WSOY

Tiedote: WSOY julkaisee Angela Merkelin elämäkerran

Jaa

Angela Merkelin nousu maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi on ollut poikkeuksellinen. 28.10. ilmestyvä Merkel tarjoaa kiehtovan ja inhimillisen näkökulman politiikan kulisseihin ja Merkelin kasvuun johtajaksi, jota on ohjannut vahva moraali ja lähes pettämätön poliittinen pelisilmä.

Angela Merkel on aina ollut ulkopuolinen: ateistisessa Itä-Saksassa varttunut pastorin tytär ja tiedenainen, joka sivuutettiin sukupuolensa ja taustansa vuoksi huippuviroista. Kun Berliinin muuri murtui, Merkel pohti kotisaunassaan, mitä historiallinen tapahtuma merkitsisi Euroopalle, Saksalle ja hänelle itselleen.

Viisitoista vuotta myöhemmin hän oli Saksan liittokansleri ja länsimaailman epävirallinen johtaja. ”Voima piilee rauhallisuudessa”, lukee Angela Merkelin työhuoneen seinälle kehystetyssä motossa. Tällä voimalla Merkel onnistui pitämään kriisistä toiseen nilkuttavan EU:n kasassa ja puhumaan järkeä jopa Vladimir Putinille. Ne harvat ihmiset, jotka tuntevat Merkelin yksityishenkilönä, kuvaavat tätä poikkeuksellisen myötätuntoiseksi ja hillittömän hauskaksi.

Teoksen kirjoittaja Kati Marton on palkittu unkarilais-amerikkalainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on saanut ensimmäisenä elämäkerturina pääsyn Merkelin lähipiiriin. Tuloksena on inhimillinen ja kiehtova tarina naisesta, joka on aina pyrkinyt pitämään kiinni moraalisista periaatteistaan. Samalla Merkel osoittautuu poliittisen pelin mestariksi, joka on osannut pitää suunsa ja twitter-tilinsä kiinni sekä vihollisensa lähellään. 

Merkel-teoksen suomentaa Ilkka Rekiaro.

Lisätietoja:
Kustantaja Henrikki Timgren, henrikki.timgren@wsoy.fi, puh. +358 44 3210 666

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Kati Marton: Merkel, kansikuva
Kati Marton: Merkel, kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: Dekkaristi Vera Vala aloittaa uuden Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -sarjan7.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Dekkaristi Vera Valan Salla Kotka -sarja tuo suomalaiseen jännityskirjallisuuteen vahvan oikeuspsykologisen otteen ja italialaista sykettä. WSOY julkaisee kirjasarjan avausosan Italialainen peli elokuussa 2022. Kirjasarjan päähenkilö on Milanossa profiloijan uraansa aloitteleva Salla Kotka. Hän tempautuu puolustusasianajan avustajana heti mukaan keskelle sarjamurhatutkintaa samalla kun käy vaikeaa kamppailua oman menneisyytensä kanssa.

Tiedote: WSOY:n syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 09:21:47 EEST | Tiedote

Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun runoilijan ja kirjailijan Johanna Venhon Syyskirja on romaani Tove Janssonista. Teoksessa avataan taiteelle eletty elämä, sen kapina, lohtu, seikkailu ja ilkikurinen nauru. Kansainvälistä mainetta niittäneen Miki Liukkosen Elämä: esipuhe on hulvattoman hauska ja antelias romaani, joka tuo lukijan eteen todennäköisiä mahdottomuuksia ja pahaenteisiä todennäköisyyksiä. Syksyllä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anja Snellmanin Kaikki minun isäni on romaani isästä, isättömyydestä, rakastumisen helppoudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku on jälleen polttavan ajankohtainen trilleri, jossa Suomen valtiojohto joutuu lopulta valitsemaan isänmaan ja oman henkensä välillä. Tuomas Kyrön Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja iskee suoraan remontti-, kotoilu- ja mökkeilybuumiin! Kira Poutasen Surun kartta on kirkkaasti soiva romaani sukupolvelta toiselle siirtyvistä muistoista ja haavoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme