Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu. Iiris Pessa & Virpi Kanto – Malmitalon galleria 22.3.–21.4.2018

Jaa

Malmitalon gallerian näyttelyyn kuvanveistäjä Virpi Kanto ja taidemaalari Iiris Pessa tuovat maalauksia ja veistoksia. Erilaisesta tekotavasta huolimatta teoksissa on yhteisiä piirteitä, rouheutta, inhimillisen etsintää, identiteetin ja merkityksellisten muutosten tarkastelua.

Mistä taiteilijan identiteetti muodostuu? Esikuvista? Ihanteista? Onnistumisista ja haasteista? Vuoropuhelusta materiaalin kanssa? Ajatuksista ja mielipiteistä? – Kysymysten lista on pitkä, kuten myös vuosien taiteen tekemisen tuottama kokemus ja eletyt muutokset. Kuten kaikki kuvat, nämäkin teokset ovat auki katsojan tulkinnoille, yhtä rajattua merkitystä ei tarjota, vain aukinainen kuva, kuten elämä on.

Taiteilijat Virpi Kanto ja Iiris Pessa tutustuivat jo opiskeluaikoinaan, aivan taideopintojen alkutaipaleella Oriveden Opiston kuvataidelinjalla 1984. Tuolloin syntyi taiteilijatoveruus, joka on tuottanut vuosikymmenien varrella useita yhteisiä näyttelyitä mm. ryhmänäyttelyt galleria Otsoon Tapiolassa sekä Kouvolan Taidemuseoon 90-luvulla sekä Orimattilan Taidemuseoon vuonna 2012. Kumpikin taiteilija on pitänyt tahollaan lukuisia omia näyttelyitä.

Virpi Kanto työskentelee ja asuu Orimattilassa. Kannon uusimpia julkisia veistoksia ovat Lahden matkakeskuksen pyörätunnelin 32 kasvon sarja, ”Kun lähdin he nukkuivat” (2017) ja Kotkan Isopuistossa sijaitseva ”Elämäntanssi” (2015). 

Minun alueeni on savimuovailu (rakastan savimuovailua) ja sen valamista muotin kautta betoniin (betonivalu on luova prosessi). Olen osa kuvanveiston pitkää muovailutraditiota ja nainen kuvanveistäjänä -traditiota. Työskentelen tradition mukaan eli intuition ja käsillä tekemisen kautta.

Iiris Pessa asuu ja työskentelee Karjalohjalla. Näyttelyn maalauksissa on käytetty temperamaalauksen ja öljyvärimaalauksen sekatekniikkaa sekä mm. sabloonapainantaa. Pessan maalauksissa väri ja esittävä aihe kilpailevat katsojan huomiosta, myös rytmi ja toisto muodostavat keskeisen kuva-aiheen.

”Haluan kuviin elämän perusristiriidan: merkityksen ja merkityksettömyyden, kauneuden ja rumuuden, sanojen ja hiljaisuuden, naurun ja traagisuuden sekä syvyyden ja pinnan yhteisen ja samanaikaisen näyn.”

Iiris Pessa ja Virpi Kanto

Iiris Pessan yhteystiedot: iiris@iirispessa.net, gsm 041 5101391
Virpi Kannon yhteystiedot: virpi@virpikanto.fi, gsm 040 7253994

--------------------------------

Hyvä Toimittaja, olet tervetullut avajaisiin keskiviikkona 21.3.2018 klo 17. 

22.3.–21.4.2018 Iiris Pessa & Virpi Kanto, maalauksia ja veistoksia
Näyttely on avoinna arkisin ma–pe 9–20 ja la 9–18 paitsi kiirastorstaina 29.3. suljetaan jo klo 18 ja pääsiäisviikonlopun 30.3.–2.4. suljettu. Vapaa pääsy

Yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseura ja Malmitalo
Malmitalon galleria, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
www.malmitalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija Irene Salama

+358 9 310 80825 /+358 400 293376
irene.salama@hel.fi
Fredrikinkatu 65 A, 00100 Helsinki
PL 10416
00099 Helsingin kaupunki

Kuvat

Lataa
Teos: Virpi Kanto, Kivipuutarha, 2017. Kuva: Ilkka Halso
Teos: Virpi Kanto, Kivipuutarha, 2017. Kuva: Ilkka Halso
Lataa
Teos: Virpi Kanto, Maiseman sydän 2017. Kuva: Ilkka Halso
Teos: Virpi Kanto, Maiseman sydän 2017. Kuva: Ilkka Halso
Lataa
Teos: Iiris Pessa, öljyvärimaalaus, The First Prize, 2016
Teos: Iiris Pessa, öljyvärimaalaus, The First Prize, 2016
Lataa
Teos: Iiris Pessa, öljyvärimaalaus, Värityskirja, 2016
Teos: Iiris Pessa, öljyvärimaalaus, Värityskirja, 2016
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa. Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Yleisten kulttuuripalvelujen alueellisista kulttuurikeskuksista.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Chinese New Year to be celebrated in Helsinki at Kansalaistori and in Oodi on 4 February 201921.1.2019 09:01Tiedote

Dancing dragons and lions abound in the Chinese New Year outdoor event on Monday 4 February 16:00–20:00 as the Year of the Dog changes to the Year of the Pig in accordance with the Chinese zodiac. In addition to dragons and lions, the celebrations at Kansalaistori and in Helsinki Central Library Oodi will feature performances from skilled groups of artists arriving from Beijing. Naturally, the wintry festivities will also include a Chinese New Year market, complete with food stalls. During the event, participants will also have the opportunity to watch a live broadcast of the Chinese New Year’s celebration in Beijing. The festivities culminate in fireworks at Töölönlahti.

Det kinesiska nyåret firas i Helsingfors på Medborgartorget och i Ode 4.2.201921.1.2019 09:00Tiedote

Måndagen den 4 februari kl. 16–20 dansar drakar och lejon för att fira det kinesiska nyåret i ett utomhusevenemang, då Hundens år byter till Grisens år enligt det kinesiska horoskopet. Festen sprider sig från Medborgartorget till centrumbiblioteket Ode och utöver de dansande drakarna och lejonen ser vi också uppträdanden av skickliga konstnärsgrupper från Peking. Det kinesiska nyårets marknad med sina matstånd är också en väsentlig del av denna vinterkarneval. Vid evenemanget kan man också följa med de kinesiska nyårsfestligheterna i direktsändning från Peking. Festligheterna kulminerar i fyrverkeri vid Tölöviken.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään Helsingissä Kansalaistorilla ja Oodissa 4.2.201921.1.2019 08:59Tiedote

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat kiinalaisen uudenvuoden ulkoilmatapahtumassa maanantaina 4. helmikuuta klo. 16–20 kun Koiran vuosi vaihtuu Sian vuodeksi kiinalaisessa horoskoopissa. Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin levittäytyvässä juhlassa nähdään tanssivien lohikäärmeiden ja leijonien lisäksi Pekingistä saapuvien taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä. Kiinalaiset uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista karnevaalia. Tapahtumassa voi myös seurata kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä Pekingistä. Juhlan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella.

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme