Vaasan kaupunki - Vasa stad

TIEDOTE: Pedagoginen Tessun tila rakentui Tikanojan taidekotiin yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa

Jaa

Tikanojan taidekodin kolmanteen kerrokseen avautuu 19.5.2022 uusi pedagoginen Tessun tila. Yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa rakennettu avoin tila on osa lasten ja nuorten taidekasvatuksellista toimintaa.

Avoin pedagogiikkatila on suunniteltu erityisesti leikkimielisille ja se on nimetty Tikanojan perheeseen kuuluneen Tessu -saksanpaimenkoiran mukaan.

Frithjof ja Ruusa Tikanoja avioituivat 19.5.1918, ja perhe kasvoi kahdeksanlapsiseksi. Vanhempiensa tavoin lapset olivat musikaalisesti ja taiteellisesti lahjakkaita. Lastenhuoneet sijaitsivat talon kolmannessa kerroksessa, joka oli lasten omaa valtakuntaa. Myös lastenhuoneiden seiniä somistivat taideteokset.

Vuonna 1951 vaasalainen taidemesenaatti, kauppaneuvos Tikanoja lahjoitti merkittävän taidekokoelmansa Vaasan kaupungille. Kodista tuli taidemuseo, jossa on siitä lähtien painotettu lasten ja nuorten taidekasvatusta tärkeänä osana toimintaa.

Idea pedagogisesta tilasta tuli Tikanojan perheeltä. Heille on edelleen tärkeää, että taidekoti on yhteiskunnan kulttuurikuvaa korostava sekä harrastuksia kohentava ja täydentävä tila.

Tikanojan tahtoa kunnioittaen jälkipolvet saavat nyt nauttia merkittävästä taideperinnöstä. Tikanoja toivoi kokoelmastaan olevan suurta iloa jälkipolville, varsinkin lapsille ja nuorille.

Yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa rakennetun tilan avaavat 19.5. klo 17.30-19 museotoimenjohtaja Elina Bonelius Vaasan kaupungin museoista jaVaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen. Tilassa on mehutarjoilu ja omatoiminen photobooth-kuvaus mahdollisuus selfie-tyyliin.

Yhteyshenkilöt

Liisa Palomäki, vs. yleisötyönpäällikkö, Vaasan kaupungin museot, p. 040 357 9714 , liisa.palomaki@vaasa.fi

Mari Omars, myyntipäällikkö, Vaasan kaupunginteatteri, p. 040 703 7714. mari.omars@vaasa.fi

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme