Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Tiedote: Yhteishaku alkaa 15.3. – Laureassa tarjolla 1 170 opiskelupaikkaa

Jaa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 15. – 30.3.2023. Laurea-ammattikorkeakoulussa on yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1 170 opiskelupaikkaa kuudella kampuksella Uudellamaalla sekä kokonaan verkossa. Monilla aloilla varsinkin Uudellamaalla kaivataan lisää osaajia, joten Laurean työelämäläheiset koulutukset tarjoavat monia mahdollisuuksia työllistymiseen. Kokonaan uutena koulutuksena Laureassa on tarjolla kuntoutuksen ohjaajan AMK-tutkinto.

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.

Keskiviikkona käynnistyvässä yhteishaussa haettavana olevat koulutukset alkavat syksyllä 2023. Aloituspaikkoja on tarjolla niin Laurean AMK- kuin YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. AMK-koulutuksissa haettavana on 890 aloituspaikkaa ja YAMK-koulutuksissa 280.

Laurean tunnustetussa kehittämispohjaisen oppimisen (Learning by Developing) mallissa työelämä ja oppiminen kulkevat aina käsi kädessä. Kaikilla koulutusaloillamme opiskelussa keskeisessä osassa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Tästä syystä opiskelu Laureassa tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset mahdollisuudet rakentaa tulevaisuuttaan yhdessä työelämän kanssa.

Viime vuosina Laurean vetovoimaisimpia hakukohteita ovat olleet niin sanotut monimuoto-opinnot sekä kokonaan verkossa suoritettavat tutkinnot. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun myös työnteon ohessa. Valtaosa kevään yhteishaussa tarjolla olevista koulutuksista on tänä vuonna Laureassa monimuoto-opintoja.

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen kuntoutuksen ohjaajan koulutus käynnistyy Laureassa

Yksi koulutus, jolle työmarkkinoilla on selvää kysyntää, on uutena koulutuksena nyt yhteishaussa oleva kuntoutuksen ohjaajan AMK-tutkinto. Laurea on ensimmäinen kyseisen koulutuksen järjestäjä pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa koulutusta tarjoavat Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK Porissa sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Otaniemen kampuksella syksyllä käynnistyvään koulutukseen on tarjolla 40 aloituspaikkaa.

Kuntoutuksen ohjaaja on eritysesti ohjauksen asiantuntija. Ohjaaja tarjoaa asiakkaalle ja tämän lähipiirille tavoitteellista kuntoutumista edistävää ohjausta, neuvontaa ja tukea. Monipuolisia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalalla tarjoavalle tutkinnolle on paljon kysyntää, ja Laureassa alkava koulutus on jo herättänyt etukäteen runsaasti kiinnostusta.

Työelämässä kokemusta hankkineille mahdollisuus ylempään korkeakoulututkintoon

Jo työelämän kokemusta hankkineille osaajille Laurea tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen syventämiseen useissa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa. YAMK-tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua tehtäviin, joihin vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

YAMK-koulutuksia Laureassa on kevään yhteishaussa tarjolla Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksilla sekä verkko-opintoina. Aloituspaikkoja YAMK-koulutuksissa on yhteensä 280.

Kevään 2022 yhteishaussa ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna suosituin YAMK-koulutus oli oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun koulutus. Sen oli ensisijaiseksi hakukohteekseen valinnut 162 hakijaa. Viime vuodesta poiketen koulutus järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. Paikkoja on tarjolla 30.

Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun opinnot tarjoavat mahdollisuuksia toimia yritystoiminnan tai julkisen sektorin oikeudellisten palvelun asiantuntijana ja kehittäjänä. Koulutuksen käytyään henkilöllä on osaamista kehittää oikeudellisista palveluista, sopimuksista ja muista oikeudellisista teksteistä ymmärrettäviä, käytettäviä ja helposti saavutettavia.

Hakuaika päättyy 30.3.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyy torstaina 30.3.2023 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi

Yhteishaun aikataulu Laurean verkkosivuilla.

Tiedotamme yhteishaun tuloksista heti hakuajan päättymisen jälkeen 30.3., jolloin saamme ensimmäiset tiedot hakijamääristä kunkin koulutuksen ja kampuksen osalta.

Lisätietoja kuntoutuksen ohjaaja (AMK) -tutkinnosta:

Helena Launiainen
Kehittämispäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu
Puh. 050 4731 637

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Lataa

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kor­kea­kou­lu­tuk­sen Excellence-laatuleima Laurealle osoi­tuk­se­na laa­duk­kaas­ta ke­hit­tä­mis­työs­tä31.5.2023 17:14:45 EEST | Tiedote

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Laurealle korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Karvin mukaan Laurea on toiminnassaan osoittanut innovatiivista edelläkävijyyttä, pitkäjänteistä kehittämisotetta ja osallistavaa toimintakulttuuria. Kolmatta kertaa jaettu Excellence-laatuleiman myönnetään auditoiduille korkeakouluille poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.

Kuka ottaa koppia vankien palveluista?30.5.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen vankiloista vapautuu vuosittain noin 5 000 vankia. Eri selvityksien ja tutkimuksien mukaan yli 80 prosenttia vankeusrangaistuksen suorittaneista on päihderiippuvaisia ja lähes jokaisella on erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Ilman asuntoa vapautuvia on 30 prosenttia. Laurea-ammattikorkeakoulussa rikosseuraamusalalle kouluttautuneiden kokemusasiantuntijoiden mukaan rikostaustaisille ja vangeille suunnatuissa palveluissa on kehittämisen varaa.

Julkiset hankinnat kestävämmäksi kuntien ja yritysten kumppanuudella12.5.2023 12:09:33 EEST | Tiedote

Julkisten hankintojen suunnitteluun on kehitetty uusi toimintamalli, joka auttaa kuntia tekemään kestävämpiä ja markkinalähtöisempiä hankintoja. Malli auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä osallistumaan helpommin julkisiin hankintoihin. Lisäksi malli tarjoaa valikoiman konkreettisia toimintatapoja, joilla erilaiset kunnat voivat muuttaa hankintojen suunnittelua osallistavammaksi ja avoimemmaksi.

MAPA®-koulutuksesta työkaluja uhkaavan käytöksen hallintaan9.5.2023 11:55:00 EEST | Tiedote

Uhkaava käytös voi olla ahdistelua, pelottelua, huutamista ja pahimmillaan fyysistä väkivaltaa. Uhkaavia tilanteita ilmenee usein varsin tavallisilla työpaikoilla, kuten kaupan kassoilla, kouluissa, sairaaloissa, sosiaali- ja vanhustyössä sekä julkisissa liikennevälineissä eli oikeastaan kaikkialla, missä ihminen kohtaa ihmisen. MAPA® (Management of Actual of Potential Aggression) -koulutus antaa työkaluja haastavien henkilöiden ja tilanteiden kohtaamiseen. Sen ytimessä ovat vuorovaikutukselliset taidot ja työkalut kohtaamisissa, joissa joudumme turvaamaan itseämme tai kriisissä olevaa henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme