WSOY

Tiedote: Tarinan viemää -kirjoituskilpailun on voittanut Marja Kangas

Jaa

WSOY:n ja Prisman järjestämässä Tarinan viemää -kirjoituskilpailussa etsittiin viihteellistä lukuromaania, jonka keskiössä on ihmissuhteet. Voittaja valikoitui 788 käsikirjoituksen joukosta. Palkintosumma on 10 000 euroa.

Marja Kankaan Miestä näkyvissä -käsikirjoitus on humoristinen, oivaltava, yllättäväkin tarina yhden naisen edesottamuksista ihmissuhdeviidakossa. Voittajan omin sanoin romaani on kirjoitettu ”rohkeille naisille, jotka nauravat tai ainakin haluavat nauraa itselleen ja elämän suorittamiselle”. Kuopiossa syntynyt Marja Kangas on 45-vuotias teatterin opettaja ja nyt myös esikoiskirjailija: käsikirjoituksesta julkaistaan romaani keväällä 2020.

”Käsikirjoitusten määrä ja kova taso yllättivät. Mukaan mahtui kovin erilaisia tarinoita: historiallisia ja nykyaikaan sijoittuvia romaaneja, omaelämäkerrallisia tekstejä, humoristisia tarinoita ja koskettavia kohtaloita. Hienoa nähdä, miten ihmiset haluavat kirjoittaa ja kertoa tarinoita edelleen”, kertoo kustantaja Leena Balme.

Kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana toimi WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Leena Balme. Muut raadin jäsenet olivat toimittaja Laura Friman, kirjailija Elina Hirvonen, SOK:n edustaja Marko Kulmala, WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

Lisätiedot
WSOY, kustantaja Leena Balme, puh. 050 449 3391, leena.balme@wsoy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme