Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 13.5.2020

Jaa

Lautakunta päätti kokouksessaan urheilukyläkoulutoiminnan vakiinnuttamisesta Leppävaaran kouluun. Lisäksi lautakunta kuuli kokouksen alussa ajankohtaisen katsauksen sivistystoimen palveluista 14.5.2020 alkaen. Lasten ja nuorten sekä opettajien turvallisuus pyritään takaamaan varhaiskasvatuksessa ja kouluissa. Jotta opetusta voidaan antaa väjemmissä tiloissa, on Omnia luovuttanut tiloja perusopetuksen käyttöön.

3 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2020 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1 tilanteessa 30.4.2020

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen opetuksen tulosyksikön sekä omalta osaltaan sivistystoimen talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1:n tilanteessa 30.4.2020.

4 Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2020 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1 tilanteessa 30.4.2020

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön sekä omalta osaltaan sivistystoimen talousarvion, strategian osavuosikatsaus 1:n tilanteessa 30.4.2020.

5 Urheiluyläkoulutoiminnan vakiinnuttaminen Leppävaaran koulussa

Kolmivuotinen urheiluyläkoulukokeilu alkoi Leppävaaran koulussa 1.8.2017. Kuluvana lukuvuonna Leppävaaran koulussa toimii viisi urheiluluokkaa: 7. ja 8. luokilla kaksi luokkaa kummallakin (molemmilla vuosiluokilla 48 oppilasta) ja 9. luokalla yksi luokka (24 oppilasta). Oppilaat tulevat eri puolilta Espoota, noin 20 eri alakoulusta, sillä kyseessä on kaupunkitasoisesti järjestettävä palvelu.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta
1. Päätti vakinaistaa urheiluyläkoulutoiminnan Leppävaaraan koulussa 1.8.2020 alkaen.
2. Päätti, että kullakin vuosiluokalla 7, 8 ja 9 urheilijaksi kasvaminen -valinnaisuus voi ylittää ko. vuosiluokalle määritellyn enimmäistuntimäärän kahdella vuosiviikkotunnilla.
3. Päätti, että Leppävaaran koululle osoitetaan 1.8.2020 alkaen resurssi urheiluluokan opintojenohjaukseen ja oppimisen tukeen.
4. Päätti, että urheiluyläkoulutoiminta on osa Espoon kaupungin järjestämää painotettua opetusta ja oppilasvalinnassa etusijalla ovat espoolaiset hakijat.

6 Espoon kaupungin suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman luvun 6 Oppimisen arviointi muuttaminen

Opetushallitus antoi 10.2.2020 muutosmääräyksen ”Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 muutokset ja täydennykset lukuun 6 Oppimisen arviointi”. Määräyksellä Opetushallitus muutti ja täydensi perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 luvun 6 Oppimisen arviointi.

Määräys ei vaadi suuria muutoksia Espoon voimassaolevaan opetussuunnitelmaan. Merkittävimpänä muutoksena on se, että numeroarviointi alkaa jatkossa kaikissa kouluissa viidennen luokan sijaan neljänneltä luokalta.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta
1. Hyväksyi Espoon suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman luvun 6 Oppimisen arviointi (Oppilaan oppimisen ja osaamisen arviointi perusopetuksessa) muutokset.
2. Oikeuttaa suomenkielisen opetuksen tulosyksikön tekemään vähäisiä, teknisluontoisia muutoksia Espoon suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelmaan.
3. Päätti, että muutokset tulevat voimaan 1.8.2020 alkaen.

7 Espoon kaupungin perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman muuttaminen

Opetushallituksen antamissa Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa (2015) on määrätty asioista, jotka opetuksen järjestäjä päättää ja kuvaa. Espoon kuntakohtaista perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelmaa tulee täydentää niin, että siinä huomioidaan suomenkielisen varhaiskasvatuksen perusopetukseen valmistava opetus kaikissa yksiköissään, 1. luokalta alkava A1-kielen opetus ja tarkennetaan yleisopetukseen siirtymisen osuutta valmistavan opetuksen jälkeen.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta
1. Hyväksyi Espoon suomenkielisen perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman muutokset.
2. Oikeuttaa suomenkielisen opetuksen tulosyksikön tekemään vähäisiä, teknisluontoisia muutoksia Espoon suomenkielisen perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelmaan.
3. Päätti, että muutokset tulevat voimaan heti.

Valmistelukehotus 27.5.2020 kokoukseen:

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää rehtorille mahdollisuutta lisätä esitetyn 1. luokan kielikylpyopetuksen opetusryhmän enimmäisoppilasmäärästä 1-2 oppilaalla. Päätös koskee lukuvuotta 2020-21.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 27.5.202027.5.2020 20:13:48 EESTTiedote

Lautakunta päätti kokouksessaan mm. kielikylpyopetusta tarjoavien koulujen enimmäisoppilasmäärien ylittämisestä. Kokouksen alussa lautakunta kuuli koosteen Espoon lausunnosta koskien oppivelvollisuuden laajentamista ja maksutonta toisen asteen koulutusta. Lisäksi lautakunnalle annettiin tilannekatsaus siitä, miten Touhulan Kilon ja Laajalahden toimipisteisen yt-neuvottelut vaikuttavat Espoon varhaiskasvatuspaikkatilanteeseen.

Kaupunginhallituksen päätöksiä 25.5.202025.5.2020 18:47:43 EESTTiedote

Kaupunginhallitus päätti osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä, että kaupunki laatii Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelman. Tavoitteena on parantaa suunnitelmallisesti Espoon tuottavuutta ja talouden tasapainoa seuraavan valtuustokauden loppuun asti. Euromääräinen sopeutus päätetään elo-syyskuussa, kun koronan talousvaikutuksista on enemmän tietoa ja valtion päätökset rajoitusten kestosta sekä kuntien tulomenetysten ja menolisäysten kompensaatiosta ovat selvillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme