Tammi

Tiedote: Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen kertoo tulevassa kirjassaan Asterian viimeisestä matkasta

Jaa
Tammi julkaisee kesäkuussa purjehtija Tapio Lehtisen ja toimittaja Ari Pusan kirjoittaman teoksen ”Selviytyjä”, joka kertoo Tapio Lehtisen dramaattisesta yksinpurjehduskisasta.

Tapio Lehtisen toinen purjehdus maailman vaativampana pidetyssä Golden Globe Race -yksinpurjehduskilpailussa katkesi 75 päivän jälkeen onnettomuuteen Intian valtameren ja Eteläisen jäämeren rajalla, kaukana mantereesta. Asteria-vene upposi minuuteissa ilman näkyvää syytä.


Teoksessa Lehtinen kertoo sekä hienoista purjehduspäivistä että vaikeista tilanteista merellä jo ennen kohtalokasta haaksirikkoa ja pohtii perinpohjaisesti, mitkä syyt johtivat veneen uppoamiseen. Lehtinen kuvailee myös kokemuksiaan pelastuslautalla, jossa hän vietti vuorokauden Etelä-Afrikan kaakkoispuolella, joka on tunnettu maailman suurimmasta valkohaipopulaatiostaan.

”Asteria oli minulle rakas, seurasin sen uppoamista kuin ystävän kuolinkamppailua”, Lehtinen kertoo.

Ankaratkaan koettelemukset eivät kuitenkaan ole Lehtistä lannistaneet. Syksyllä 2023 hän lähtee jälleen merille, tällä kertaa Galiana-veneen ja yhdentoista nuoren kanssa.

Tapio Lehtinen on suomalainen yksinpurjehtija, joka on osallistunut Golden Globe Race -purjehdukseen kaksi kertaa, vuosina 2018 ja 2022. Vuoden 2018 purjehduksesta häneltä on julkaistu kirja Yksin seitsemällä merellä (yhdessä Ari Pusan kanssa).

Ari Pusa on Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia. Hän on ollut Helsingin Sanomien toimittajana lukuisissa eri lajien arvokisoissa ja olympiakisoissa ja julkaissut useita tietokirjoja.

Lisätietoja ja arvostelukappalepyynnöt:

Viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman(at)wsoy.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Ukrainalainen lastenkirja Ilmahälytysten lapset kuvaa lasten kokemusta sodasta21.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Ukrainalaisen Larysa Denysenkon toinen suomennettu lastenkirja Ilmahälytysten lapset on syntynyt Kiovassa ilmahälytysten soidessa. Se näyttää, millaista on elää lapsena sodan keskellä, mutta myös sen, miten ihmisten keskinäinen tuki ja yhteys pitävät toivoa yllä. Teoksen ilmestyessä 24.2. Ukrainan sodan alkamisesta tulee täyteen vuosi. Keväällä 2022 Tammi julkaisi Denysenkon kirjan Maja ja ystävät Ukrainan lasten auttamiseksi. Myös uuden kirjan tuotto ohjataan Suomen Unicefin kautta lyhentämättömänä ukrainalaislasten hyväksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme