ELY-keskukset

Tienpäällystyskohteiden arvioidaan valmistuvan viikon 40 loppuun mennessä (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo)

Jaa

Keskikesän poutasäät suosivat päällystystöiden toteutusta Itä-Suomessa, mutta elokuun puolivälin jälkeen sateet ovat aiheuttaneet paikkakunnasta riippuen jopa useiden päivien keskeytyksiä työhön. Jäljellä olevien päällystyskohteiden toteutusaikaan voikin tulla vielä viivästyksiä sääolosuhteiden takia.

Päällystystöitä tehdään vielä syys-lokakuussa seuraavilla kohteilla:

Kantatiellä 75 Väätälänmäki-Hankamäki päällystetään parhaillaan noin 11 km:n matkalla. Päällystystöiden on arvioitu valmistuvan torstaina 30.9.2021.

Leppävirralla valtatiellä 23 Juonionlahti noin 4,5 km:n matkalla päällystystöiden on suunniteltu alkavan tiistaina 28.9.2021. Työt kestävät kolme päivää, ja niiden on suunniteltu valmistuvan torstaina 30.9.2021.

Päällystyskohde vt 23 Juonionlahti liittyy päällystyskohteen itäpäässä vt 23 Varkaus-Varpaisenmäki-tiehankkeen Hoikanmäki-Niemelä urakka-alueeseen. Hoikanmäki-Niemelä urakka-alueella on käytössä yksisuuntainen kiertotie. Tiehankkeen ja päällystyskohteen liikennejärjestelyt aiheuttavat haittaa tienkäyttäjille ja lisäävät matka-aikaa.

Viikolla 40 Heinävedellä päällystetään vt 23 Lajunlahti noin 4 km:n matkalla. Kohteen arvioitu toteutusajankohta on 4.-6.10.2021.

Päällystystöiden valmistuttua kaikille työkohteille tehdään noin kahden viikon kuluessa vielä piennartäyttö ja tiemerkinnät.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella toteutetut päällysteiden paikkausluonteiset työt ovat valmistuneet.

Lieksassa mt 522 Välivaara-Kitsi huonokuntoisen soratienpintauksen kunnostus soratieksi valmistui 24.9.2021. Kohteen pituus on noin 14 km ja sen keskimääräinen vuorokautinen liikennemäärä on noin 63 ajon./vrk. Kohteella huonokuntoinen pintaus rikottiin sekoitusjyrsimellä ja kohteelle rakennettiin uusi noin 100 mm:n paksuinen soratien kulutuskerros.

ELY-keskus toivoo tienkäyttäjiltä malttia sekä liikennejärjestelyjen noudattamista. Pidetään huoli työ- ja liikenneturvallisuudesta, sillä uudesta päällysteestä on pidempiaikainen hyöty kuin töistä aiheutuvasta hetkellisestä haitasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Matti Antikainen
p. 0295 026 701
matti.antikainen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Understöd kan sökas för hantering av avloppsöversvämningar18.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Understöd från effektiveringsprogrammet för vattenskydd för hantering av avloppsöversvämningar kan sökas under tiden 18.10.-30.11.2021 från närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Savolax. Totalt finns det reserverat ca. 2 miljoner euro i understöd för ändamålet. Ansökan om understöd är riksomfattande och understöd kan ansökas av kommuner, samkommuner och bolagen de äger samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar.

Avustusta haettavana viemäriylivuotojen hallintaan18.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Vesiensuojelun tehostamisohjelman avustusta viemäriylivuotojen hallintaan on haettavissa 18.10.-30.11.2021 välisenä aikana Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. Avustusta on tarjolla noin 2 miljoonaa euroa. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia.

Ny skjuts åt vattenvården! - finansiering för restaurering av vattendrag kan sökas från 18 oktober till 30 november (Egentliga Finland, Satakunta)18.10.2021 07:18:13 EEST | Tiedote

Du kan ansöka om finansiering från NTM-centralen i sydvästra Finland för vattendragsrestaureringar i regionerna Satakunta och Sydvästra Finland. NTM-centralerna kan bevilja prövningsbaserad finansiering för genomförande och planering av restaureringar av vat-tendrag. Finansiering kan också beviljas för förstärkning av regionala verksamheten, vatten- och fiskerihushållningsåtgärder och omfattande vattendragbaserad vattenförvaltning inom jordbruk och skogsbruk.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme