WSOY

Tiedote: Niina Revon romaanista Anteeksianto elokuva tai televisiosarja

Jaa

Rabbit Films ja Niina Repo ovat solmineet optiosopimuksen Anteeksianto-teoksen elokuvaamisoikeuksista. Anteeksianto on romaani talon hankkimisesta ja sen langettamasta varjosta. Se on kuristavassa otteessaan pitävä tarina siitä, mitä varjoissa alkaa tapahtua.

Anteeksianto on Niina Revon seitsemäs kaunokirjallinen romaani, joka jatkaa kirjailijan teossarjaa, jossa vihaiset naiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Joskus toisen posken kääntäminen ei vain ole mahdollinen vaihtoehto. Joskus se, mitä et halunnut uskoa mahdolliseksi, tapahtuu. Ei tarvitse olla psykopaatti tehdäkseen pahoja asioita; pimeys asuu meissä kaikissa. Mutta pimeän keskellä on jotakin, joka loistaa kuin majakka: oma perhe ja sen jäseniä kohtaan koettu rakkaus.

"Niina Repo on kirjoittanut huikean tragikoomisen ja jännittävän kirjan naisen matkasta talohelvetin syövereihin. On ihana ajatus päästä työstämään tätä teosta Niinan kanssa visuaaliseen muotoon ja rakentaa puitteet mielettömälle naisroolille. Naisen kosto-fantasiat yhtaikaa sekä naurattavat että kauhistuttavat. Mikä loppujen lopuksi on totta ja mikä mielikuvitusta?" pohtii Rabbit Filmsin Head of Scripted Content Minna Haapkylä.

”On upeaa, että Niina Revon vetävä ja syvä romaani Anteeksianto nähdään myös valkokankaalla. Teos pohtii tarkkanäköisesti sitä, milloin ihminen ajautuu tekemään pahaa ja milloin on kyse omista valinnoista. Ahdinko, johon petollinen talokauppa sysää Rauhalan perheen, on varmasti useimmille tunnistettava mistä vain inhimillisesti kohtuuttomasta tilanteesta. En malta odottaa, miten vähitellen hiipivä kauhu, kostofantasiat ja puhdistava huumori toteutuvat elokuvassa”, miettii WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Lisätietoja:

Rabbit Films, Minna Haapkylä, minna.haapkyla@rabbitfilms.com
WSOY, Anna-Riikka Carlson, anna-riikka-carlson@wsoy.fi  puh. 040 778 1149

Kirjailijan haastattelupyynnnöt:
WSOY, viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Niina Repo, Anteeksianto, kansikuva
Niina Repo, Anteeksianto, kansikuva
Lataa
Niina Repo, kuva (c) Jussi Vierimaa
Niina Repo, kuva (c) Jussi Vierimaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Soturikissat muuttavat uuteen kotiin – WSOY osti Art Housen lasten- ja nuortenkirjat1.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

WSOY on ostanut suomalaisen Art Housen lasten- ja nuortenkirjaoikeudet. Suurin kaupassa siirtyvä kokonaisuus on supersuosittu Soturikissat-fantasiasarja, jonka äänikirjaoikeudet kuuluvat WSOY:lle jo ennestään. Art House keskittyy jatkossa tietokirjojen kustantamiseen. Erin Hunterin Soturikissat-teoksia (Warriors tai Warrior Cats) koskevat luvut ovat huikaisevia: 42 miljoonaa myytyä kirjaa, 33 kielialuetta ja 14 vuotta New York Timesin bestseller-listalla. Tähän mennessä sarjan kirjoja on suomennettu jo yli 50. WSOY jatkaa Soturikissojen julkaisijana Suomessa vuoden 2023 alusta lähtien. ”Soturikissat on yksi aikamme suurimmista lastenkirjailmiöistä: fanilaumaan kuuluu miljoonia lukijoita ympäri maailman. On huikeaa päästä tekemään Soturikissoja kaikissa formaateissa ja tarjota nykyisille ja tuleville suomalaisfaneille sisältöä, josta riittää ammennettavaa jopa vuosiksi”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola iloitsee. Soturikissoja pitkään suomentanut ja toimittanut

Tiedote: WSOY julkaisee Jenni Haukion kirjan keväällä 202316.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Teoksessa Jenni Haukio kertoo työstään tasavallan presidentin puolisona kymmenen vuoden ajalta. Hän kirjoittaa teoksessaan kohtaamistaan ihmisistä, presidentin puolison roolista sekä niistä teemoista, joiden puolesta hän on puhunut ja joiden hyväksi työskennellyt. Keskeisinä sisällöllisinä aihealueina teoksessa nousevat esille muun muassa kirjallisuus, lasten ja nuorten hyvinvointi, luonto- ja ympäristökysymykset, kansallisen kulttuuriperinnön vaaliminen sekä veteraanisukupolven työn kunnioittaminen. Teos ilmestyy 26.4.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme