WSOY

Tiedote: Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin kootut kertomukset myyty Kiinaan ja Venäjälle

Jaa

Beijing Children & Juvenile Publishing House on ostanut Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin kootut kertomukset -kokoomateoksen kiinankieliset oikeudet itselleen. Rech Publishers osti puolestaan venäjänkieliset oikeudet. Molemmat kustantajat kuuluvat maidensa lastenkirjakustantamoiden kärkeen. Marjatta Kurenniemen syntymän 100-vuotisjuhlaa vietetään 7.5.

Kurenniemen hyväntuuliset tarinat julkaistaan sekä Kiinassa että Venäjällä Maija Karman alkuperäiskuvituksilla.

”Marjatta Kurenniemen upeat Onneli ja Anneli –tarinat houkuttelevat lukijan kiehtovaan ja lempeään unelmien maailmaan. Satumaailma yhdistyy todellisuuteen niin taitavasti, että uskomme joka sanan. Kirjassa on paljon filosofista viisautta ja vaikka se on kirjoitettu viime vuosisadan puolella, sen teemat ovat ikuisia: yksinäisyys, toisten auttaminen, rehellisyys ja ystävällisyys”, sanoo Rech Publishersin kustantaja Tatiana Ficher. 

”Olemme hyvin ylpeitä saadessamme julkaista Onnelin ja Annelin upeita tarinoita kiinalaisille lapsille lähitulevaisuudessa. Marjatta Kurenniemi omisti koko elämänsä lastenkirjallisuudelle ja odotamme innolla, että myös Kiinassa päästään tutustumaan Onnelin ja Annelin maailmaan”, toteaa Beijing Children & Juvenile Publishing Housen käännösosaston johtaja Ping Qi.

”Etenkin näin Marjatta Kurenniemen syntymän 100. juhlavuonna on hienoa nähdä, kuinka Kurenniemen lumoava satumaailma ylittää niin sukupolvien kuin kulttuurienkin rajat. Uskon, että nämä rakastetut klassikkotarinat säilyttävät ajankohtaisuutensa vielä pitkään ja valloittavat puolelleen toivottavasti vielä lukuisia uusia lapsia ja aikuisia yli kielirajojen”, sanoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola.

Marjatta Kurenniemen syntymäpäivää juhlitaan maanantaina 7.5. Juhlaviikko huipentuu Oulussa pidettävään 100-vuotisjuhlaan sunnuntaina 13.5. Kurenniemen juhlinta jatkuu koko vuoden: lisätietoja juhlavuodesta ja tapahtumista osoitteessa: http://kurenniemi100.fi/

Juhlavuoden blogi osoitteessa: kurenniemi100.blogspot.fi

Juhlakirjan tiedot:
Toivoisin että asuisin kuussa. Marjatta Kurenniemen satuja ja runoja (WSOY 2018)
Toim. Ismo Loivamaa, kuvitus Sanna Mander
EAN:
9789510430224 (Kirja)
9789510432945 (MP3-äänikirja)

Lisätiedot:

Paula Halkola, kustantaja
puh. 050 341 4210
paula.halkola@wsoy.fi

Terhi Isomäki-Blaxall, Literary Agent
puh. 040 7521 972
terhi.isomaki-blaxall@bonnierrights.fi

Arvostelukappalepyynnöt:
tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme