WSOY

Tiedote: Tommi Kinnusen Pintti-romaania myyty jo 15 000 kappaletta

Jaa

Tommi Kinnusen kolmas romaani Pintti ilmestyi 16.8.2018. Teos on myynyt jo ensimmäisten myyntipäivien aikana 15 000 kappaletta ja romaania ovat ehtineet kiittää jo kriitikot ja lukijat.

Tommi Kinnunen on noussut kolmella romaanillaan ilmiömäisesti lukijoiden rakastamaksi ja kriitikoiden ylistämäksi kirjailijaksi. Esikoisteos Neljäntienristeys (2014) oli menestys vertaansa vailla. Sitä on tähän mennessä myyty yli 78 000 kpl kaikissa formaateissa. Teos on nähty sekä näytelmänä että oopperana. Esikoisteos oli Kaunokirjallisuuden Finlandia- ja Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto -ehdokkaana.

Lopotti (2016) jatkoi Neljäntienristeyksestä tutun suvun tarinaa. Lukijat ottivat teoksen heti omakseen, ja sitä on myyty tähän mennessä yli 48 000 kappaletta. Lopotti oli myös ilmestymisvuonnaan Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Pintti on tyyliltään taattua Tommi Kinnusta. Teos sijoittuu lasitehtaan maisemiin, sodanjälkeiseen aikaan. Kolmen sisaruksen kautta Kinnunen kuvaa tehdasyhteisöä, ihmisten kohtaloita ja heidän keskinäisiä suhteitaan.

”Tommi Kinnunen on saanut romaaneillaan liikkeelle valtavan joukon eri-ikäisiä lukijoita ja onnistunut saamaan aikaan keskustelua, joka yhdistää meistä monia. Moni on myös Kinnusen romaanien jälkeen kertonut löytäneensä uudestaan lukemisen ilon. Tämä on mittaamattoman arvokasta. Tommi Kinnusen teoksia on käännetty jo yli 20 kielelle, joten ilmiö on jo kansainvälinen”, iloitsee WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

WSOY juhlii tänä vuonna 140-vuotisjuhlavuottaan. Kustantamo elää vahvasti tässä päivässä nojaten kunnioittavasti kirjalliseen historiaansa ja huomioiden nykylukijoiden tarpeet ja toiveet nopeasti muuttuvassa maailmassa. WSOY kustantaa tulevaisuuden klassikot.

Lisätietoja:
Kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi,puh. 040 778 1149

Avainsanat

Kuvat

Tommi Kinnunen, Pintti, kansikuva
Tommi Kinnunen, Pintti, kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Ruotsin suosituimmat hiiret vipeltävät vauhdilla Suomeen: kolme Musse ja Helium -lastenromaania ilmestyy kuluvana vuonna17.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Ruotsissa kirjailija–lauluntekijä Camilla Brinckin Musse ja Helium -kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta, ja hiiret ovat nousseet valtavaksi ilmiöksi eri-ikäisten lasten keskuudessa. WSOY julkaisee kuluvan vuoden aikana suomeksi sarjan kolme ensimmäistä kuvitettua lastenromaania. Avausosa ilmestyy 19.5. Kuuden vuoden aikana hiirisisarukset Musse ja Helium ovat nousseet valtavaan menestykseen länsinaapurissamme. Kirjailija Camilla Brinck on onnistunut luomaan jännityksen- ja huumorintäyteisen fantasiamaailman, joka kolahtaa niin leikki-ikäisiin, kouluikäisiin kuin lapsille lukeviin aikuisiin. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistä hän teki yli 15-vuotisen uran laulajana ja lauluntekijänä. ”Minulla on lukihäiriö, joten koen tärkeäksi kirjoittaa mukaansatempaavia ja helposti seurattavia tarinoita”, Brinck kertoo. ”Saan joka päivä palautetta lukijoilta viesteinä, kirjeinä ja piirustuksina, ja hienointa on kuulla, miten kirjat ovat innostaneet lukemaan itse ja yhdessä.” Nyt sat

Mariana Enriquezin Mitä liekit meiltä veivät -teokselle ja sen kääntäjälle Sari Selanderille Jarl Hellemann -palkinto23.4.2022 14:15:00 EEST | Uutinen

Jarl Hellemann -palkintoraati on valinnut vuoden 2021 parhaaksi käännöskirjaksi Mariana Enriquezin teoksen Mitä liekit meiltä veivät (WSOY 2021). Suomentaja Sari Selanderille myönnettävän palkinnon suuruus on 5000 euroa ja sen jakaa Suomen Kirjasäätiö. Raati kuvaa teosta ja sen suomennosta näin: Argentiinalaisen Mariana Enriquezin Mitä liekit meiltä veivät on monivivahteinen novellikokoelma, joka muokkaa novellia lajina: novellit päättyvät yhtäkkiä, näennäisesti kesken, mikä pitää lukijan valppaana. Voi vaikuttaa siltä, että liekit veivät kertojilta kyvyn sommitella kokonaisia kertomuksia, mutta vaikutelma kumoutuu, kun havahtuu siihen, miten taidokkaasti ne on rakennettu. Auki jäävät novellit kaikuvat ja elävät lukijan mielessä. Kokoelma ammentaa gotiikan, kauhun ja maagisen realismin perinteistä. Henkilöinä on levottomia nuoria, rikollisia, korruptoituneita poliiseja, noitia. Kokoelma vie lukijan keskelle argentiinalaisten naisten väkivaltaista elämää, joka saa yllättäviä ja

Tiedote: WSOY:n syksyn 2022 kirjat on julkistettu12.4.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Hanna Brotheruksen Henkeni edestä on rohkea ja rehellinen kuvaus naisen ikääntymisestä. Romaani tarkastelee itsenäisyyden olemusta ja kehollisuutta sekä pelkoa elämän rajallisuudesta. Vera Valan Italialainen peli on Milanoon sijoittuvan psykologisen Salla Kotka -dekkarisarjan avausosa. Arttu Tuomisen Häväistyt on suositun Delta-sarjan itsenäinen neljäs osa, jossa pohditaan, miten pahuuden voi tunnistaa. Ilkka Remeksen trillerien ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kerta toisensa jälkeen: romaanissa Tornado Eurooppa on sodan kynnyksellä. Pimeät kuut on Tommi Kinnusen jäänkirkasta valoa hohtava romaani naisopettajasta, joka luuli tietävänsä kuka on. Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan rakkaustarina on syvältänaurattava romaani, joka kuljettaa lukijaa suuresta surusta suureen iloon. Kadonnut aika on Suvi Vaarlan terävästi nähty ajankuva ja vangitseva romaani hankalista perhesuhteista, julkisuudesta ja teknologiasta, jolla on ennakoimattomia seurauksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme