Suomen startup-yhteisö

Tiedote Suomen startup-yhteisön vuosikokouksen päätöksistä 2023

Jaa
Suomen startup-yhteisön sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina 25.4.2023.
Suomen startup-yhteisö.
Suomen startup-yhteisö.

Vuosikokous vahvisti yksimielisesti:

  • hallituksen kertomuksen vuodelta 2022.
  • tilinpäätöksen vuodelta 2022.
  • toimintasuunnitelman vuodelle 2023.
  • talousarvion vuodelle 2023.
    Jäsenmaksuja päätettiin muuttaa liikevaihtoperusteiseksi vuodelle 2023. Aiemmin Suomen startup-yhteisön jäsenmaksut määräytyivät yrityksen kerätyn rahoituksen mukaan, mutta yhteisön hallitus pitää liikevaihtoperusteista jäsenmaksumallia oikeudenmukaisempana.

Toimintasuunnitelman mukaan yhteisön keskeisiä asioita ovat hallitusohjelmavaikuttaminen, startup-yritysten äänen esiintuominen julkisessa keskustelussa sekä yhteisöllisyyden ja vertaisoppimismahdollisuuksien kehittäminen.

Vuosikokouksessa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn toi tervehdyksen kokoukseen ja avasi ajankohtaista kansainvälistä talouden tilaa.  

Suomen startup-yhteisön hallituksessa jatkavat:

Timo Ahopelto

Ilkka Kivimäki

Ilkka Paananen

Miki Kuusi

Suvi Haimi

Anna-Maria Henell

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Ahopelto.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Ahopelto: “Yhteisön jäsenten suurin huoli on erityisasiantuntijoiden maahanmuuton sujuvoittaminen ja kahden viikon palvelulupaus. Paitsi työvoimaksi kasvuyrityksiin, Suomi tarvitsee 50.000 uutta TKI-henkilöä päästäkseen 4 % tavoitteeseen. Tämä tapahtuu vain tekemällä Suomesta maailman paras paikka asiantuntijoille tulla töihin.”

Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen: “Meillä on takanamme hyvin tuloksellinen vuosi. Ympäröivä yhteiskunta talouden haasteineen ja turvallisuuskriiseineen on toki näkynyt myös yritystemme toiminnassa. Startup-sektorin voidaan kuitenkin todeta selvinneen vuodesta 2022 verrattain hyvin. Viime vuonna suomalaiset startup-yritykset keräsivät ennätysmäärän rahoitusta 1,8 miljardia euroa. Tämä luo omalta osaltaan vahvaa tulevaisuuden uskoa yritystemme kasvulle ja uusien innovaatioiden ja startupien kehittymiselle. Erityisesti vihreän siirtymän osalta iso potentiaali on vielä hyödyntämättä.

Kasvu ja menestys eivät kuitenkaan tule pelkästään yritysten hyvän työn kautta. Yhteiskunnan tulee osaltaan luoda puitteet kilpailukykyiselle toimintaympäristölle. Suuri huolenaiheemme on menestyminen globaalissa kilpailussa erityisosaajista. Emmekä tässä kohtaa missään nimessä voi puhua pelkästään EU:n sisältä tulevasta työvoimasta. Mitä suuremmassa määrin kilpailu näistä osaajista käydään EU:n ulkopuolisista maista.

Tässä kohtaa Pakarinen haluaa lähettää myös vahvan viestin hallitusneuvotteluihin ja erityisesti Perussuomalaisten suuntaan. Tarvitsemme osaajia kaikkialta maailmasta. Jotta tässä kilpailussa pärjäämme, tulee meidän ensimmäiseksi huolehtia maahantuloprosessit kuntoon. Aloitetaan siitä, että hallitusohjelmaan kirjataan kahden viikon palvelulupaus, joka pitää sisällään työluvan, pankkitilin avaamisen, mahdolliset englanninkieliset koulupaikat lapsille sekä puolison työllistymisen mahdollistamisen. Startup-yritykset kyllä hoitavat loput. Vienti on mahdollista kasvaa arviolta 10 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä ja olemme omalta osaltamme turvaamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan jatkoa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen startup-yhteisö.
Suomen startup-yhteisö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Suomen startup-yhteisön muodostaa lähes 200 eri suomalaista kasvuyritystä kasvun eri vaiheista, aina alkuvaiheen yrityksistä kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Startup-yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras paikka yrittää, opiskella ja elää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Startup barometer: Confidence in the surrounding economy continues to decrease, but the adjustments in the number of employees seem to be over21.4.2023 09:00:00 EEST | Press release

The confidence of Finnish startup companies in the surrounding the economic situation continues declining sharply, with no immediate signs of improvement. The latest results of the barometer survey also suggests that startups’ confidence in their own financial situation is still declining slowly. Although the change is not as significant as before, it is still a concerning trend. A positive sign is that the indicator regarding employee count has stabilized to a positive value.

Suomen startup-yhteisön barometri Q1/2023: Luottamus ympäröivään talouteen jatkaa luisuaan, mutta henkilöstön määrän sopeutustarpeet ovat jo takanapäin21.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Startup-yritysten luottamus ympäröivään taloustilanteeseen jatkaa heikkenemistään Suomessa, eikä muutosta parempaan ole ainakaan vielä näköpiirissä. Startup-barometrin vastausten perusteella myös luottamus oman yrityksen taloustilanteeseen on edelleen heikentynyt, mutta muutos ei ole enää niin voimakas ja arvio tulevasta on jo hieman parantunut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme