Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 14.11.2018

Jaa

Lautakunta hyväksyi ylimääräisessä kokouksessaan suomenkielisen opetustoimen arviointiraportin 2018 sekä merkitsi tiedoksi kuulemansa päiväkotien ja koulujen tarveselvitykset.

 Suomenkielisen opetustoimen arviointiraportti 2018 (§12)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi suomenkielisen opetustoimen arviointiraportin 2018. Koulutuksen arvioinnin tarkoituksena on tukea koulutuksen kehittämistä ja parantaa oppimisen edellytyksiä. Arviointiraportin sisältö pohjautuu arviointisuunnitelmaan, jossa määritellään muun muassa suomenkielisen opetuksen tulosyksikön keskeiset arvioinnin kohteet.

Raporttiin koottujen tulosten mukaan espoolaisoppilaista suurin osa voi hyvin ja tulee kouluun mielellään. Digiloikan ohella myös lukuloikka etenee espoolaiskouluissa: lukutaidon edistämisen toimenpideohjelmaa on jalkautettu kouluihin lukuvuoden kuluessa. Henkilöstö kouluissa sekä hallinnossa on osaavaa ja sitoutunutta, ja osaamisen kehittämiseksi tehdään aktiivista työtä. Espoolainen lukiokoulutus on valtuustotavoitteen mukaisesti kilpailukyistä. Opiskelijat sekä huoltajat ovat lukiokoulutukseen tyytyväisiä ja pitävät lukio-opiskelua tärkeänä.

Arviointiraportissa esiin nousseisiin haasteisiin on tartuttu opetustoimessa erilaisin toimenpitein. Esimerkiksi koulujen tila- ja sisäilmaongelmiin vastataan Espoon kaupungin toteuttamalla Koulut kuntoon -hankkeella, jonka tavoitteena on taata kaikille oppilaille ja henkilökunnalle terveelliset, turvalliset ja uuden opetussuunnitelman mukaiset koulutilat. Oppilaiden osallisuutta on lisätty monin keinoin, viimeisimpänä Gutsy Go -menetelmän avulla, ja lukion aloituspaikkojen määrää suhteessa ikäluokkaan on nostettu suurten hakijamäärien sekä sisäänpääsykeskiarvon myötä.

New Nordic Schoolin opetuksen järjestämislupahakemus (pöydälle 13.6.2018, §11)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta ei ottanut tässä vaiheessa kantaa New Nordic School Oy:n opetuksen järjestämislupahakemukseen. Lautakunta pyysi selvityksen englanninkielisen opetuksen lisäystarpeesta ja toteutusvaihtoehdoista vuoden 2018 loppuun mennessä.

Päiväkotien, koulujen, nuorisotilan ja asukaspuiston tarveselvitykset (§4-10)

Lautakunta hyväksyi kuulemansa Nauriskasken koulun, Nöykkiönniityn päiväkodin, Pohjois-Tapiolan koulun, Kuitinmäen koulun alakoulun osan sekä päiväkodin, Kilon koulun ja päiväkodin, Perkkaan koulun ja nuorisotilan sekä Perkkaan päiväkodin ja asukaspuiston tarveselvitykset (§4-10) esityslistan liitteiden  mukaisesti. Lisäksi lautakunta merkitsi tiedoksi PPP-hankkeen hankesuunnitelman.

Lautakunta edellyttää Perkkaan päiväkodin ja asukaspuiston osalta (§10), että päiväkodin ulkoilualueet ovat riittävät lapsi- sekä ryhmämäärä huomioiden. On varmistettava, ettei asukaspuiston aluetta osoiteta päiväkodin ulkoilualueeksi.

Muut asiat

Lisäksi lautakunta sai pyytämänsä selvitykset Tietotiellä sijaitsevan lukion tilojen vuokraamisesta sekä Leppävaaran lukion tiloista (§3). Lautakunta pyysi, että Leppävaaran lukion tilojen kunnosta ja eri ratkaisuvaihtoehdoista raportoidaan lautakuntaa säännöllisesti.

Lautakunta jätti pöydälle Perusopetuksen iltapäivätoiminnan palveluntuottajien valintaperusteiden muuttaminen ostopalveluna toteutettavan toiminnan pilotissa (§13). Lisäyksenä (§16) lautakunta esitti, että keväällä järjestetään lukiokoulutuksen kehittämiseen keskittyvä seminaari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 20.11.201920.11.2019 21:00:18 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti lukuvuoden 2020-2021 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa. Syyslukukausi alkaa 13.8.2020. Lautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen opetustoimen arviointiraportin. Arvioinnin mukaan Espoon koulujen oppimistulokset ovat jälleen kansallista keskitasoa paremmat. Lautakunta ilmaisi kuitenkin huolensa lasten, nuorten ja opetushenkilökunnan jaksamisesta.

Espooseen Rantaradan varrelle nousee uusi Kera – keskusta suunnitellaan kävelyä ja pyöräilyä ajatellen20.11.2019 14:25:31 EETTiedote

Kera on Finnoon ohella Espoon tämän hetken mittavin asemakaavoitushanke. Nykyisestä teollisuus- ja varastoalueesta kehitetään uniikki urbaani asunto- ja työpaikka-alue. Suunnittelualueen pinta-ala on kokonaisuudessaan noin 58 hehtaaria. Tavoitteena on rakentaa kaupunkimainen ja yhtenäinen asuin- ja työpaikka-alue palveluineen noin 14 000 uudelle asukkaalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme