MessukeskusMessukeskusMessukeskus

Tiedote: Pelasta Itämeri -palkinnosta (20 000 e) pitchataan venemessuilla perjantaina

Jaa
Pelasta Itämeri -palkinnon voittaja selviää Vene 23 Båt -messuilla perjantaina 17.2. klo 16-17 Purjehdussataman lavalla Helsingin Messukeskuksessa. Clewat, Innovaatiopalvelu Koivukunnas ja Watec Consulting esittelevät innovaatioitaan ja raati valitsee voittajan. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Vastuullisuus on esillä venemessuilla myös lauantaina 18.2., kun messuilla puhutaan virtavesien ennallistamisesta.
Pidä Saaristo Siistinä ry on venemessujen kumppani 2023.
Pidä Saaristo Siistinä ry on venemessujen kumppani 2023.

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, hallituksen varapuheenjohtaja  Katja Rytkönen Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja Laura Höijer Baltic Sea Action Groupista sekä Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila.

Clewat Oy:n sähköenergialla toimivan lumensulatuslaitteen avulla mereen kipattavasta lumesta saadaan kustannustehokkaasti eroteltua merkittävä osa hiekasta, roskista ja mikromuoveista.  Prosessin läpi kulkeva lumi ja vesi suodatetaan, ja jätteet kerätään talteen. Koko prosessi hoituu ilman hiilipäästöjä ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä, lukuun ottamatta lumen paikalle kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä.

Innovaatiopalvelu Koivukunnas Oy:n kehittämällä kartiohiilettimellä voi hiilettää muun muassa kuivaa talviruokoa biohiileksi. Saatua biohiiltä voi käyttää kesällä niitetyn ravinnepitoisen kesäruo’on kompostoinnissa. Biohiili nopeuttaa kompostointia ja sitoo ravinteet biohiileen. Biohiili poistaa hiilidioksidia ilmakehästä pysyvästi. Biohiiltä voidaan myös levittä rantapelloille, jolloin se estää ravinteiden valumista mereen.

Watec Consulting Oy:n tuote on ritiläkaivoihin asetettava Filtro-suodatin, joka estää kiinto- ja haitta-aineiden kulkeutumisen hulevesien mukana viemäreihin ja edelleen vesistöihin. Se estää Suomen muun muassa Suomen toiseksi suurimman mikrovuoin lähteen, tekonurmikenttien kumirouheen, kulkeutumisen vesistöihin.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina: 2019 Solar Water Solutions, 2020 Origin by Ocean, 2021 Christian Feodoroffin perustama Seaboost  ja Loviisan Veneveistämö. Kunniamaininnan sai ylitarkastaja Oskari Hanninen Tukesilta ja 2022 Weeefiner, jonka edustaja puhuu myös perjantaina Pelasta Itämeri -palkintotilaisuuden yhteydessä messuilla.

Virtavesien ennallistaminen esillä lauantaina 18.2.

Vene 23 Båt -messuilla nähdään lauantaina 18.2.2023 dokumenttielokuva #Dambusters patojen purusta ja sen mullistavasta vaikutuksesta ympäristön eheytymiseen. Messuilla kuullaan klo 12 vaelluskala-aktiivi Jasper Pääkkösen puheenvuoro Patojen purkaminen – tehokkain keino ennallistaa Suomen luonto sekä klo 12.45 paneelikeskustelu virtavesien vapauttamisesta. Keskusteluun osallistuvat Jasper Pääkkösen lisäksi Sampsa Vilhunen (WWF), Saija Koljonen (erikoistutkija, SYKE), Saara-Sofia Sirén (Kokoomus) ja  Timo Harakka (SDP). Paneelin vetää Mikko ”Peltsi” Peltola.

Tutustu Vene 23 Båt -messujen ohjelmaan tarkemmin www.venemessut.fi . Itämeren suojelu on esillä perjantaina 17.2. klo 15  Minun mereni ry:n järjestämässä  Itämeren suojelu -paneelissa ja klo 17 Pidä Saaristo Siistinä ry:n Myrkytön veneily – miten pitää veneen pohja puhtaana ilman myrkkymaaleja -paneelissa.  Pidä Saaristo siistinä ry on venemessujen yhteistyökumppani vuonna 2023.

----------------------------------------

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Helsingin kansainväliset venemessut  Vene 23 Båt  -messut järjestetään 10.– 19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökummani on Mercedes-Benz.

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0809
Kuvia tulossa Pelasta Itämeri -palkintotilaisuudesta: http://mediabank.messukeskus.com - kuvaaja Pekka Hannila.
www.venemessut.fi #venemessut #pelastaitämeri #messusäätiö

Kuvat

Pidä Saaristo Siistinä ry on venemessujen kumppani 2023.
Pidä Saaristo Siistinä ry on venemessujen kumppani 2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ravintola Palace on jo neljännen kerran peräkkäin Suomen paras ravintola30.3.2023 12:15:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace on Suomen Paras Ravintola 2023. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan voittajaksi jo neljännen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on ravintola Savoyn chef patron Helena Puolakka. Paras muutoksentekijä on kokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola. Vuoden tulokas on Café Savoy ja innovatiivisin ravintola Luovuus kukkii kaaoksesta. Molemmat ovat Helsingistä. Palkinnot jaettiin 30.3. Kevätmessuilla (30.3. - 2.4.2023) Helsingin Messukeskuksessa.

Ensimmäisellä Radical Health Festival Helsingillä vahva ohjelma ja Euroopan-laajuinen kumppanuusverkosto30.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Digitalisoituva toimintaympäristö kasvattaa terveysalan uudistumisen painetta. Tähän haasteeseen vastaa Helsingissä kesäkuussa avautuva uusi eurooppalainen terveysfestivaali Radical Health Festival Helsinki 2023. Festivaali nivoo terveydenhuollon teemat yhteen laajasti ja poikkeuksellisen poikkitieteellisellä tavalla. Radical Health Festival Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023.

Kevään etkot alkavat Kevätmessuilta torstaina – tuoreen tutkimuksen mukaan nuoret ovat entistä kiinnostuneempia keittiöpuutarhoista28.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kevätmessuilla juhlistetaan torstaista sunnuntaihin pian alkavaa kevätkautta ja tulevaa kesää. Upeasti uudistunut Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Samanaikaisesti järjestettävät Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteettaja esitellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme