Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 22.4.2020

Jaa

Lautakunta käsitteli kokouksessaan yksityisen hoidon tuen kuntalisiä viisivuotiaille sekä perheille, joilla on varhaiskasvatuksessa enemmän kuin yksi lapsi. Lisäksi lautakunta käsitteli kokouksessaan lukuvuodeksi 2020-2021 perustettavien vuosiluokkien 1-6 ryhmiä ja niiden enimmäisoppilasmääriä.

4
Yksityisen hoidon tuen kuntalisät viisivuotiaille sekä perheille, joilla on varhaiskasvatuksessa enemmän kuin yksi lapsi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti maksaa yksityisen hoidon tuen toimipaikoille kuntalisää, joka alentaa espoolaisten viisi vuotta täyttävien lasten varhaiskasvatusmaksua. Yksityisen hoidon tuen kuntalisä on 40 prosenttia palveluntuottajan perheeltä perimästä lapsen varhaiskasvatusmaksusta, kuitenkin enintään 115 €/kk.

Lisäksi lautakunta päätti maksaa kuntalisää, eli ns. sisaruslisää, toisesta lapsesta lukien perheille, joilla on useampi kuin yksi lapsi yksityisen palveluntuottajan järjestämässä varhaiskasvatuksessa päiväkodissa, ryhmäperhepäiväkodissa tai palveluntuottajan kotona tapahtuvassa perhepäivähoidossa. Sisaruslisä maksetaan myös perheelle, jonka edellä mainitussa yksityisessä varhaiskasvatuksessa olevan lapsen sisarus on kunnallisessa tai ostopalveluna järjestetyssä varhaiskasvatuksessa. Sisaruslisä on 50 prosenttia palveluntuottajan perheeltä perimästä lapsen varhaiskasvatusmaksusta, kuitenkin enintään 144 €/kk.

5
Viisivuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilu

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi viisivuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilun periaatteet. Periaatteita sovelletaan 1.8.2020 alkaen siihen asti, kun viisivuotiaiden lasten 20 viikkotunnin maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu päättyy.

8
Lukuvuodeksi 2020-2021 perustettavat vuosiluokkien 1-6 ryhmät ja niiden enimmäisoppilasmäärät

Lautakunta päätti lukuvuoden 2020-2021 vuosiluokkien 1-6 yleisopetuksen koulukohtaisista enimmäisoppilasmääristä.

9
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutus myönnettyihin ja haettavana oleviin taiteen perusopetuksen toiminta-avustuksiin

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että vuodelle 2020 myönnettyjä toiminta-avustuksia lakisääteisen valtionosuuden piirissä oleville taiteen perusopetuksen oppilaitoksille ja muille taiteen perusopetuksen oppilaitoksille ei peritä takaisin, jos avustusperiaatteiden noudattamatta jättäminen johtuu selostusosassa mainituista opetuksen ra0joituksista. Lautakunta käsitteli lisäksi vuodelle 2021 haettavana olevien toiminta-avustusten toimintaohjeet.

17
Varhaiskasvatuspaikkatakuulle jääneiden lasten varhaiskasvatuksen asiakasmaksut valmiuslain 88 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käytössä oloaikana (kh-asia)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että valmiuslain voimassaoloaikana varhaiskasvatuspaikkatakuulle jääneen lapsen varhaiskasvatuksesta ei peritä maksua heinäkuulta 2020, jos hänen varhaiskasvatuksensa on alkanut viimeistään edellisen vuoden syyskuun aikana. 

18
Varhaiskasvatuspaikkatakuuta koskevien periaatteiden muuttaminen väliaikaisesti

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti täydentää päätöstään 31.3.2020 § 58 väliaikaisesta varhaiskasvatuspaikkatakuun periaatteiden muuttamisesta siten, että varhaiskasvatuksen voi keskeyttää vähintään yhden kuukauden ajaksi valmiuslain voimassa oloaikana riippumatta siitä, milloin lapsen varhaiskasvatus on alkanut.

Muut asiat

Lautakunta hyväksyi suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja suomenkielisen opetuksen tulosyksikön toimintakertomukset vuodelta 2019.  Lautakunta hyväksyi Pitkänotkon päiväkodin hankesuunnitelman. Päiväkoti valmistuu hankesuunnitelman mukaan vuonna 2022. Kohdat 10-16 lautakunta hyväksyi esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme