastaanoton.

”Emezi kuljettaa lukijan läpi Vivek Ojin elämän, jota leimaavat salaisuudet, yhteisön odotusten paino ja identiteetin monisyinen ja mystinen luonne. Kerronnan intiimiys yhdistettynä kirkkaana välkkyvään kieleen vakuuttaa kriittisimmänkin lukijan. Lisäksi me fanitamme Emeziä täysillä!” Moilanen kertoo.

Suomeksi kirjan kääntää palkittu suomentaja Sari Karhulahti. Kosmos julkaisee myös Emezin palkitun ja kiitellyn esikoisromaanin Freshwater myöhemmin vuonna 2021.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Anni Moilanen, käännöskirjallisuus
anni.moilanen@kosmoskirjat.fi

Mikko Aarne, kustantaja
mikko.aarne@kosmoskirjat.fi

Heini Salminen, viestintä
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Kuvat

Lataa
Simone de Beauvoir ja Elisabeth ”Zaza” Lacoin.
Simone de Beauvoir ja Elisabeth ”Zaza” Lacoin.
Lataa
Akwaeke Emezi. Kuva: Texas Isaiah.
Akwaeke Emezi. Kuva: Texas Isaiah.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme