WSOY

Tiedote: WSOY vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden toimitusta

Jaa

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajina ovat aloittaneet Anna Kokko ja Jenni Råback.

Anna Kokko on työskennellyt kustannusalan tehtävissä monipuolisesti, viimeksi kustannustoimittajana Gummeruksella.

”WSOY:llä on innostava ja valovoimainen käännöskirjallisuuden lista, joka houkuttaa monenlaisia lukijoita ja kunnioittaa myös perinteitä ja kirjallisuuden sielua. Olen iloinen ja onnellinen päästessäni tekemään töitä ammattitaitoisessa huipputiimissä, laadukkaiden kirjojen parissa”, Kokko sanoo.

Jenni Råback on aiemmin työskennellyt muun muassa Kosmoksella.

”Olen tosi innoissani uudesta työstäni WSOY:llä. Suomennetun kaunokirjallisuuden tiimi on asiantunteva ja sympaattinen, ja täällä on heti kodikas olo. Kiva päästä tekemään käännöskirjallisuutta juuri tässä porukassa”, Råback iloitsee.

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden lista on kasvanut paljon viime vuosina.

”Hienoa, että saimme uusia, osaavia tekijöitä joukkoomme. Hyvän kustannustoimittajan rooli on ensisijaisen tärkeä sekä listan rakentamisessa että suomentajien tukena kirjantekoprosessissa”, kustantaja Leena Balme sanoo.

Osaston toimitukseen kuuluvat myös kustannustoimittajat Marjut Karasmaa-Donovan, Johanna Kerola, Alice Martin ja Katja Laaksonen (vanhempainvapaalla). Toimituspäällikkönä toimii Lotta Dufva.

Suomentajien nimet painettujen kirjojen etukansiin

Vuoden 2023 alusta kaikkiin WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden painettujen kirjojen etukansiin lisätään suomentajan nimi.

”Suomentajat kirjoittavat kirjat aina uudestaan suomeksi, ja tämä näkyy nyt myös kirjojen kansissa”, Balme sanoo.

 

Lisätietoja:

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Leena Balme, leena.balme@wsoy.fi, 050 4493 391

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Jenni Haukion muistelmateos ilmestyy 29.5. – Haukio kertoo kirjastaan yleisötapahtumassa Helsingin Akateemisessa16.5.2023 12:01:21 EEST | Tiedote

Jenni Haukion herkkäviritteinen muistelmateos Sinun tähtesi täällä ilmestyy maanantaina 29.5. ja hän kertoo kirjastaan kirjan ilmestymispäivänä Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa klo 17. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa Haukio kertoo teoksen synnystä ja kokemuksistaan isänmaan palveluksessa kustantaja Anna-Riikka Carlsonin haastattelemana.

Satu Rämön menestysdekkari Hildurin oikeudet myyty – tv-sarja kehitteillä24.11.2022 10:59:45 EET | Tiedote

Kesäkuussa ilmestynyt Satu Rämön esikoisdekkarisarjan avaus Hildur on ollut vuoden todellinen kirjatapaus. Nyt kirjasarjan optio-oikeudet on myyty ja siitä suunnitellaan tv-sarjaa. WSOY:n kustantaman Hildurin oikeudet osti Take Two Studios, joka suunnittelee toteuttavansa Satu Rämön dekkarisarjaan perustuvan tv-sarjan kuvaukset kirjan tapahtumapaikoilla Islannissa ja yhteistyössä islantilaisen tuotantoyhtiön kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme