Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

TIEDOTE / KUTSU: Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa – tilaisuudessa jaetaan 150 000 € nuorten ideoiden toteuttamiseen

Jaa

Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Kulttuuriareena Gloriassa tiistaina 4.12. Illan aikana palkitaan nuorten vaikuttamista edistäneitä henkilöitä, julkistetaan nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut RuutiBudjetin rahasummat sekä nautitaan nuorten toteuttamasta ohjelmasta. Gaala huipentuu Helsingin nuorisoneuvoston vaalien tuloksen julkistamiseen.

RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa 13–17-vuotiaiden nuorten vapaa-ajan toiminnasta, palveluista ja budjetin kohdentamisesta päätetään yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana yli kolmekymmentä erilaista projektia, joihin jaetaan 150 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista.

Nuoret ovat ehdottaneet mm. kiusaamisenvastaisia tapahtumia ja kampanjoita sekä toimenpiteitä, jotka edistävät nuorten harrastamista ja työllistymismahdollisuuksia. Osa RuutiBudjetissa syntyneistä nuorten ideoista voidaan toteuttaa suoraan Helsingin nuorisotyöyksiköiden omista budjeteista, osa toteutetaan yhteisellä 150 000 euron rahasummalla.

Lopullinen päätös summan jakautumisesta eri ideoiden kesken tehdään Helsingin nuorisoneuvoston ja nuorisopalveluiden aluepäälliköiden kesken. Rahanjaon tulos julkaistaan 4.12. Kulttuuriareena Gloriassa pidettävässä RuutiGaalassa, jossa juhlitaan nuorten vaikuttamista ja julkistetaan myös nuorisoneuvoston vaalien tulos. Nuorisoneuvostoon valitaan nyt ensimmäistä kertaa 30 nuorta kerralla.

Laulaja-laulunkirjoittaja Paul Elias ja indiepop-bändi Younghearted vastaavat RuutiGaalan musiikista ja Päiväkirjaklubin Risto K. lukee hulvattomia nuoruuden päiväkirjojaan. Illan juontavat stand up -koomikko Saana Peltola ja Movement-järjestön tuottajanuori Cristal Flores. Tilaisuudessa puhuvat mm. apulaispormestarit Nasima Razmyar (kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala) ja Pia Pakarinen (kasvatuksen ja koulutuksen toimiala). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

RuutiGaala 4.12.2018 klo 18–21,
Kulttuuriareena Gloria, Pieni Robertinkatu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija
Johanna Laukkanen
nuorisopalvelut
Helsingin kaupunki / kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
puh. 040 358 0815
johanna.laukkanen@hel.fi

Viestintäsuunnittelija
Kati Hurme
viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki / kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
puh. 040 620 4092
kati.hurme@hel.fi

Kuvat

Lataa
KUTSU
KUTSU
Lataa
INBJUDAN
INBJUDAN
Lataa
Laulaja-laulunkirjoittaja Paul Elias esiintyy RuutiGaalassa. Kuva: Karri Harju
Laulaja-laulunkirjoittaja Paul Elias esiintyy RuutiGaalassa. Kuva: Karri Harju
Lataa
Stand up -koomikko Saana Peltola juontaa RuutiGaalaa.
Stand up -koomikko Saana Peltola juontaa RuutiGaalaa.
Lataa
The Younghearted esiintyy RuutiGaalassa. Kuva: Anni Hartikainen
The Younghearted esiintyy RuutiGaalassa. Kuva: Anni Hartikainen
Lataa
Päiväkirjaklubin Risto K. lukee nuoruuden päiväkirjojaan RuutiGaalassa
Päiväkirjaklubin Risto K. lukee nuoruuden päiväkirjojaan RuutiGaalassa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme