WSOY

Tiedote: Väinö Linnan 100-vuotisjuhlavuosi huipentuu Karo Hämäläisen romaanin Kansalliskirjailija ilmestymiseen ja Eero Ahon lukemaan Tuntematon sotilas -äänikirjaan

Jaa

WSOY juhlii 100 vuotta sitten syntynyttä Väinö Linnaa julkaisemalla kaksi uutuusteosta: Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija – romaani Väinö Linnasta ja esseekokoelman Väinö Linna – tunnettu ja tuntematon sekä julkaisemalla uuden äänikirjaversion Tuntemattomasta sotilaasta.

Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija on romaani Väinö Linnasta, ja se on romaani myös Suomesta ja kirjailijuudesta. Romaani kuvaa Väinö Linnan elämää ja päivittää elämäkertaromaanin 2020-luvulle. Minäkertojan kautta Hämäläinen myös leikittelee sillä, miten erilainen on kirjailijan asema nykyisin kuin Linnan elinaikana.

Eero Aho lukee Tuntemattoman sotilaan, joka julkaistaan äänikirjana itsenäisyyspäivänä 6.12.2020. "Tuntemattoman sotilaan luin ensi kertaa aika nuorena, ja siitä tuli heti eräs merkittävimpiä kirjoja elämässäni. Se yllättää kerta toisensa jälkeen: miten rohkea romaani se on, miten kantaaottava ja aikaansa edellä – ja kuinka upeaa ja sarkastista Linnan kerronta on”, Eero Aho toteaa.

Jyrki Nummen, Maria Laakson, Toni Lahtisen ja Pertti Haapalan toimittamassa Väinö Linna – tunnettu ja tuntematon -teoksessa 25 tieteen ja taiteen ammattilaisen kirjoittamissa esseissä näkökulmat vaihtelevat kirjallisuuden, elokuvan ja teatterin tutkimuksesta yhteiskunta- ja oikeustieteisiin. Myös muutamat nykykirjailijat tutkivat suhdettaan Linnaan. Teos on ilmestynyt elokuussa.

WSOY järjestää keskiviikkona 16.9. kello 18–19 virtuaaliset Linna-juhlat, jossa esiintyvät muun muassa Karo Hämäläinen, Maria Laakso, Rosa Liksom ja Jyrki Nummi. Tapahtuma striimataan WSOY:n Facebook-sivulla.

”Tässä ajassa, kun kirjalliset suuntaukset ja yleisöt eriytyvät, Väinö Linnan teokset sytyttävät edelleen keskustelua niin kirjallisuudesta kuin yhteiskunnastakin. Teokset ovat tarkkaa ajankuvaa, mutta niiden ytimessä on ajattomuus, joka avaa mahdollisuuksia yhä uusille tulkinnoille maailman muuttuessa. Väinö Linna elää teoksissaan sukupolvesta toiseen, ja WSOY on ylpeä saadessaan juhlistaa tätä merkkivuotta”, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.


Lisätietoja:
Kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149

Haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappalepyynnöt os. tiedotus@wsoy.fi

www.wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Karo Hämäläinen: Kansalliskirjailija, kansi
Karo Hämäläinen: Kansalliskirjailija, kansi
Lataa
Karo Hämäläinen, kuva Harri Hinkka
Karo Hämäläinen, kuva Harri Hinkka
Lataa
Väinö Linna - tunnettu ja tuntematon, kansi
Väinö Linna - tunnettu ja tuntematon, kansi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: WSOY:n syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 09:21:47 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun runoilijan ja kirjailijan Johanna Venhon Syyskirja on romaani Tove Janssonista. Teoksessa avataan taiteelle eletty elämä, sen kapina, lohtu, seikkailu ja ilkikurinen nauru. Kansainvälistä mainetta niittäneen Miki Liukkosen Elämä: esipuhe on hulvattoman hauska ja antelias romaani, joka tuo lukijan eteen todennäköisiä mahdottomuuksia ja pahaenteisiä todennäköisyyksiä. Syksyllä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anja Snellmanin Kaikki minun isäni on romaani isästä, isättömyydestä, rakastumisen helppoudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku on jälleen polttavan ajankohtainen trilleri, jossa Suomen valtiojohto joutuu lopulta valitsemaan isänmaan ja oman henkensä välillä. Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja iskee suoraan remontti-, kotoilu- ja mökkeilybuumiin! Kira Poutasen Surun kartta on kirkkaasti soiva romaani sukupolvelta toiselle siirtyvistä muistoista ja haavoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme