Fimlab Laboratoriot Oy

Tiedote: Taysin lihastautien tutkimuskeskuksen laboratoriodiagnostiikka siirtyy Fimlabille 1.1.2019 alkaen

Jaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan lihastautien tutkimuskeskus on valtakunnallinen lihastautien erikoispoliklinikka (Tampere Neuromuscular Center), joka toimii osana laajempaa eurooppalaista ERN-osaamisverkostoa (EURO-NMD).  Keskukseen kuuluvat DNA- ja lihaspatologian erikoislaboratoriot ovat tähän asti toimineet Tampereen yliopiston alaisuudessa, mutta marraskuussa allekirjoitetulla sopimuksella on päätetty siirtää kyseiset laboratoriotoiminnot Fimlab laboratoriot Oy:lle vuoden 2019 alusta alkaen. Toiminta jatkuu keskeytyksettä vuodenvaihteen jälkeen.

- Fimlab akkreditoituna ja korkealaatuisena laboratoriodiagnostiikkaan keskittyvänä yrityksenä antaa hyvän toimintaympäristön lihastautien diagnostiikkaan liittyvien tutkimusten ylläpidolle ja kehittämiselle osana ERN-keskuksen toimintaa, sanovat kyseisestä toiminnasta vastaava dosentti Johanna Palmio ja professori Bjarne Udd.

Toiminnot yhdistämällä saadaan keskitettyä toiminnan vaatimaa osaamista ja resursseja yhteen paikkaan, toiminnalle optimoituun toimintaympäristöön. Tämä nähdään selkeänä hyötynä lihastautien tutkimukselle.

Kansainväliseen osaamisverkostoon kuuluvan lihastautien tutkimuskeskuksen laboratoriotoiminnot antavat merkittävän lisän Fimlabin genetiikan ja molekyylipatologian tutkimusvalikoimaan.

- Fimlabiin siirtyvä erikoisosaaminen antaa tärkeän sykäyksen Fimlabin genetiikan jatkokehitykselle alan osaamiskeskuksena, sanoo Fimlabin erikoisalajohtaja Mauri Keinänen.

Fimlabin ja yliopiston välinen yhteistyö säilyy kiinteänä diagnostiikan kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:

Johanna Palmio, johtaja
Lihastautien tutkimuskeskus, Tampereen yliopistollinen sairaala
040 742 8844, johanna.palmio@tuni.fi

Mauri Keinänen, erikoisalajohtaja
Fimlab laboratoriot Oy
050 469 8017, mauri.keinänen@fimlab.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fimlab Laboratoriot Oy
PL 66
33101 Tampere

(03) 311 717http://www.fimlab.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fimlab Laboratoriot Oy

Fimlab lisää merkittävästi koronaviruksen testauksen kotimaista kapasiteettia27.4.2020 12:59:29 EESTTiedote

Fimlab on tehnyt ison laitehankinnan, joka nostaa koronaviruksen testauskapasiteetin monikertaiseksi. Kahdella Rochen Cobas 8800 -laboratoriojärjestelmällä on mahdollista tutkia suuri osa koko Suomen testaustarpeesta, sillä laboratoriojärjestelmä mahdollistaa jopa 8000 näytteen tutkimisen vuorokauden aikana. Samalla testausta voidaan automatisoida ja tehostaa sekä nopeuttaa vastausten saamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme