Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 14.11.2018

Jaa

Lautakunta hyväksyi ylimääräisessä kokouksessaan suomenkielisen opetustoimen arviointiraportin 2018 sekä merkitsi tiedoksi kuulemansa päiväkotien ja koulujen tarveselvitykset.

 Suomenkielisen opetustoimen arviointiraportti 2018 (§12)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi suomenkielisen opetustoimen arviointiraportin 2018. Koulutuksen arvioinnin tarkoituksena on tukea koulutuksen kehittämistä ja parantaa oppimisen edellytyksiä. Arviointiraportin sisältö pohjautuu arviointisuunnitelmaan, jossa määritellään muun muassa suomenkielisen opetuksen tulosyksikön keskeiset arvioinnin kohteet.

Raporttiin koottujen tulosten mukaan espoolaisoppilaista suurin osa voi hyvin ja tulee kouluun mielellään. Digiloikan ohella myös lukuloikka etenee espoolaiskouluissa: lukutaidon edistämisen toimenpideohjelmaa on jalkautettu kouluihin lukuvuoden kuluessa. Henkilöstö kouluissa sekä hallinnossa on osaavaa ja sitoutunutta, ja osaamisen kehittämiseksi tehdään aktiivista työtä. Espoolainen lukiokoulutus on valtuustotavoitteen mukaisesti kilpailukyistä. Opiskelijat sekä huoltajat ovat lukiokoulutukseen tyytyväisiä ja pitävät lukio-opiskelua tärkeänä.

Arviointiraportissa esiin nousseisiin haasteisiin on tartuttu opetustoimessa erilaisin toimenpitein. Esimerkiksi koulujen tila- ja sisäilmaongelmiin vastataan Espoon kaupungin toteuttamalla Koulut kuntoon -hankkeella, jonka tavoitteena on taata kaikille oppilaille ja henkilökunnalle terveelliset, turvalliset ja uuden opetussuunnitelman mukaiset koulutilat. Oppilaiden osallisuutta on lisätty monin keinoin, viimeisimpänä Gutsy Go -menetelmän avulla, ja lukion aloituspaikkojen määrää suhteessa ikäluokkaan on nostettu suurten hakijamäärien sekä sisäänpääsykeskiarvon myötä.

New Nordic Schoolin opetuksen järjestämislupahakemus (pöydälle 13.6.2018, §11)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta ei ottanut tässä vaiheessa kantaa New Nordic School Oy:n opetuksen järjestämislupahakemukseen. Lautakunta pyysi selvityksen englanninkielisen opetuksen lisäystarpeesta ja toteutusvaihtoehdoista vuoden 2018 loppuun mennessä.

Päiväkotien, koulujen, nuorisotilan ja asukaspuiston tarveselvitykset (§4-10)

Lautakunta hyväksyi kuulemansa Nauriskasken koulun, Nöykkiönniityn päiväkodin, Pohjois-Tapiolan koulun, Kuitinmäen koulun alakoulun osan sekä päiväkodin, Kilon koulun ja päiväkodin, Perkkaan koulun ja nuorisotilan sekä Perkkaan päiväkodin ja asukaspuiston tarveselvitykset (§4-10) esityslistan liitteiden  mukaisesti. Lisäksi lautakunta merkitsi tiedoksi PPP-hankkeen hankesuunnitelman.

Lautakunta edellyttää Perkkaan päiväkodin ja asukaspuiston osalta (§10), että päiväkodin ulkoilualueet ovat riittävät lapsi- sekä ryhmämäärä huomioiden. On varmistettava, ettei asukaspuiston aluetta osoiteta päiväkodin ulkoilualueeksi.

Muut asiat

Lisäksi lautakunta sai pyytämänsä selvitykset Tietotiellä sijaitsevan lukion tilojen vuokraamisesta sekä Leppävaaran lukion tiloista (§3). Lautakunta pyysi, että Leppävaaran lukion tilojen kunnosta ja eri ratkaisuvaihtoehdoista raportoidaan lautakuntaa säännöllisesti.

Lautakunta jätti pöydälle Perusopetuksen iltapäivätoiminnan palveluntuottajien valintaperusteiden muuttaminen ostopalveluna toteutettavan toiminnan pilotissa (§13). Lisäyksenä (§16) lautakunta esitti, että keväällä järjestetään lukiokoulutuksen kehittämiseen keskittyvä seminaari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme