Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 10.8.2021

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan toimialajohtajalle ja rehtorille siirrettävästä toimivallasta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisessä sekä erityisiä opetusjärjestelyjä koskien.

Toimivalta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisessä siirrettiin toimialajohtajalle

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti siirtää toimivaltaansa perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä kasvun ja oppimisen toimialajohtajalle. Lain mukaan poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä, jos opetusta ei tartuntatautilain 58 §:n nojalla annetun päätöksen johdosta voida järjestää turvallisesti lähiopetuksena.

Väliaikaisen lain tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä, lieventää siitä koituvia haittoja sekä turvata perusopetuslain mukaisen opetuksen turvallinen järjestäminen. Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta järjestetään osittain tai kokonaan etäopetuksena. Siirtyminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin edellyttää aina välttämättömyysharkintaa, joka tehdään yhteistyössä kaupungin tartuntatautiyksikön kanssa.

Karanteenitilanteissa erityisiä opetusjärjestelyjä koskeva toimivalta koulun rehtorille

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 9.6.2021, että perusopetuslain 18 §:n mukaisista erityisistä opetusjärjestelyistä päättää perusopetuksen aluepäällikkö. Nyt lautakunta päätti siirtää toimivallan päätöksistä koulun rehtorille tai koulunjohtajalle, jotta ne voitaisiin tehdä mahdollisimman nopeasti.

Erityisiä opetusjärjestelyjä vaativissa tilanteissa kyse on useimmiten tartuntatautilain 60 §:n nojalla määrätystä karanteenista, joka koskee esimerkiksi yhden luokan oppilaita. Mikäli huoltaja hakee perusopetuslain 18 §:n mukaisia erityisiä opetusjärjestelyjä oppilaan tai perheenjäsenen riskiryhmään kuulumisen perusteella, toimivalta on perusopetuksen aluepäälliköllä. 

Päätökset toimivallan siirtämisestä ovat voimassa 10.8.2021–31.7.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialan johtaja, puh. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, puh. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme