WSOY

Tiedote: Neropatin päiväkirjoille julkaistaan uusi sisarteos huhtikuussa 2019

Jaa

Neropatin päiväkirjojen kirjoittaja Jeff Kinney julkaisee huhtikuussa 2019 uuden ”Parhaan kaverin päiväkirja – Kirjoittanut Rowley Jefferson” –kirjan, jossa kertojana on neropatti Greg Heffleyn paras kaveri Rowley. Suomeksi kirja ilmestyy toukokuussa.

Neropatin päiväkirjoja on ilmestynyt tähän mennessä 13 ja niitä on myyty maailmalla yli 200 miljoonaa kappaletta 59 kielellä. Uudessa kirjassa Rowleyn on tarkoitus kertoa kaverinsa Gregin elämäntarina, mutta hän päätyy kertomaan enemmän itsestään kuin Gregistä. 

”Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja –sarjan suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Faneille on piinallisen pitkä aika odottaa uutta kirjaa kokonainen vuosi, joten on hienoa, että voimme tarjota jo keväällä seuraavan annoksen taattua Jeff Kinney huumoria uuden sisarteoksen myötä”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Paula Halkola sanoo.

Kirjan alkuperäinen nimi on ”Diary of an Awesome Friendly Kid: Rowley Jefferson’s Journal”. Kirjassa on noin 350 kuvaa ja sen suomentaa Marja Helanen. Ensimmäinen Neropatin päiväkirja julkaistiin vuonna 2007 ja siitä tuli välittömästi bestseller.

Jeffrey ”Jeff” Kinney (s. 19.2.1971) on yhdysvaltalainen kirjailija, sarjakuvataiteilija, online-pelisuunnittelija ja tuottaja. Suomessa hänet tunnetaan Neropatti-kirjoistaan, jotka huvittavat sekä teinejä että heidän vanhempiaan, kenties vähän eri syistä kylläkin.

Lisätietoja:

WSOY, Paula Halkola, paula.halkola at wsoy.fi, 050 341 4210

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme