WSOY

Tiedote: Tommi Kinnusen Lopottia myyty yli 10 000 kappaletta

Jaa

Tommi Kinnusen viime viikonloppuna ilmestynyttä romaania Lopotti on myyty jo yli 10 00 kappaletta.

– Lukijat ja kriitikot ovat ylistäneet Lopotin romaanin vahvaa kerrontaa ja moniäänisyyttä. Kinnusen kyky ilmaista ihmisten sisintä ja kuvata tapahtumia ja tunnelmia on tehnyt hänestä kahdella teoksella kotimaisen kirjallisuuden kiintotähden, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Lopotti on romaani toiseudesta ja oman tien löytämisestä, halusta tulla isäksi sekä taidosta olla äiti.  Romaani palauttaa lukijan mieleen Neljäntienristeyksessä alkaneen sukutarinan, ja jatkaa tutuiksi tulleiden henkilöhahmojen tarinaa 1940-luvulta tähän päivään.  

Kinnusen vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos Neljäntienristeys oli arvostelu- ja myyntimenestys. Teos oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi ja se sai Suuren Journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategoriassa. Kirjaa on myyty yhteensä noin 57 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Ensimmäiset käännökset ilmestyivät kesän 2015 kynnyksellä.

Neljäntienristeys on otettu vastaan maailmalla huikein adjektiivein. Syyskuussa Tanskan suurimman päivälehden kriitikko antoi tälle ”ilmiömäiselle mestariteokselle” suoraan poikkeukselliset kuusi tähteä kuudesta. Uusimmat menestysuutiset ovat tulleet vastikään Norjasta, jossa kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun kahdessa viikossa, iloitsee Bonnier Rights Finlandin päällikkö Hanna Kjellberg.

Romaaniin pohjautuvaa Neljäntienristeys-näytelmää esitetään parhaillaan Turun Kaupunginteattereissa.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Lisää kirjasta: http://www.kirja.fi/kirja/tommi-kinnunen/lopotti/9789510415344/

Avainsanat

Kuvat

Tommi Kinnunen, Lopotti, kansi
Tommi Kinnunen, Lopotti, kansi
Lataa
Tommi Kinnunen, kuva: Jussi Vierimaa
Tommi Kinnunen, kuva: Jussi Vierimaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY:n kevään 2022 kirjat on julkistettu16.11.2021 10:00:00 EET | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Kevään esikoiskirjailijoita ovat Jenni Toivoniemi, Hanna Meretoja, Veera Ikonen, Petra Forstén ja Mikael Viima. Jussi-palkitun elokuvantekijän ja käsikirjoittajan Jenni Toivoniemen Valtakausi on sujuvasanainen, hurmaavan nokkela ja moniääninen tarina ystävyydestä ja nuoruudesta 90-luvun Kalliosta. Hanna Meretojan Elotulet on haikea esikoisteos merestä, rakkaudesta ja kuoleman läheisyydestä, joka sytyttää elämisen vimman. Veera Ikosen Pimeässä syttyy majakka on koskettava romaani lapsen menettämisestä, pohjattomasta surusta ja tuulen pieksemästä majakkasaaresta. Petra Forsténin Kadonneet tytöt -romaanissa pohditaan sitä, miten paljon menneisyytemme sanelee nykyhetkeä ja minäkuvaamme; olemmeko yhä samoja ihmisiä kuin 16-vuotiaana; voiko menneisyyden virheistä ottaa oppia. Mikael Viiman Verijälki aloittaa realistisen ja kovaotteisen Aarni Susi -dekkarisarjan, jossa väkivaltarikollisia jahtaavan poliisin oma mieli on kaikkein pimein paikka. Esikoisromaaninsa ju

Akateemikko, kirjailija Kirsi Kunnas in memoriam8.11.2021 21:00:11 EET | Tiedote

Akateemikko Kirsi Kunnas (1924–2021) oli suuri runoilija, modernin suomalaisen lastenkirjallisuuden uranuurtaja ja rakastetuimpia kirjailijoitamme. Hänen nonsense-henkiset, huumorilla maustetut runonsa ovat käsite ja puhuttelevat aikuisia sekä lapsia. Helsingissä taiteilijaperheeseen 14.12.1924 syntyneen Kirsi Kunnaksen ensimmäinen runoteos Villiomenapuu ilmestyi vuonna 1947. Lapsille hän ryhtyi kirjoittamaan 1950-luvulla. Kirsi Kunnas julkaisi 13 runokokoelmaa, satuja, loruja sekä aapisia ja lukukirjoja. Kunnas myös käänsi suomeksi useita lastenkirjoja sekä -runokokoelmia. Työnsä lastenkirjallisuuden parissa hän aloitti riimittelemällä suomeksi Hanhiemon iloisen lippaan, kokoelman englantilaisia lastenkamarirunoja. Paitsi runoilijana, Kunnas tunnettiin myös aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hän nosti esiin etenkin lapsille lukemisen merkitystä niin varhaisen vuorovaikutuksen kuin kielellisen kehityksen perustana. Kirsin Kunnaksen viimeiseksi jääneessä teoksessa Tiitiäisen m

Tiedote: Dekkaristi Vera Vala aloittaa uuden Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -sarjan7.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Dekkaristi Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen vahvan oikeuspsykologisen otteen ja italialaista sykettä. WSOY julkaisee kirjasarjan avausosan Italialainen peli elokuussa 2022. Kirjasarjan päähenkilö on Milanossa profiloijan uraansa aloitteleva Salla Kotka. Hän tempautuu puolustusasianajan avustajana heti mukaan keskelle sarjamurhatutkintaa samalla kun käy vaikeaa kamppailua oman menneisyytensä kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme