Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 16.2.2021

Jaa

Lautakunta jätti pöydälle Kilon koulun väistösuunnitelman ja päätti, että toiminta Leppävaaran asukaspuistossa jatkuu. Lautakunta kokoontuu seuraavan kerran 3.3.2021.

Länsi-Espoon lukio- ja koulutilatarpeet (3)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta pyysi kokouksessaan 20.1.2021 selvityksen läntisen Espoon lukio- ja koulutilatarpeesta. Läntisellä Espoolla ymmärretään tässä tarkastelussa Suur-Espoonlahtea ja Suur-Kauklahtea. Selvityksessä kerrotaan, miten oppilasmäärät muuttuvat ja koulutilojen määrän arvioinnista.

Suur-Espoonlahden alueella Meritorin koulun peruskorjatut tilat otetaan käyttöön kevään 2021 aikana. Uusi Nauriskasken koulu valmistuu kesällä 2022. Laurinlahden koulun hanke alkaa vuonna 2023. Kaitaan lukio siirtyy vuonna 2023 Matinkylään, jolloin vapautuvat tilat Kaitaalla jäävät perusopetuksen käyttöön. Nämä kaikki tuovat lisätilaa alueen kasvavalle lapsimäärälle. Suur-Kauklahden alueella kasvu on tasaisempaa ja väliaikaisia lisätiloja on tulossa Vanttilaan tämän vuoden aikana. Tuleva oppivelvollisuusuudistus tulee mitä ilmeisimmin muuttamaan lukioihin hakeutumista. Selvityksessä pohdittiin myös nykyisten lukioiden sijaintia. Selvitys kokonaisuudessaan liitteineen on luettavissa esityslistalta.

Lautakunta teki valmistelukehotuksen Espoonlahden peruskoulu- ja lukiotarpeista. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta edellyttää, että Kiviruukkiin varataan riittävästi y-tontteja varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja lukion käyttöön ja että lautakunta voi kommentoida Kiviruukin osayleiskaavaluonnosta.

Kilon koulun väistösuunnitelma jätettiin pöydälle (9)

Kilon koulun nykyinen koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi rakennus ns. PPP-mallilla (Public-Private-Partnership). Uudessa koulurakennuksessa on tilat nelisarjaiselle koululle ja kuudelle pienryhmälle. Uudisrakennus otetaan suunnitelman mukaan käyttöön vuoden 2024 alussa. Kilon koulun perusopetus on järjestettävä tällä välin muissa tiloissa. Samaan aikaan Espoossa 11 eri koulun oppilaat ovat väistössä koulutilojen korjauksen aikana, joten vapaita koulukäyttöön sopivia tiloja on vähän. Lähtökohtaisesti väistötiloina käytetään jo olemassa olevia tiloja. Edellisessä kokouksessaan lautakunta jätti pöydälle Kilon koulun perusopetuksen järjestämistä koskevan väistösuunnitelman. Oheismateriaaliksi valmisteltiin yhteenveto tutkituista väistövaihtoehdoista.

Tiistain kokouksessa lautakunta jätti esityksen uudelleen pöydälle ja toivoi, että selvitetään vielä mahdollisuudet järjestää väistö siten, ettei yhdellekään vuosiluokalle tule useita väistöjä. Lautakunnalle tuodaan lisäksi esitys varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja 2.asteen opetuksen tilojen väistöperiaatteiden päivittämiseksi.

Leppävaaran asukaspuiston toiminnan siirtäminen Åbergin lastentaloon (10)

Asukaspuistotoiminta on avointa varhaiskasvatusta ja puistot on tarkoitettu eri-ikäisille lapsille ja varhaisnuorille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Yksi Espoon 16 asukaspuistosta on Leppävaaran asukaspuisto, joka toimii osoitteessa Pikkulinnunreitti 16. Asukaspuiston 1950-luvulla rakennettu rintamamiestalo on sisä- ja ulkopuolelta huonossa kunnossa. Tilapalvelujen mukaan rakennus ei ole Tilapalvelujen koulut kuntoon -tavoitteen mukainen kohde, eikä sitä ole siksi voitu ottaa mukaan laajamittaisempien peruskorjaustoimenpiteiden kohteeksi.

Lautakunta päätti, että Leppävaaran asukaspuiston toiminta jatkuu osoitteessa Pikkulinnunreitti 16 ja kehottaa Tilapalveluja tekemään tiloihin selvityksen mukaiset elinkaarta jatkavat toimenpiteet Tilapalveluiden vuosikorjausmäärärahasta. Lautakunta esittää, että Åbergin lastentalon monipuolisesta hyödyntämisestä tuodaan lautakunnalle erillinen esitys

Muut asiat

Lautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen varhaiskasvatuksen sekä suomenkielisen opetuksen vuoden 2020 talousarvion ja strategian osavuosikatsauksen 4/ennakkotilinpäätöksen tiedoksi. Lautakunta päätti kokoontua seuraavan kerran keskiviikkona 3.3.2021 (6).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme