Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote: Sitratorille luvassa kylpylä – Hope Springs Eternal 7.6.–10.6.2018

Jaa

Yhteisöllinen tilataideteos Hope Springs Eternal juhlii arjessa piilevää taikaa ja tavanomaisina pidettyjen tilojen erityislaatuisuutta. Se loihtii Kanneltalon edustalle Sitratorille neljän päivän ajaksi vehreän ja kutsuvan ulkoilmakylpylän, jossa on mahdollista kokea ainutkertainen kylpemisrituaali.

Hope Springs Eternal Kuvitus: Jenni Salminen
Hope Springs Eternal Kuvitus: Jenni Salminen

Virkisty taideteoksessa

Hope Springs Eternal tuo Sitratorille kylpytynnyreitä, kuplia, musiikkia ja ennen kaikkea iloa. Teoksen ja sen toteutusprosessin tärkein tavoite on kohdata jokainen mukanaolija yksilönä sekä kasvattaa elämänvoimaa, toivoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Nelipäiväinen teos syntyy Kannelmäen ja Malminkartanon asukkaiden, alueilla toimivien yhteisöjen, The Brick Boxin sekä Baltic Circle -festivaalin yhteistyönä.

“Vesi on pyhä elementti monessa kulttuurissa ja uskonnossa ympäri maailman. Meitä kiehtoo tarkastella vettä perustavanlaatuisena, universaalina elämänvoimana”, kertovat The Brick Boxia luotsaavat Eleanor Barrett ja Rosie Freeman. Hope Springs Eternal muistuttaa virtaavan veden puhdistavasta vaikutuksesta ja tekee tilaa toiveille ja unelmille.

Teos on muodoltaan kolmiosainen kylpemisrituaali, joka keskittää ajatukset veteen kaikkea elollista yhdistävänä elementtinä. Alkumaljana tarjoiltavaa mocktailia seuraa arkiset ajatukset tiehensä huuhteleva suihku sekä läsnäoloharjoituksen lailla toimiva kylpy.  Rituaali päättyy lepohetkeen, jonka aikana suuntaudutaan tulevaan uusin voimin.

Vehreä keidas syntyy yhteistyössä paikallisten kanssa

Hope Springs Eternal syntyy tiiviissä yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa, mukana Kanneltalo. Sen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu henkilöitä muun muassa Kannelmäen D-asemalta, Rukkilan asumisyhteisöstä, Kannelmäen nuorisotalolta sekä Jennyn Olohuoneesta. Sitratorin yhteinen tapahtuma on innostanut myös monet alueen yritykset tukemaan tapahtumaan ja osallistumaan torin koristeluun. Osana teoksen vehreää ilmettä nähdään vihannestaiteilija Nura Leinon syötävä installaatio.

Bradfordissa, West Yorkshiressa toimiva The Brick Box on yhteisöllisiin teoksiin erikoistunut taiteilijaryhmä, joka kutsuu ihmisiä jakamaan luovia kokemuksia ja katsomaan toisin. The Brick Boxin monialainen työryhmä koostuu koreografeista, muusikoista, muotoilijoista, mielenterveyden ammattilaisista, urbanisteista, journalisteista, insinööreistä ja installaatiotaiteilijoista. Sen toiminnan keskiössä on yhdessä tekeminen ja oppiminen.

Hope Springs Eternalin tuottaa Baltic Circle -festivaali yhteistyössä Kanneltalon kanssa. Teos toteutetaan Urban Heat -hankkeen puitteissa, jota rahoittaa Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

-------------------

to 7.6. klo 15–20,
pe 8.6. klo 15–20,
la 9.6. klo 16–20 ja
su 10.6. klo 12–17

The Brick Box: Hope Springs Eternal 
Sitratori muuttuu taianomaiseksi kansankylpyläksi ja virkistäväksi lähteeksi brittiläisen The Brick Box -kollektiivin teoksessa. 

Vapaa pääsy

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Sitratori, Helsinki
www.kanneltalo.fi

--------------------------

Lisätietoa/haastattelupyynnöt:

Tuottaja
Salla Kurronen
salla@balticcircle.fi
+358 41 540 4224

Viestintäpäällikkö
Johanna Salmela
johanna@balticcircle.fi
+358 40 572 3213

www.balticcircle.fifacebook.com/Balticcirclehttps://www.instagram.com/balticcircle/
ja #hopespringseternal2018

http://thebrickbox.co.uk

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Irene Salama
irene.salama@hel.fi
0400 293376, 09 310 80825
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Hope Springs Eternal Kuvitus: Jenni Salminen
Hope Springs Eternal Kuvitus: Jenni Salminen
Lataa
Hope Springs Eternalin taiteilijat. Kuvaaja Hannah Mauleffinch
Hope Springs Eternalin taiteilijat. Kuvaaja Hannah Mauleffinch
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

RuutiGaalassa juhlittiin nuorten vaikuttamista ja jaettiin 150 000 euroa nuorten valitsemiin kohteisiin5.12.2018 10:39Tiedote

Helsinki juhli nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Kulttuuriareena Gloriassa 4.12. Illan aikana palkittiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia edistäneitä tahoja sekä julkistettiin 150 000 euron RuutiBudjetista nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat. Gaala huipentui Helsingin nuorisoneuvoston vaalien tuloksen julkistamiseen. Nuorisoneuvostoon valittiin nyt ensimmäistä kertaa 30 edustajaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme