Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu. Bravo! -festivaali tarjoaa lapsille ja nuorille esittävän taiteen helmiä

Jaa

Kansainvälinen esittävän taiteen festivaali Bravo! valloittaa pääkaupunkiseudun maaliskuussa. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kahdeksan kansainvälistä esitystä Meksikosta, Puolasta, Ruotsista, Tanskasta, Iso-Britanniasta sekä lisäksi yksi suomalais-korealainen kantaesitys. Esitykset ja runsas oheisohjelmisto valtaavat pääkaupunkiseudun kulttuuritalot 14.–22.3.2020. Ohjelmistossa on tanssia, sirkusta sekä fyysistä ja osallistavaa teatteria. Esityksiä on tarjolla vauvoista teini-ikäisiin lähes 60 esityskerralla.

Ruotsalaisen Claire Parsons Co:n GRÄSS. Kuva: Petra Hellberg
Ruotsalaisen Claire Parsons Co:n GRÄSS. Kuva: Petra Hellberg

Syntymän ihmeitä, villasukkamiehiä ja rakettimatkoja avaruuteen!

Festivaalin esitysten teemoissa korostuvat ystävyys, inhimillisyys ja erilaisuuden hyväksyminen. Älylaitteiden aikakaudella esittävä taide tarjoaa lapsille ja nuorille empatian ja läsnäolon kokemuksia sekä mielikuvitusta ruokkivaa tekemistä.

Runsaan viikon aikana festivaaliohjelmistosta pääsee nauttimaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Festivaalin oheisohjelmassa on suomalaisia lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, perhepäiviä sekä työpajoja. Festivaalin avajaisia vietetään kirjasto Oodissa 14.3. klo 13–16.

Pääohjelmisto:

• Palkitun ruotsalaisen Claire Parsons Co:n esitys Gräs saa mielikuvituksen valloilleen tanssia, nukketeatteria ja sirkusta yhdistävässä koko perheen esityksessä.

• Meksikolainen Teatro Al Vacio tuo festivaalille kaksi esitystä eri ikäryhmille. Cerca on lämminhenkinen sanaton tarina elämästä ja ystävyydestä yli 3-vuotiaille. Pulsar tuo puupaloista koostuvan muuttuvan maiseman alle 3-vuotiaille.

• Tanskalainen fyysisen teatterin ryhmä Don Gnu tuo festivaalille Men in Sandals -trilogian päätösosan yli 11-vuotiaille. M.I.S. – Natten Lang tutkii modernin miehisyyden kuvaa hurjien lavatemppujen, raa'an fyysisyyden ja slapstick-komiikan voimin.

• Puolalaisen Children's Art Centre in Poznan’n vauvoille ja taaperoille suunnattu taianomainen tanssiteos Blisko käsittelee toisista välittämistä. Esityksessä etsitään toinen toisensa sisään kätkeytyviä tarinoita yhdessä yleisön kanssa.

• Sirkustaiteilija Kalle Lehdon ja korealaisen miimikon Yun Pubitin yhteisteos An nyong käsittelee erilaisuutta humoristisesti mimiikan, jongleerauksen ja akrobatian keinoin.

• Brittiläisen A Line Art -ryhmän kanssa pääsee harjoittelemaan astronautin taitoja, värittämään oman rakettinsa ja suuntaamaan tarinankerronnan ja musiikin siivittämälle rakettimatkalle avaruuteen – Ready Steady Lift Off!.

• Ruotsalaisen Kompani Giraffin hauska Tvärslöjd-sirkusesitys tuo huikeaa taituruutta akrobatian ja taikuuden keinoin. Esitys sopii koko perheelle 3-vuotiaista ylöspäin.

--------------------------------

Bravo! -festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Assitej’n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Lisätiedot: Tuottaja Riikka Siirala, riikka.siirala@assitejfi.org, +358 50 3375927

Aikataulut, lisätiedot esityksistä ja esityspaikat: www.bravofestivaali.fi

Pressikuvat: www.bravofestivaali.fi/medialle

Hyvä toimittaja, tervetuloa esityksiin! Pressilippuja voit kysyä tuottaja Riikka Siiralalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Assitej ry.
tuottaja Riikka Siirala
riikka.siirala@assitejfi.org
+358 50 3375927
ja
järjestösihteeri Tanja Turpeinen
tanja.turpeinen@assitejfi.org
+358 44086 6355

www.assitej.fi

----------------------

Viestin lähettäjä:
viestintäsuunnittelija Irene Salama, irene.salama@hel.fi, 0400 293376
Konepajankuja 1, Helsinki 51
PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki

Kuvat

Ruotsalaisen Claire Parsons Co:n GRÄSS. Kuva: Petra Hellberg
Ruotsalaisen Claire Parsons Co:n GRÄSS. Kuva: Petra Hellberg
Lataa
Children's Art Centre in Poznan (Centrum Sztuki Dziecka), BLISKO. Kuva: M. Zakrzewski
Children's Art Centre in Poznan (Centrum Sztuki Dziecka), BLISKO. Kuva: M. Zakrzewski
Lataa
Kompani Giraffin Tvärslöjd. Kuva: Jose Figueroa
Kompani Giraffin Tvärslöjd. Kuva: Jose Figueroa
Lataa
A Line Art -ryhmän esityksestä & työpajasta Ready Steady lift Off! Kuva: Martin Brown
A Line Art -ryhmän esityksestä & työpajasta Ready Steady lift Off! Kuva: Martin Brown
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Bravo! -festivaalissa mukana Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo Helsingissä. 

www.annantalo.fi

www.caisa.fi

www.kanneltalo.fi

www.malmitalo.fi

www.stoa.fi

www.vuotalo.fi

->Tapahtumat -> hakusanaksi bravo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja helsinkiläisille – kirjakasseja, veistoskävelyreittejä ja historiakuvia Helsingistä 20.3.2020 15:43:13 EETTiedote

Helsingin kaupunki on lähtenyt etsimään ja luomaan uusia tapoja tuottaa palveluja. Eilen torstaina kerroimme uusista digitaalisista palveluista, kuten Virtuaalisesta Annantalosta, kaupunginorkesterin esitysten striimauksesta ja museonäyttelyiden podcasteista. Maanantaina 23.3. käynnistyy myös muita uusia kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme