WSOY

Tiedote: Tommi Kinnusen menestysromaanista elokuva ja näytelmä

Jaa
Helsingin Kaupunginteatteri ja Tuffi Films ovat hankkineet teatteri- ja elokuvaoikeudet Tommi Kinnusen romaaniin Ei kertonut katuvansa (WSOY 2020). Lukija-Finlandialla palkittu romaani kuvaa viiden naisen kotimatkaa pohjoisnorjalaiselta vankileiriltä poltetun Lapin läpi. Tommi Kinnusen teatteri- ja elokuvaoikeuksia edustaa Agency North Oy:n Markus Pyhältö.

”Uusien merkittävien romaanien sovittaminen näyttämölle on yksi hyvä keino löytää teatteriyleisölle kiinnostavia kotimaisia kantaesityksiä. Kinnusen romaanin sovittaa näyttämölle Susanna Airaksinen, joka tunnetaan uuden sukupolven näkemyksellisenä teatterintekijänä. Airaksisen vahva sovitus ja ohjaus Rosa Liksomin romaanista Everstinna vakuutti katsojat Helsingin Kaupunginteatterissa viime vuonna”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

"On aika antaa ääni tälle osalle maailmanhistoriaa, jonka äärellä on ollut helpointa vaieta. Vahvan romaanin ja näkemyksellisten elokuvantekijöiden, kuten käsikirjoittaja Jan Forsströmin ja käsikirjoittaja-ohjaaja Selma Vilhusen, voimalla meillä on kaikki mahdollisuudet tuoda suurelokuvagenreen aivan uudenlainen näkökulma", sanovat elokuvan tuottajat Elli Toivoniemi ja Venla Hellstedt.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhunen jatkaa: "Kinnusen romaani on samanaikaisesti sekä syvästi inhimillinen, että armottoman kirkas. Se kuvaa maailmaa, jossa ihmisellä ja erityisesti naisella on hyvin kapea tila elää ja toteutua omana itsenään. Kertomuksen naisilta on riistetty jotain sellaista, mikä auttaa syvänkin trauman kokeneita selviytymään: oikeus yhteisöön ja oikeus omaan tarinaan. Tunnen kiitollisuutta saadessani nyt antaa elokuvan muodon tälle komealle tarinalle toisenlaisesta sodasta."

”Romaanin taustatyötä tehdessäni huomasin, miten vähän tallennettua tietoa löytyy saksalaisten mukaan lähteneistä suomalaisista naisista. Sotilaiden turvana ovat tänäkin päivänä asevelikillat ja muistoyhdistykset, mutta naiset joutuivat kantamaan sodan seuraukset yksin. Minusta on tärkeää kertoa niiden ihmisten tarinoita, joita ei ole aiemmin kuultu eikä kelpuutettu mukaan historiankirjoihin. Siksi olen iloinen, että juuri nämä naisten vaietut sotatarinat kuuluvat pian teatterin lavalla ja valkokankaalla,” kertoo kirjailija Tommi Kinnunen.

Tommi Kinnusen (s. 1973) romaanit antavat äänen niille, joiden kertomuksista on vaiettu. Kinnunen nousi esikoisromaanillaan Neljäntienristeys mestarillisten kertojien joukkoon ja sitä seuranneet Lopotti ja Pintti ovat olleet myös arvostelu- ja myyntimenestyksiä sekä Suomessa että muualla. Elokuussa ilmestyneen Ei kertonut katuvansa käännösoikeudet on myyty jo Norjaan, Liettuaan, Viroon, Tanskaan ja Latviaan. Tommi Kinnunen työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Vapaa-ajallaan hän remontoi vanhoja rakennuksia.

Lisätietoja:
WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149

Kirjailijan haastattelupyynnöt:
WSOY, viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 564 6734

Lehdistökappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Helsingin Kaupunginteatteri on Suomen suurin ja monipuolisin ammattiteatteri, joka haluaa tarjota yleisölle unohtumattomia elämyksiä ja merkityksellisiä tarinoita kaikilla viidellä näyttämöllään. Vuosittain ohjelmistossa on yli 30 eri tuotantoa, ensi-iltoja on yli 20 ja esityksiä noin 1000.

Tuffi Films on Elli Toivoniemen, Venla Hellstedtin, Kirsikka Saaren, Jenni Toivoniemen ja Selma Vilhusen omistama, vuonna 2010 perustettu tuotantoyhtiö. Tuffi Filmsin elokuvat ovat keränneet katsojia ja saaneet tunnustusta meillä ja maailmalla, esimerkiksi Oscar-ehdokkuudella (Pitääkö mun kaikki hoitaa?, 2012) ja merkittävillä kansainvälisillä festivaaleilla muun muassa Sundancessa, Berlinalessa ja Torontossa.

Kuvat

Tommi Kinnunen, Ei kertonut katuvansa, kansikuva
Tommi Kinnunen, Ei kertonut katuvansa, kansikuva
Lataa
Tommi Kinnunen (c) Joonas Brandt
Tommi Kinnunen (c) Joonas Brandt
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Satu Rämön supersuosittu Hildur-dekkarisarja jatkuu syksyllä 2024 – Sarjan käännösoikeudet myyty Isoon-Britanniaan23.1.2024 17:00:00 EET | Tiedote

Dekkaristi Satu Rämön Hildur-dekkarisarja saa jatkoa tänä vuonna. Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan kirjasarjan neljäs osa Rakel ilmestyy 1.11.2024. Kirjan rikostarinan ytimessä on keskikesällä kylän satamaan lipuneen huviristeilijän mukanaan tuoma rikosvyyhti, jota Hildur alkaa selvittää yhdessä suomalaisen poliisikollegansa Jakob Johanssonin kanssa. Hildur-sarjan maailmanvalloitus jatkuu. Kirjasarjan oikeudet on myyty nyt myös Isoon-Britanniaan.

Kutsu 31.1. klo 9: Johanna Aatsalon Paljastus. Tarina dopinginuutisesta ja toimittajasta, joka haluttiin vaientaa -teoksen mediatilaisuuteen18.1.2024 13:15:51 EET | Kutsu

Johanna Aatsalon PALJASTUS (WSOY) on jännittävä tarinallinen tietokirja nuoresta STT:n toimittajasta, joka tammikuussa 1998 julkaisee kansakuntaa ravistelevan dopinguutisen, mikä suistaa hänen oman elämänsä raiteiltaan. Kirja kertoo toimittajan kujanjuoksusta totuuden puolesta sekä oikeusmurhasta, joka hakee vertaistaan suomalaisessa oikeushistoriassa.

Taru Viinikaisen ja Silja-Maria Wihersaaren saturomaani Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko voitti Arvid Lydecken -palkinnon15.1.2024 14:00:00 EET | Tiedote

Taru Viinikaisen kirjoittama ja Silja-Maria Wihersaaren kuvittama Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko (WSOY) on valittu vuoden 2024 Arvid Lydecken -voittajaksi. Topelius-palkinnon voitti Jukka Behmin nuortenromaani Ihmepoika Leon (Tammi). Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry valitsi voittajat viime vuonna ilmestyneiden kotimaisten teosten joukosta. Arvid Lydecken -raati kuvailee Viinikaisen ja Wihersaaren teosta seuraavasti: ”Kiehtova saturomaani vanhassa saappaassa isoäitinsä kanssa asuvasta piiskuhäntäoravasta. Saapastalon Aurorassa on jotain perinteisellä tavalla kaunista, se suorastaan pursuaa satujen ja tarinoiden lumoa, on täynnä tunteiden vuoristorataa. Tosipaikan tullen pikkuruinen päähenkilö voittaa pelkonsa ja hänestä löytyy urhea sankari, joka muiden vuoksi uskaltautuu vaaraan ja samalla saa arvaamattoman palkinnon.” Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien ja Arvid Lydecken -palkintoa vuodesta 1969 lähtien. Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry rahoittaa pal

Freestyle Topelius-ehdokkaana ja Laske salaa kymmeneen -, Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko - sekä Rauniokaupungin lapset -teokset Arvid Lydecken -ehdokkaina27.11.2023 10:30:13 EET | Uutinen

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat on valittu vuonna 2023 ilmestyneistä lasten - ja nuortenkirjoista. Kumpaankin palkintoon on ehdolla viisi kirjaa, ja mukana ovat WSOY:ltä teokset Freestyle, Laske salaa kymmeneen, Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko sekä Rauniokaupungin lapset. Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto korkeatasoiselle lastenkirjalle. Palkinnot myöntää Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry (entinen Nuorisokirjailijat ry). Raati kuvaa Topelius-ehdokkaaksi valittua Dess Terentjevan Freestyle-säeromaania näin: "Terentjevan lennokkaassa säeromaanissa käsitellään ystävyyden merkitystä ja oman seksuaalisuuden etsimistä ja löytämistä. Säeromaanin vapaamuotoinen tyyli mahdollistaa monipuolisesti erilaisten tunteiden ja tilanteiden kuvaamisen, aina nuoruuden epävarmuuksien kokemuksista tanssin vapauttavaan voimaan. Freestyle on upeasti toimiva sisällön, tyylin ja muodon kokonaisuus. Katutanssin rytmeissä kulkev

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye