Kustantamo S&S

Tiedote: Sarjakuva-Finlandia Ulla Donnerille

Jaa

Kirjailija ja taiteilija Aulikki Oksanen nosti kymmenen finalistin joukosta vuoden 2020 Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon saajaksi Ulla Donnerin sarjakuva-albumin Sontaa (Skiten, suomentaja Sinna Virtanen).

"Ulla Donnerin Sontaa on omaperäinen ja terävä aikalaissatiiri. Vaikka 'Siperian tundra sulaa' sen alussa vain puhekuplassa, nousee teoksen tärkeimmäksi aiheeksi hallitsematon luonto ja ihmisen omat teot ja valinnat.
Donnerin piirrosviiva on hauska ja kekseliäs. Se poimii hiplaavat sormet ja naisen kiukun, ikkunoitten avokadovauvat ja seksileikkien surreaalit mylläkät. Myös kielelliset koukut, puheet ja pohdinnat kuulostavat aidoilta ja ajankohtaisilta, mistä teoksen suomentaja Sinna Virtanen ansaitsee ylimääräiset kiitokset.
Taitavasti, lähes kavalasti Donner sirottelee kuviinsa pikku kuoriaisia, ensin olkapäille ja kahvikuppeihin, kunnes niistä huomaamatta kasvaa kaiken täyttävä, röyhkeä profetia. Tarina etenee kuitenkin vailla saarnoja. Sen näennäisen hilpeyden alla kulkee valtava viemäriverkosto, jossa lemuaa ihmisen itse luoma, globaali painajainen", Oksanen perustelee valintaansa.

Ulla Donner (s. 1988) on kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hänen edellinen sarjankuvansa Spleenish oli Sarjakuva-Finlandia-ehdokas ja sai Vuoden kaunein kirja -tunnustuksen.

Tampere Kuplii ry:n vuonna 2007 perustama Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tehdystä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euroa.

Vuonna 2020 ehdolla oli 57 sarjakuva-albumia, joista nelihenkinen esiraati valitsi 10 finalistia. Sarjakuva-Finlandia on arvoltaan 5000 euroa. 

Liitteenä Tampere Kuplii -tiedote.

Ulla Donner: Sontaa, S&S 2019, suomentanut Sinna Virtanen.
Ruotsinkielinen alkuteos Skiten, Schildts & Söderstöms 2019.

Lisätietoja:
Tampere Kuplii ry:
puheenjohtaja Kyösti Koskela, 050 572 8777, kyosti.koskela@tamperekuplii.fi

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Helen Korpak
Kuva: Helen Korpak
Lataa
Kuva: Liina Aalto-Setälä
Kuva: Liina Aalto-Setälä
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Tiedote: Kustantamo S&S aikaistaa kirjailijoidensa ja kuvittajiensa tekijänpalkkioiden tilitystä24.3.2020 14:21:02 EETTiedote

Käynnissä olevan koronaepidemian vuoksi ohjelmajärjestäjät ovat joutuneet peruuttamaan kirjallisuustapahtumia ja kirjailijoiden kouluvierailuja. Tämä vaikuttaa suoraan kirjailijoiden ja kuvittajien tuloihin. Helpottaakseen yhteistyökumppaneidensa tilannetta S&S maksaa vuoden 2019 tekijänpalkkiot viimeistään toukokuun alussa, kun tavallisesti korvaukset tilitetään kesäkuun lopussa. Lisätiedot: Toimitusjohtaja Mari Koli, puh. 045 657 9808

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme