Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.12.2020

Jaa

Lautakunta päätti mm. toimivallan siirrosta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisessä, Kuitinmäen koulun väistöjärjestelyistä sekä keskusteli kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun osallistumisesta.

Toimivallan siirtäminen perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisessä (3)

Aiemmin syksyllä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti siirtää toimivaltaansa siten, että sivistystoimen johtaja päättää perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä 31.12.2020 asti.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessa siirtää toimivaltaansa siten, että sivistystoimen johtaja päättää perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä myös kevätlukukaudella 2021. Koska lakia perusopetuslain väliaikaisesta muuttamista ei ole vielä hyväksytty, päätös on ehdollinen ja tulee voimaan lain hyväksymisen jälkeen. Toimivallan siirto on voimassa lain voimassaoloajan.

Kuitinmäen koulun perusopetuksen järjestäminen 1.8.2021 lukien (6)

Kuitinmäen koulun toinen koulurakennus, Tähtiniitty, puretaan ja sen paikalle rakennetaan uusi koulurakennus. Suunnitelman mukaan tämä ns. PPP-mallilla (Public-Private-Partnership) toteutettu uusi koulurakennus otetaan käyttöön syyslukukauden 2023 alusta alkaen.

Rakennustöiden ajan Kuitinmäen koulun vuosiluokkien 1-6 opetus on järjestettävä muissa tiloissa. Lautakunta päätti, että vuosiluokkien 4-6 yleisopetus ja kaksikielinen opetus sekä vuosiluokkien 1-6 erityisluokkien ja maahanmuuttajien pienryhmien opetus järjestetään 1.8.2021 alkaen Espoonlahdessa Rehtorintien koulurakennuksessa. Muiden ryhmien opetus jatkuu Kuitinmäessä. Jos koulumatka Rehtorintielle on yli 3 kilometriä, oppilas saa julkisen liikenteen matkakortin koulumatkoja varten. Oppilas voi saada matkakortin sijasta koulukuljetuksen, jos koulumatkaetuuden myöntämistä koskevat perusteet täyttyvät.

Lausunto valtuustoaloitteeseen Espoon osallistumisesta kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun (5)

Lautakunta keskusteli valtuustoaloitteesta, jossa kaupunginvaltuutetut esittävät, että Espoo osallistuu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, mikäli siihen tarjoutuu mahdollisuus.
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun ei voi ilmoittautua, vaan osallistuvat kunnat ja toimipaikat valittaisiin Opetus- ja kulttuuriministeriön esityksen mukaan ositettuna satunnaisotantana.

Lautakunta antoi lausunnon, jonka mukaan Espoo osallistuu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, mikäli Espoo osuu satunnaistamisessa kokeilukunnaksi.

Muut asiat

Lautakunta päätti taiteen perusopetuksen avustuksista vuodelle 2021 (8). Lautakunta edellyttää, että Tilapalvelut-liikelaitoksen kanssa käynnistetään pikaisesti neuvottelut taiteen perusopetuksen sisäisten tilavuokrien korotusten hillitsemiseksi.

Lautakunta hylkäsi kuntalaisen oikaisuvaatimuksen Nuuksion koulun ensimmäisen vuosiluokan oppilaaksiotosta (12).

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta kuuli selostuksen erityisen tuen lähikoulupilotista (13) ja päätti, että lähikoulupilotti valmistellaan lautakunnalle helmikuun kokoukseen asiapykäläksi. Lautakunta edellyttää, että asian valmistelussa kuullaan laajalti koulujen rehtoreita, opettajia, vanhempia ja oppilaita.

Muut asiat opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti esityslistan mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme