Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pohjois-Helsingin nuoret juhlivat – Malmitalossa Megabileet 24.8.2018

Jaa

Malmin alueen nuorten suunnittelemat ja tuottamat Megabileet tuovat Malmitaloon joukon Suomen nimekkäimpiä uuden sukupolven rap-artisteja.

Megabileet on Malmitalon ja Helsingin Nuorisopalveluiden yhteistuotanto, jossa nuorten tuottajaryhmän kädenjälki näkyy niin suunnittelussa, toteutuksessa kuin sisällöissäkin. Nuoret ovat rakentaneet Malmitalon kulttuurituottajien kanssa monipuolisen yhden illan maksuttoman festivaalin, jonka vetonauloina ovat Gracias, Musta Barbaari, Pastori Pike sekä Kingfish. Lavalla nähdään myös turkulainen Dollari, joka edustaa Suomi-räpin uusinta aaltoa, ja aulassa yleisöä tanssittaa dj J5R. Musiikin lisäksi Malmitalolla on tarjolla glittertatuointeja, kauneuspaja sekä pientä syötävää.

Tapahtuman mahdollistavat Malmitalo sekä RuutiBudjetti, joka on Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin malli nuorille. Ruudin kautta nuoret pääsevät päättämään siitä, mitä kaupungissa tapahtuu ja millaisia palveluita siellä tarjotaan.

Megabileiden artisteista:

Kingfishiä on kutsuttu monikulttuurisen Suomen äänitorveksi ja Suomi-räpin uuden aallon suunnannäyttäjäksi. Kingfish murtaa ennakkoluuloja räpillään ja puuttuu ajan ilmiöihin kuten some- ja internet-riippuvuuteen, jota hän tuo esille uusimmalla Hyvä Fisu -kappaleellaan: ”Koko maailma on sekasin, tuhat kuvaa aina sekunnis…”

Gracias eli Deogracias Masomi on monipuolinen taiteilija, joka tekee paitsi musiikkia on myös esiintynyt muun muassa elokuvissa, tv-sarjoissa sekä nykytanssiteoksissa. Malmin nuorisotalolla ensimmäiset riiminsä teininä uhonnut Gracias on nyt aikuinen artisti, jonka viime lokakuussa ilmestynyt suomenkielinen Toleka-biisi on ilmava, tyylikäs ja ystävien merkitystä korostava rap-teos.

Musta Barbaari eli James Nikander nousi sensaatiomaisesti kaikkien tietoisuuteen Salil Eka Salil Vika -esikoissinglellään, mutta viime vuosina Musta Barbaari on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös muun muassa televisioesiintyjänä.

PastoriPike aloitti uransa räppäävän, kristillisen kokoonpanon riveissä kymmenisen vuotta sitten. Pike on tunnettu räjähtävästä ja karismaattisesta live-esiintymisestä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. kaikkien yllä esiteltyjen rap-artistien kanssa. Pike on visionääri, joka uskoo voivansa yhdistää erilaisia ja eri mielipiteitä jakavia ihmisiä musiikkinsa avulla.

------------------------------------

pe 24.8. klo 18–23 Megabileet
12–17-vuotiaille. Päihteetön tapahtuma.
Järj. Malmitalo, Nuorisopalvelut, nuorten ryhmä
Vapaa pääsy
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
www.malmitalo.fi

----------------------------------

Hyvä Toimittaja

Olet hyvin tervetullut katsomaan, miten hienosti paikalliset nuoret pärjäävät omassa lähiötapahtumassaan Malmilla pe 24.8.2018 klo 18 alkaen. 

Malmitalo on toteuttanut jo aiemminkin yhdessä kaupungin nuorisopuolen kanssa vastaavia tapahtumia, joista mielenkiintoisimpia ovat olleet juurikin Megabileet ja myös tubettajia Malmitalon lavalle tuoneet Tubemiitit. Näissä on nuorilla itsellään ollut suuri rooli niin toiveiden esittäjinä, aloitteen tekijöinä, suunnittelijoina, toteuttajina ja varsinaisessa tapahtumassa järjestelijöinä ja työskentelijöinä. Ensimmäinen tällainen nuorten tapahtuma Malmitalossa oli Hip Hop Night keväällä 2014 ja sitä nuorten kanssa teki Koillis-Helsingin poikkivirastollisen Operaatio Pulssi!’n kulttuurituottaja. Tällä kertaa keväästä lähtien nuoria ohjasivat Malmitalon kulttuurituottajat ja mukana oli ensimmäistä kertaa RuutiBudjetti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Mirka Nokka,
mirka.nokka@hel.fi
p. 09 310 80834 (palaa lomalta ma 13.8.2018)
Malmitalo, Yleiset kulttuuripalvelut,
Ala-Malmin tori 1
PL 70402
00099 Helsingin kaupunki

Koordinaattori Hanne Kauppinen,
hanne.kauppinen@hel.fi
p. 09 310 21516
Malmitalo, Nuorisopalvelut, Pohjoinen nuorisotyö
Ala-Malmin tori 1
PL 70405
00099 Helsingin kaupunki

Viestintäsuunnittelija Irene Salama
+358 9 310 80825 /+358 400 293376
irene.salama@hel.fi

Kuvat

Lataa
Malmilta kotoisin oleva rap-artisti Gracias esiintyy Megabileissä. Kuva: Maria Moulud
Malmilta kotoisin oleva rap-artisti Gracias esiintyy Megabileissä. Kuva: Maria Moulud
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa. Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Yleisten kulttuuripalvelujen alueellisista kulttuurikeskuksista.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme